settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

p3v4x
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 250
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod p3v4x » 23 úno 2020 14:30

Ahoj projížděl sem settopboxy na alza.cz nebo czc.cz a pořád se nemohu rozhodnout který mám vzít a to tak aby byla vzájemná podpora DVB-T1 a DVB-T2.

Mám pomalu dosluhující settopbox s DVB-C kdy obraz se trhá a tento STB se jmenuje Handan CV-5000 a je tam napsano KTKDigi.
V elektru planeo mi rekli že nemá smysl kupovat nový STB s podporou tuneru DVB-C, protože toto nové zařízení bude mít jinou modulaci a frekvenci než na které jelo KTKDIGI.

ještě dodám že mám pouze TV HD Ready 1366x768 a usb použiji pouze na přečtení dat a nikoliv zápis.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41735
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod petr22 » 23 úno 2020 14:38

Jsi si vedom faktu, ze DVB-C je kabelova televize a DVB-T pozemni vysilani ?

Zadne DVB-T zarizeni ti na kabelove televizi nebude fungovat.

V tom Planeo Elektro, to bude asi taky slusny "odbornik" kdyz ti navrhuje nahradit
kabelovy setopbox pomoci pozemniho prijimace :-)

p3v4x
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 250
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod p3v4x » 23 úno 2020 14:41

Řeknu to takhle kabelovou televizi DVB-C zruším a budu používat digitalní pozemní vysílání DVB-T.

A ptám se záměrně na tohle:

V elektru planeo mi rekli že nemá smysl kupovat nový STB s podporou tuneru DVB-C, protože toto nové zařízení bude mít jinou modulaci a frekvenci než na které jelo KTKDIGI.
Naposledy upravil(a) p3v4x dne 23 úno 2020 14:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod ITCrowd » 23 úno 2020 14:44

No, pokud chceš zrušit kabelovku, pak stb s podporou dvb-t2. Dvb-t končí. Ale ty co umí dvb-t2 umí i dvb-t.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41735
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod petr22 » 23 úno 2020 14:44

Tak jestli planujes zrusit kabelovku a staci ti tech par kanalu z pozemniho vysilani
zadarmo, tak toto:

https://www.alza.cz/ab-cryptobox-702t-d5577577.htm?o=2

Je to ale snizeni kvality co se tyce jak nabidky programu, tak technicke kvality obrazu.

Ta karta by mela jit do kazdeho DVB-C prijimace ktery ma ctecku/dekoder pro dany sifrovaci algoritmus.

Pak muzes vzit toto a mas vsecko najednou:
https://www.alza.cz/ab-cryptobox-752hd- ... 97.htm?o=3
Naposledy upravil(a) petr22 dne 23 úno 2020 14:47, celkem upraveno 1 x.

p3v4x
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 250
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod p3v4x » 23 úno 2020 14:46

V tom STB Handan CV-5000 s DVB-C tunerem je karta KTKDIGI a půjde vložit do jiného settopboxu s podporou DVB-C kabelove televize?

Pokud teda DVB-C kabelova televize půjde i s kartou KTKDIGI do jakéhokoliv Settopboxu tak jaký pak Settopbox vybrat?

a rozdíl mezi Amiko HD8265+ a AB CryptoBox 752HD Combo?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41735
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod petr22 » 23 úno 2020 14:50

KTDIGI by melo vyuzivat sifrovaci algorimus Conax.

Ta karta je ve ctecce (nahore) nebo v CI modulu (dole) ?

Ten Cryptobox 752HD by mel umet Conax pres UNI ctecku.

p3v4x
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 250
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod p3v4x » 23 úno 2020 14:53

nahore je vlozena karta a dole je prazdno. JJ na Settopboxu je napsano jeste CONAX a dolby digital.
Naposledy upravil(a) p3v4x dne 23 úno 2020 14:55, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41735
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod petr22 » 23 úno 2020 14:55

Papirove by to melo byt kompatibilni.

Viz recenze:
https://www.parabola.cz/clanky/6383/ab- ... -fastscan/

p3v4x
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 250
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod p3v4x » 23 úno 2020 15:03

JEště se zeptám pokud zakoupím AB CryptoBox 752HD Combo pro DVB-C kabelova televize tak se da u poskytovatele kabelové televize zjisit že používám nový settopbox AB CryptoBox 752HD?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41735
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod petr22 » 23 úno 2020 15:18

Podle me ne a i kdyby to slo, poskytovateli do toho vubec nic neni co mas za prijimac.

Homologaci pro EU/CR to mit musi.

p3v4x
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 250
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné

Příspěvekod p3v4x » 23 bře 2020 17:16

Pokud tohle vlákno bude číst, tak kdo se bude rozhodovat pro nový SetTopBox v DVB-C tak bez problémů "AB CryptoBox 752HD" určitě rozjedete, ale musíte mít UNI čtečku, kterou vložíte do SetTopBoxu.
Dále se propojí HDMI kabel mezi televizi a settopboxem a v menu po zapnutí settopboxu zvolíte "Kabelové Menu" a dále automaticky vyhledávat.

měl jsem firmware ve verzi: 1.14.19994 (1 21)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tv samsung le32r86bd a settopbox pro prijem dvb-t2
    od p3v4x » 09 úno 2020 20:05 » v Vše ostatní (Off topic)
    1
    341
    od zeus
    10 úno 2020 10:34
  • Je nutná aktualizace ovladačů grafické karty?
    od dominick.90 » 20 bře 2020 15:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    173
    od flowem
    20 bře 2020 15:48
  • BSOD a poté nutná reinstalace celého systému
    od Maxbrady » 09 zář 2019 11:52 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    598
    od gogo1963
    09 zář 2019 15:33
  • Je nutné přeinstalovat Win?
    od ondarik235 » včera, 12:04 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    13
    228
    od xbs
    včera, 16:45
  • PS5 a podpora Raytracingu
    od Fjúčuring » 18 dub 2019 18:31 » v Herní konzole
    23
    4745
    od petr22
    06 led 2020 20:14

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 7 hostů