Primární monitor

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 353
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Primární monitor

Příspěvekod casperdeluxe » 05 čer 2018 21:54

Zdarec. Potřebuju poradit. Mám 3 monitory. TV32"(DVI - HDMI), LG22"(DVI - VGA) a LG27"(HDMI - HDMI). Tu 27" mám ve woknech jako primár.
1. Jde nějak nastavit, aby se mi bios zobrazoval na primárním monitoru?
2. Jde nějak nastavit, aby se každé spuštěné okno (film, hra, internet, ....) spustilo vždy na primárním monitoru?

Dám příklad. Pustím si film. Přetáhnu ho na TV a koukám. Druhej den si chci pustit film na monitoru, ale on se mi pustí na TV. Takže to musím přetahovat z5 na monitor... A docela mě to štve.... Stejně tak internet atd...Protože někdy to přetáhnout poslepu pomocí "přesunout" je fakt peklo...
Dík za tipy



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34282
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2018 22:00

BIOS se zobrazuje vzdy na primarnim vystupu grafiky, bohuzel to ktery to je, nelze
nijak zmenit, to je vec BIOSu graficke karty.

Na kterem se ma spustit monitoru ve Windows jde urcit parametrem u kazde aplikace.

Nebo Win + Shift + sipka doleva/doprava prepina displeje.

Nebo toto: http://realtimesoft.com/ultramon/

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 353
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod casperdeluxe » 05 čer 2018 22:09

Win + shift + sipka? To jsem moc nepochopil co by to mělo dělat, ale nic to nedělá....

Dodatečně přidáno po 1 minutě 48 vteřinách:
A kde nastavim ten parametr u každé aplikace?

komplik
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 272
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod komplik » 05 čer 2018 23:26

Parametr aplikace bych doporučil hledat v nastavení aplikace. Některé aplikace toto nemusí podporovat, nebo minimálně nemusí nabízet v UI a je třeba to změnit manuálně v registru/cfg soubvoru který aplikace používá. Ale opět, ne každá aplikace to dovolí, pak je třeba se spolehnout na to že pozici okna budou držet windows. Pozor některé hry se například odmítají pouštět na jiném než primárním monitoru, pak je třeba měnit primární monitor dle potřeby
i7-8700k@5GHz 1.36V DELID, GTX1080, 32GB RAM, custom liquid cooling

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34282
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2018 23:30

Co by to melo delat - prehazuje to aktivni okno aplikace mezi monitorama.

casperdeluxe
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 353
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Primární monitor

Příspěvekod casperdeluxe » 06 čer 2018 09:33

win+shift mě teda nedělá nic. Alt + tab si přehazuju aktivní okno. Ale to co pises mi teda nefunguje...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Primární monitor se nezobrazuje při zapínání.
    od Pachoom » 12 pro 2018 20:06 » v Vše ostatní (hw)
    1
    153
    od petr22
    12 pro 2018 20:25
  • Při přechodu na sekundárni obrazovku padá hra na primární
    od xawercz » 15 dub 2018 19:47 » v Problémy s hardwarem
    0
    240
    od xawercz
    15 dub 2018 19:47
  • NTB druhý monitor vidí, ale monitor nic nezobrazí
    od CepiniusCZ » 23 črc 2018 23:01 » v Problémy s hardwarem
    0
    398
    od CepiniusCZ
    23 črc 2018 23:01
  • Pracovní 55" monitor/TV/multi-monitor
    od void » 23 dub 2018 00:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    789
    od SpaceExplo
    24 dub 2018 12:12
  • 2 monitory 2 klávesnice a myše 1 2 periferie pro 1. monitor a 2 periferie pro 2. monitor
    od Dominik Rozporka » 26 úno 2018 16:02 » v Vše ostatní (sw)
    6
    446
    od Martab
    26 úno 2018 17:24

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Edom, Fox_25 a 3 hosti