dokoupení RAM

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Santo
Level 1
Level 1
Příspěvky: 90
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod Santo » 13 úno 2020 20:50

Po doplnění druhé ramky doporučuji reset BIOSu. Počítač by měl při dalším zapnutí naběhnout do BIOSu a tam nastavit ručně frekvence a časování pamětí. Samozřejmě nastavit časování podle té pomalejší z nich (CL18)



Reklama
VlejKO
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod VlejKO » 13 úno 2020 21:53

Santo píše:Po doplnění druhé ramky doporučuji reset BIOSu. Počítač by měl při dalším zapnutí naběhnout do BIOSu a tam nastavit ručně frekvence a časování pamětí. Samozřejmě nastavit časování podle té pomalejší z nich (CL18)


Právě že PC nenabíha do biosu ani signál monitoru není a ani klávesnice/myš nenaběhne (nerozsvíti se) po 20s se mi vypne PC, potom zase zapne a po 5s se vypne a takhle asi 3x, poté se zapne na delší dobu zase těch 20s a takhle furt dokola.. nevím jestli se tam něco děje já to nevidím. vypojim tu RAM a až potom to funguje.

Uživatelský avatar
Santo
Level 1
Level 1
Příspěvky: 90
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod Santo » 13 úno 2020 22:42

A ten reset BIOSu při vypnutém PC ze sítě jsi provedl? Dělá se to jumperem na desce nebo (méně pohodlné) vyjmutím baterky na desce.

VlejKO
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod VlejKO » 15 úno 2020 18:19

Ano bios reset jsem udělal, ted jsem dokoupil stejnou ram a davam dual channel a nefunguje to, furt stejne se vypina a zapíná:(

Uživatelský avatar
Prophet
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1113
Registrován: říjen 14
Bydliště: 127.0.0.1
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod Prophet » 15 úno 2020 18:24

zvedni napětí na 1.35V. Mě to pomohlo. Na 1.2V mě to nechtělo bootovat.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 (Arctic Freezer 34)
GPU:Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB GDDR6
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8GB 3200MHz
MB: MSI B450-A PRO
Zdroj: Seasonic S12II 620W
Case:SilentiumPC Regnum RG4

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod RIKI22 » 15 úno 2020 18:49

Aj si ten bios aktualizoval ?Alebo iba reset ?

VlejKO
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod VlejKO » 15 úno 2020 19:09

Jen reset bios kam nejnovější furt... ten když se updatuje jednou tak už zůstane ne? Mam tam teď v10
Ale ted nevím ksyz jsem dal ram samotnou do A1 tak se to zapne A2 též ale do B1 B2 ne , nevim jestli ty B sloty nefungují nebo to ani nema fungovat a fungují jen v dual channelu ? Jeste jsem cetl ze ohle piny na zakladni desce.na to mají vliv ja mam asi 2 3 piny trochu ohle jsem koukal snazil jsem se to narovnat

Dodatečně přidáno po 48 vteřinách:
Prophet píše:zvedni napětí na 1.35V. Mě to pomohlo. Na 1.2V mě to nechtělo bootovat.


Napětí ma byt podle ram ne ? A ramky mají 1.35V

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod RIKI22 » 15 úno 2020 19:19

No napísal si " zkusim ten bios" ale či si potom aj aktualizoval už si nenapísal,tak preto.Ale , ak už spomínaš ohnute piny ...

VlejKO
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod VlejKO » 15 úno 2020 19:20

RIKI22 píše:No napísal si " zkusim ten bios" ale či si potom aj aktualizoval už si nenapísal,tak preto.


Já jsem to resetoval ale potom jsem nic neaktualizoval protože mi tam zůstala ta poslední verze biosu..

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3144
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod dom324 » 15 úno 2020 19:25

A nebude mít procesor mrtvý jeden z paměťových kanálů?
Protože podle mě to tak vypadá. Zkus vzít jednu z těch RAM a postupně ji vyzkoušej ve slotech A1, potom A2, potom B1, potom B2.
Pravděpodobně ti budou fungovat sloty A1 a A2 nebo B1 a B2 a druhá dvojice slotů bude mrtvá.

VlejKO
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod VlejKO » 15 úno 2020 19:33

dom324 píše:A nebude mít procesor mrtvý jeden z paměťových kanálů?
Protože podle mě to tak vypadá. Zkus vzít jednu z těch RAM a postupně ji vyzkoušej ve slotech A1, potom A2, potom B1, potom B2.
Pravděpodobně ti budou fungovat sloty A1 a A2 nebo B1 a B2 a druhá dvojice slotů bude mrtvá.


Ano tak jsem to zkoušel a je to tak A1 A2 funguje b1 b2 ne

Dodatečně přidáno po 3 minutách 48 vteřinách:
Sorry za takovou otázku ale ma na neco vliv když mam zapatlanou teplovodivou pastu na par pinech a měl jsem to i na cpu ?

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3778
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: dokoupení RAM

Příspěvekod dvorakj » 15 úno 2020 19:42

co to je za dotaz.
tak to je snad jasne, ze to vadi


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • dokoupení Ram
    od mtc » 18 pro 2019 08:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    252
    od mtc
    18 pro 2019 12:04
  • Pomoc při dokoupení RAM
    od John.Jamie » 03 led 2020 11:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    166
    od xbs
    03 led 2020 13:18
  • Dokoupení SSD/HDD
    od brooklyn » 25 bře 2019 14:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    418
    od brooklyn
    25 bře 2019 15:21
  • Dokoupení RAM do notebooku.
    od michal.wollmann » 01 kvě 2019 19:46 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    522
    od d1amond
    02 kvě 2019 12:29
  • Dokoupení 2GB ram k 2x4GB
    od WinDroid » 04 bře 2019 14:35 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    295
    od WinDroid
    04 bře 2019 15:52

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů