Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39933
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod petr22 » 30 bře 2019 12:10

Napajeni. Kdyz to podporuje prepinac, musi ho to i napajet, jinak nebude fungovat.

Me z toho vychazi pouze dve reseni:

- kontaktovat jasnovidce aby uhodl co konkretni TV podporuje
- koupit TV a kdyz nebude podporovat DiSEqC tak ji vratit



Reklama
Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod vlazy » 30 bře 2019 12:22

petr22 píše:- kontaktovat jasnovidce aby uhodl co konkretni TV podporuje
A znáš některého dobrého který se specializuje na TV? Já bohužel ne. :?
petr22 píše:- koupit TV a kdyz nebude podporovat DiSEqC tak ji vratit
Tak na takové experimentování já bohužel nejsem. Rád bych koupil něco u čeho budu mít jistotu, že to co potřebuji to podporuje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39933
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod petr22 » 30 bře 2019 12:24

V tom pripade bude potreba koupit TV, kterou tu nekdo vlastni a potvrdi
pozadovane funkce.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8506
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod richchie » 30 bře 2019 12:33

https://docplayer.cz/17698339-Motorizovane-nataceci-zarizeni-strong-srt-dm-2100.html

a nevím kolik jsi za něj dal,ale kvalitní motor je něco takového-https://eshop.sapro.cz/motor-stab-hh-100_d3698.html
i,když koukám,že zdatně podražili.Já ho kupoval ještě asi za 1100.

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod vlazy » 30 bře 2019 14:22

richchie:
Kolik jsem za ten motor dal to si už nepamatuji a účet od toho už nemám. Bylo to před asi 15 léty.
Nemá smysl diskutovat jestli ten můj motor je nebo není kvalitní, protože nějaký jiný kupovat stejně nemám v úmyslu. Dokud jsem ho používal tak mi sloužil docela dobře.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8506
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod richchie » 30 bře 2019 14:35

Já ti to neberu,že neslouží dobře,ale má jen podporu DiSEqC 1,2(jestli je to ten co jsem dal návod) což pro tebe znamená,že všechno budeš nastavovat ručně.Pokud má i USALS tak jen a pouze nastavíš zeměpisnou šířku a délku+zaškrtáš družice co chceš naladit a o víc se nestaráš.TV si bude parabolu natáčet sama a ladit.Ty pak maximálně srovnáš programy.Já na to používám-
https://github.com/PredatH0r/ChanSort
a máš tam i jaké tv podporuje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39933
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod petr22 » 30 bře 2019 16:43

Jednorazove nastaveni, kvuli tomu nema smysl porizovat jine zarizeni.

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod vlazy » 30 bře 2019 18:29

richchie:
Ano, motor s podporou USALS by možná byl lepší, ale já do toho nechci investovat peníze když už mám namontovaný motor s pouze DiSEqC a sloužil mi docela dobře. Kdybych ten motor neměl tak bych o něm asi ani neuvažoval, ale protože ho už mám tak bych ho chtěl zase začít využívat. Jinak je to asi ten na který uvádíš odkaz.

petr22:
Ano v mým případě nemá smysl pořizovat jiné zařízení (motor) a investovat do toho peníze když něco jiného by mi posloužilo asi stejně dobře jako to co už mám.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8506
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod richchie » 30 bře 2019 18:30

To máš pravdu,ale podle toho jak se ptá tak si na to stejně někoho bude muset pozvat aby to naladil počínaje nastavení koncáků na otoč+nastavení jednotlivých družic a vyhledání programů.

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod vlazy » 30 bře 2019 21:24

richchie:
Na to nastavení si asi někoho pozvat budu muset, protože já se v tom nevyznám. Je ale rozdíl v tom jestli někomu zaplatím pouze za tu práci a nebo ještě i navíc za nový motor. Ten motor už mám i s parabolou namontovaný na stožáru a původně na něm byly nastavené i jednotlivé družice a tak předpokládám, že bude možná stačit vše zkontrolovat a případně trochu poopravit nastavení a asi znova nastavit jednotlivé družice.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8506
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod richchie » 31 bře 2019 15:17

Já ti žádnou novou věc nenutím.Jen konstatuju,že usals ušetří spoustu práce.Ten motor,který tam teď máš tak kdykoli to připojíš k něčemu novému tak to musíš komplet nastavit.Pokud si někoho pozveš na ladění tak si piš co všechno dělá ať máš trochu přehled pokud by nastal nějaký problém.Co se týče tv tak v každém manuálu máš napsáno jak v základu postupovat a za zeptání taktéž nic nedáš.Já u mé tv taktéž musel navštívit sat technika(jen pro radu) ,protože jsem v podmenu zaboha nemohl najít jak nastavit zeměpisnou šířku a délku.No a byla to otáka jednoho špatného rozkliknutí menu.

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?

Příspěvekod vlazy » 31 bře 2019 15:54

richchie píše:Co se týče tv tak v každém manuálu máš napsáno jak v základu postupovat a za zeptání taktéž nic nedáš.
Tím bych si nebyl tak jednoznačně jistý. V těch manuálech k TV často bývají popsané i ne až tolik důležité věcí a o některých tam není ani zmínka např. zde diskutovaný DiSEqC nebo USALS. Pokud občas čtu recenze na Hereka.cz nebo jinam k elektronice včetně TV tak tam často lidí píšou, že manuál je velmi stručný a nedostatečný.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • COMPAL CH7465LG - nemá platnou konfiguraci protokolu IP
    od techfree » 29 zář 2019 19:41 » v Sítě - hardware
    4
    863
    od techfree
    09 říj 2019 13:29
  • Adaptér Ethernet nemá platnou konfiguraci protokolu IP
    od jakubstrycek96 » 16 pro 2018 16:02 » v Problémy s hardwarem
    6
    950
    od petr22
    16 pro 2018 19:19
  • Mohu nainstalovat Windows 10 na desku, které nemá podporu Win10?
    od RioR-PC » 01 úno 2019 13:10 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    414
    od RIKI22
    01 úno 2019 13:23
  • Nvidia přináší podporu pro raytracing i pro Pascal a Polaris
    od DesperadoKHY » 20 bře 2019 13:32 » v Vše ostatní (hw)
    2
    496
    od DesperadoKHY
    20 bře 2019 14:09
  • Jak zjistit HDD volume?
    od radek178 » 10 bře 2019 20:49 » v Problémy s hardwarem
    10
    857
    od radek178
    12 bře 2019 10:54

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů