WiFi??? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cline
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 319
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Nespecifikováno

WiFi???

Příspěvekod cline » 01 říj 2020 18:22

Ahoj, mám takový asi trošku tupý dotaz.
Nastěhoval jsem se do bytu kde má majitel po domě WiFi.
Kablik v bytě zavedený není.
Kdyz připojím router k pc, budu mít přístup na internet pres pc??
Funguje to takhle? Řekl bych že ne. Nebo ano.
Fakt nevím :D

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2020 18:28

Ten internet se v tom routeru vezme konkretne jak ?

cline
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 319
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WiFi???

Příspěvekod cline » 01 říj 2020 18:32

petr22 píše:Ten internet se v tom routeru vezme konkretne jak ?

Tak nepripoji se přes ten Wifi signál?
:D :D
Nebo router jen vysílá? :D :D

Díky za odpověď, a rychle smazat příspěvek :D

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2020 18:37

Kontrolni otazka - a ma ten router vubec wifi ?

Muslis, ze ma pokrocilou AI, ktera zjisti ze je pobliz wifi, uhadne heslo a pripoji se sama ?

Podobne funkce maji v omezene mire treba Apple vyrobky, tam taky Apple nejlepe vic
co clovek chce a udela to za nej.

Jedine spravne reseni je zbusit majitele, at necha natahnout kabel od sveho routeru k tobe.

cline
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 319
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WiFi???

Příspěvekod cline » 01 říj 2020 18:41

Takže to nepůjde.... Jak sem si správně myslel

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2020 18:51

Co je to presne za router ?

Z toho se da zjistit, co umi.

Pripojovat ale router na cizi wifi je takove neobvykle reseni, obvykle dost pofiderni.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2020 18:56

Router musí fungovat v režimu klient. Pak by to šlo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

cline
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 319
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WiFi???

Příspěvekod cline » 01 říj 2020 18:57

To je můj obyčejný, nemám ho teď u sebe.
Ale nějaký jiný by to uměl?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2020 19:05

Když si tak čtu znovu to téma... Oč ti jde? Chápu to tak, že ten router má fungovat jako "anténa" přijímající tu wifi a z něj povedeš kabelem do pc "internet"?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28279
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod Martab » 01 říj 2020 19:49

Zkusím to shnout, tedy jsi v bytě kde je WiFi signál ke kterému se můžeš připojit. Tento signál chceš "odchytit" routerem a rozvést po své vlastní síti?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

cline
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 319
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WiFi???

Příspěvekod cline » 01 říj 2020 19:52

Ano přesně. Jsem v nájmu. Mám v ceně WiFi.
Ale chtěl bych používat internet i v pc.
Takze sem chtěl vědět jestli to jde přes router přijímat WiFi a připojit tak pc k internetu.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28279
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: WiFi???

Příspěvekod Martab » 01 říj 2020 20:00

Potom jak psal kolega výše, potřebuješ router v režimu klienta. Zjisti co máš za model, popřípadě zkus pohledat na Google (nastavení pro TP-Link třeba zde: https://www.tp-link.com/cz/support/faq/318/ )
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • propojení wifi routerů přes switch pro pokrytí větší plochy domu WIFI
    od expertas » 05 úno 2021 18:51 » v Sítě - hardware
    4
    825
    od expertas
    06 úno 2021 13:18
  • WIFI
    od ml3rax » 16 led 2021 14:56 » v Vše ostatní (inet)
    8
    614
    od ITCrowd
    16 led 2021 15:42
  • Vypadávání wifi
    od Stene » 21 úno 2021 08:08 » v Administrace sítě
    4
    597
    od ITCrowd
    21 úno 2021 11:14
  • Mizející WiFi síť
    od sajborg » 24 bře 2021 08:40 » v Administrace sítě
    2
    396
    od sajborg
    25 bře 2021 10:00
  • Výpadky WIFI
    od Vojtěch Bednařík » 22 lis 2020 21:07 » v Sítě - hardware
    1
    384
    od ITCrowd
    22 lis 2020 21:37

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 2 hosti