Tak já jsem se trošku vrátil do minulosti a upgradoval jsem z i3-4170 na i5-2500k.
Pájené IHS má svoje kouzlo, když při stock frekvenci mám s i5-2500k lepší teploty než s tou i3 (stejný chladič, pasta i úplně stejné podmínky).
No a abych měl tu i5 kam dát, tak k ní jsem ještě pořídil ASUS P8P67 Deluxe.
Měl jsem asi štěstí na kus křemíku, zatím ještě testuju, ale momentálně jedu na 4.7GHz při 1.29V (přes noc se otestuje), jinak na 1.3V jede stabilně v Prime95 celou noc (nehitnul 70 stupňů), ale na 1.285V spadne asi po hodině. Mám jen Feru 2, tak to nechci moc hrotit, zkoušel jsem 5GHz na 1.42V (při 1.39V spadne, jinak jsem nezkoušel), po hodině v Prime vypadalo stabilně, jen teploty kolem 80 stupňů se mi už nelíbí. Asi zůstanu na těch 4.7GHz, když jsem zkoušel 4.8GHz taky na 1.3V, tak to hned spadlo - větší napětí se mi už moc dávat nechce kvůli teplotám, přeci jen je zima a v létě to stoupne tak o 10 stupňů.
Do třetice jsem potřeboval novou židli k PC, koukal jsem po DXRACER, ale přišlo mi to jako škoda peněz, tak jsem vzal nějakou napodobeninu RACING PRO ZK-028, nemůžu si ztěžovat.