NAS Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

NAS  Vyřešeno

Příspěvekod vojak3 » 06 srp 2017 12:53

Zdravím, chtěl bych nějak zálohovat svoje data a na webu jsem našel NAS . Tak bych se chtěl zeptat jak to přesně funguje, kdysi jsem na zálohu používal externí hdd ale to je jako ty soubory rovnou vymazat. Samozřejmě nepotřebuju nějakou extra zálohu jako nějaký vědci. Jen kdyby kleknul PC nebo mobil tak abych měl někde zálohu. Mám zálohu na HDD a pak na druhym HDD v PC kterej nepoužívám. Ale chtěl bych něco lepšího jako ten NAS. Ideálně jestli to u NASU vůbec jde tak abych mohl odesílat data na ten NAS třeba do urcitejch složek jako rozstříděné fotky či písničky atd. Děkuji předem


Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14854
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod ITCrowd » 06 srp 2017 19:43

NAS = síťové úložiště. Pokud má více slotů pro disky, pak lze tyto disky propojit do RAIDu (zrcadlení) a tím data zůstanou i při poruše jednoho z disků.
Adresářovou strukturu si můžeš vytvořit sám, soubory si nahraješ kam potřebuješ. Pro automatické zálohování existuje hafo programů, stačí si vybrat, co ti bude vyhovovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod vojak3 » 06 srp 2017 20:18

A nějakej můžeš doporučit? Co třeba tohle https://www.czc.cz/wd-my-cloud-2tb/140400/produkt tady píšou i Díky bezplatným aplikacím WD máte svůj osobní cloud vždy k dispozici odkudkoli z internetu..Můžete se připojit na svém počítači, notebooku, tabletu nebo chytrém telefonu a stahovat a nahrávat soubory přímo tam kde se nacházíte a je dostupné internetové připojení.

Což jestli chápu dobře tak znamená že nahraju třeba fotku s telefonu(internetem/wifi) přímo na HDD toho zařízení a když se pak kněmu připojím třeba offline kabelem tak ji tam naleznu.

Zjištuji co nejvíce info bo plánuju že bych něco takového koupil třeba za 2,3měsíce
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14854
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod ITCrowd » 06 srp 2017 20:41

Nic takového. Jako minimum bych volil https://www.czc.cz/qnap-ts-228/190241/produkt cena je bez disků.
Je zajímavé, že chceš zálohu a pak zvolíš jednodiskovou plečku...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod vojak3 » 06 srp 2017 20:55

V tomhle se vůbec nevyznám takže proto se radši ptám nevím ani jaká značka dobrá a podle jakejch všech parametrů vybírat.
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14854
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod ITCrowd » 06 srp 2017 21:08

Odpověď byla v minulém příspěvku:
Pokud má více slotů pro disky, pak lze tyto disky propojit do RAIDu (zrcadlení) a tím data zůstanou i při poruše jednoho z disků.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod vojak3 » 06 srp 2017 21:15

Oki a to vybírat jen podle toho ? Jsem koukal že v popisku produktu je toho hodně. Jako procesor, ram, ochrana atd. Není to nějak hodně na to že tam není HDD ? To když ktomu koupíš ty 2disky aby to šlo do raidu tak je to za ranec ne
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14854
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod ITCrowd » 06 srp 2017 21:26

Ano, je. NAS je komfortní záležitost a za to se pochopitelně platí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod vojak3 » 06 srp 2017 22:12

Tak v tom případě se vyplatí asi rovnou vzít tohle https://www.czc.cz/wd-my-cloud-ex2-ultr ... 76/produkt + co jsem tam pročítal tak se ktomu můžeš připojit i na jiném PC klidně a stáhnout data s NASU do toho PC + koukat na filmy v TV rovnou s NASU
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 581
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: NAS

Příspěvekod Blitzkrieg » 06 srp 2017 22:34

WD Cloud EX2 jsem si před téměř 2 roky koupil (ve verzi 12 TB) a za tu cenu je to bezkonkurenční produkt (já ho navíc kupoval ve velké slevě). Sice je software poměrně strohý (funkce, atd.) a HW není nic extra, ale zaplatíš si víceméně jen 2 HDD a NAS máš "zdarma".

Abych se ale vrátil k pointě: Vše bylo OK až do doby před pár měsíci, kdy se odporoučelo jedno HDD. Zeptal jsem se, jestli je možné reklamovat jen 1 HDD - samozřejmě že není, je nutné reklamovat celý přístroj. To pro mě znamenalo značný problém, protože za data na HDD servis samozřejmě neručí a NAS byla moje jediná záloha (kromě těch nejdůležitějších dat) a opravdu jsem nechtěl riskovat být 30 dní bez zálohy. Musel jsem kvůli tomu pořídit 4TB 3,5 disk, na který jsem překopíroval veškerá potřebná data a až poté jsem NAS poslal na reklamaci - výsledek byl takový, že mi po 30 dnech vrátili peníze, protože se typ toho NASu už nevyráběl...

Momentálně si za něj vybírám náhradu, ale vím jedno: Žádný "all-in-one NAS" si už nepořídím, protože je tu výše popsaný problém při reklamaci...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • NAS Server
    od valama » 27 pro 2017 23:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    361
    od valama
    29 pro 2017 14:30
  • Výběr NAS
    od Mira2506 » 06 lis 2017 21:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    253
    od Mira2506
    09 lis 2017 17:18
  • Domácí NAS
    od vojtoun » 15 dub 2018 10:54 » v Sítě - hardware
    5
    563
    od ITCrowd
    15 dub 2018 14:00
  • Nas synology DS216se
    od ps » 11 lis 2017 16:05 » v Problémy s hardwarem
    0
    342
    od ps
    11 lis 2017 16:05
  • Jaký NAS server
    od loszatlos » 23 úno 2018 08:27 » v Sítě - hardware
    6
    769
    od dvorakj
    24 úno 2018 15:23

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 14 hostů