klonovanie disku

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Krzemuk
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

klonovanie disku

Příspěvekod Krzemuk » 05 bře 2020 14:51

dobrý deň mám problém už mám starý disk ktorý je tak spomalený že chcem ísť na druhý disk lenže na tom disku mám všetky dáta aj Windows či by sa nedal urobiť klon do druhého disku či by to bolo možné cez prístroj axagon adsa st dual hdd ? ďakujem za odpoveď.



Reklama
Uživatelský avatar
Santo
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Santo » 05 bře 2020 15:03

A ten zpomalený disk je klasický plotnový HDD nebo SSD? Pokud je to plotna, tak si kup pro operační systém SSD (minimálně 250 GB, spíš 500GB, podle financí) a ten starý disk můžeš v počítači nechat na ostatní data.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9609
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod zeus » 05 bře 2020 15:03

Klon na externi USB disk zvlada vetsina prislusnych softu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1172
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Grander » 05 bře 2020 15:05

Jako úplně nechápu, o co se snažíš, nicméně, nevím, proc myslíš, že druhý disk bude rychlejší? Zpomalení může byt způsobené např fragmentací, či může být pomalý systém jako takový, a to klonem na jiny disk nevyřešíš. Nenapsal jsi nic o konfiguraci, takže tu hadame naslepo.
Základem je dnes mít systém (a programy) na SSD, nikoliv klasickém HDD.

Krzemuk
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Krzemuk » 05 bře 2020 15:11

ako ja mám SSD len som si pozeral HDD cez crystal disk a bol poškodený na žltom a na SSD nemám nič a
všetko mám na tom HDD a nechcem preinštalovať celý Windows a znova inštalovať tie hry

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod ITCrowd » 05 bře 2020 15:16

Tak to naklonuj z disku na disk. SSD musí být dostatečně velký, aby se na něj všechno vlezlo. Já používám pro klonování CloneZillu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Santo
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Santo » 05 bře 2020 15:20

A je ten SSD dostatečně velký, aby se ti tam vešla všechna data z toho starého HDD? Pokud ano, tak klonování můžeš provést. Stačí nové SSD zapojit do počítače a pomocí softwaru (třeba Macrium Reflect free) naklonovat disk. Pokud už máš ten Axagon koupený, mělo by to jít i přes něj, pokud jej hodláš koupit kvůli tomuhle klonování, tak jsou to vyhozené peníze. Stejnou službu udělá i software (Macrium).

Krzemuk
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Krzemuk » 05 bře 2020 15:26

a stačí keď mám kľudne aj SATA M2 ?

Uživatelský avatar
Santo
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Santo » 05 bře 2020 15:37

A jedná se o notebook nebo klasický počítač? Pokud počítač, co přesně máš za typ základní desky? Pokud ta deska M.2 SATA podporuje a ty máš prázdné M.2 SATA SSD dostatečné kapacity, stačí nainstalovat SSD do počítače a provést klonování.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod ITCrowd » 05 bře 2020 15:43

Podle tohoto má HDD
Krzemuk píše:ako ja mám SSD len som si pozeral HDD cez crystal disk a bol poškodený na žltom a na SSD nemám nič a
všetko mám na tom HDD a nechcem preinštalovať celý Windows a znova inštalovať tie hry

Jestli má notebook, tak to jde provést přes image disku. Donívám se, že má normální PC, tedy nabootovat klonovací program, udělat kopii HDD na M2, vypnout, odpojit HDD, zapnout, případně v BIOSu zapnout bootování z M2. Všechno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Krzemuk
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Krzemuk » 05 bře 2020 15:46

mám počítač Asrock b450m pro4 a mám voľný M2

Uživatelský avatar
Santo
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: klonovanie disku

Příspěvekod Santo » 05 bře 2020 15:55

A ten M.2 SATA SSD už máš koupený? Pokud ano, vlož ho do slotu na desce M2_2, nastartuj Windows a pak proveď klonování pomocí softu (Macrium Reflect Free apod.)

pozn. všechny komponenty, tedy i SSD M.2 SATA samozřejmě instalovat při odpojeném počítači od napájení


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Klonování disku 1:1
    od Scientific » 05 dub 2019 16:58 » v Problémy s hardwarem
    9
    784
    od Grander
    05 dub 2019 18:37
  • Vyběr disku
    od Gasour » 03 lis 2019 21:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    429
    od obcansr
    04 lis 2019 10:37
  • Klonování disků
    od $Iceman$ » 04 lis 2019 16:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    18
    1192
    od atari
    05 lis 2019 17:01
  • rozšíření disku
    od sabrik » 24 říj 2019 16:45 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    1060
    od petr22
    24 říj 2019 18:35
  • format disku
    od egresovic » 09 led 2020 13:49 » v Problémy s hardwarem
    8
    326
    od egresovic
    09 led 2020 15:56

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů