Předělání ATX zdroje

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dred001
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: leden 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Předělání ATX zdroje

Příspěvekod dred001 » 02 úno 2020 12:08

Ahojte, potřeboval bych zdroj 12 a 5v napadlo mě použít ATX co mám starší funkční. Jenom bych teď potřeboval vysvětlit proč někdo zatěžuje 5v větev, když stačí pouze propojit PWR_ON s GND. Jestli aby nejel naprázdno, nebo neměly PWR_ON? Nenašel jsem k tomuto žádné téma pouze samé předělávky na regulovaný zdroj a to nechci. Regulovaný zdroj z toho nechci dělat, jenom jsem chtěl využít tyto dvě větve. Mohl by mi někdo prosím postnout, pokud víte o nějakém foru, kde to řešili?



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41095
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Předělání ATX zdroje

Příspěvekod petr22 » 02 úno 2020 12:15

Aby si zdroj myslel ze je zapojeny k motherboardu, je potreba zatez na 5V.

Zdroj ma ochranu prave proti tomu aby nejel na prazdno.

Ze se zdroj zapne po spojeni zeleneho a cerneho dratu jeste neznamena, ze funguji
vsechny vetve.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6873
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Předělání ATX zdroje

Příspěvekod faraon » 02 úno 2020 14:52

Já bych vzal starší funkční multimetr, a prostě proměřil jaké napětí z jednotlivých kabelů leze. Možná právě tvůj zdroj tu zátěž nepotřebuje, ale nespoléhal bych na to. Prostě to vyzkoušej bez zátěže, a pokud to nepůjde, budeš vědět že tam musí být.
BIN: 1 + 1 = 10
DEC: 1 + 1 = 2
BOOL: 1 + 1 = 1

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41095
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Předělání ATX zdroje

Příspěvekod petr22 » 02 úno 2020 15:02

Ja bych poridil standardni prumyslovy zdroj, na AliExpressu za par korun.

Ten se zapne tim ze zmackne vypinac.

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11612
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Předělání ATX zdroje

Příspěvekod Marfy » 10 úno 2020 20:01

Používám takto běžně staré zdroje co mají vzadu vypínač a nikdy jsem nemusel dávat něco navíc,kvůli zátěži. Stačí opravdu jen spojit ty dva piny a víc bych neřešil. Ovšem používám opravdu hodně staré 250 W zdroje.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18012
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Předělání ATX zdroje

Příspěvekod ITCrowd » 10 úno 2020 20:06

Něco o úpravě třeba zde: http://danyk.cz/at_atx.html
A na internetu najdeš určitě spoustu informací.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr zdroje
    od Tavy47 » 25 kvě 2019 20:50 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    297
    od xbs
    25 kvě 2019 20:52
  • Výběr zdroje
    od Malchi » 28 črc 2019 22:27 » v Problémy s hardwarem
    6
    517
    od xbs
    29 črc 2019 10:27
  • Teplota zdroje
    od TheSayt » 27 srp 2019 21:53 » v Problémy s hardwarem
    10
    466
    od TheSayt
    27 srp 2019 23:43
  • Výběr zdroje
    od sim20 » 20 dub 2019 17:54 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    387
    od vuLva
    20 dub 2019 17:58
  • Výměna zdroje?
    od VHody » 14 led 2020 00:31 » v Problémy s hardwarem
    22
    963
    od VHody
    16 led 2020 20:24

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], matvija35 a 8 hostů