jak zapojit ssd disk

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 15:30

Ahoj potřebuji poradit jak správně přidat dalsí disk do pc. Jedna se o ssd disk a druhy je normlaní hdd. Na ssd jsem dal nový win a starý disk byl odpojený. V biosu ale potom nemužu najít ssd disk po zapojení stareho hdd, tak abych nastavil primární spouštění ssd a ne hdd. Deska je gigabite presné oznacení ted nevim, kde tedy dělám chybu prosím díky.

Reklama
Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11987
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod Marfy » 27 pro 2020 15:34

No ono se předtím doporučuje přepnou v biosu na AHCI režim. Takto ti možná běží v IDE modu. A samozřejmá je podpora UEFI bios.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 15:42

A kde přesně to udělám v boisu navedeš mě prosím tě díky, uefi podporuje.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5733
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod RIKI22 » 27 pro 2020 16:04

Nainštaloval si OS a potom si SSD zapojil do iného Sata portu po zapojení HDD ?Ak odpojíš HDD, tak zase nabehne OS ?

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 16:28

odpojil jsme stare hdd zapojil ssd a nainstaloval a naněj novy win, pak zapojil stare hdd, ale naběhl staré hdd s win jelikož ssd bios nevidi. Tak jak udělat postup. Odpojit stare hdd, zapojit ssd a v bios nastavit ahci režim pak zformátovat ssd disk a nainstalovat znova windows a pak zapojit staré hdd zpět a mělo by být už vidět a v biosu nastavim primárně ssd a pak až hdd měl by nabíhat jako první sdd je to tak

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 709
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod Petr Škorec » 27 pro 2020 16:30

Pokud si nainstalovat Windows a měl si nastaveno v BIOSu IDE, lze to předělat na AHCI. Ale musíš dodržet přesný postup.
Tady je návod https://pc-servis-vrchlabi.cz/navody/ide-ahci-windows10/
https://www.zive.cz/poradna/jak-na-ahci-na-windows-10-/sc-20-cq-562600/default.aspx?consultanswers=1
A v BIOSu může být nastavení v nějaké pod menu. Musíš buď hledat nebo kouknout do manuálu.
PC1: Intel i5 4460 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, Nvidia GTX 1660 Super 6GB GDDR6.
PC2: Intel Pentium G4600 Kaby Lake, 8GB RAM, 256GB SSD M2, 1TB HDD, GTX 960 4GB GDDR5
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5733
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod RIKI22 » 27 pro 2020 16:33

Ak po zapnutí PC aj s HDD a klikaním na klávesu F12 vyskočí ponuka Boot menu ?Ak áno a máš v ponuke SSD spustí sa OS , ak vyberieš SSD?

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5435
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod gogo1963 » 27 pro 2020 16:35

nebo ...když si ve windows, napiš si dole v liště do vyhledávání "msconfig" bez uvozovek ... pak enter, v okně klik na kartu "spuštění počítače ... jestli tam jsou dva windowsy ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 16:36

RIKI22 píše:Ak po zapnutí PC aj s HDD a klikaním na klávesu F12 vyskočí ponuka Boot menu ?Ak áno a máš v ponuke SSD spustí sa OS , ak vyberieš SSD?

jj to vím ale on tam nebyl vidět a jestli je lepsi radsi dat AHCI tak to tak udělám

Dodatečně přidáno po 1 minutě 28 vteřinách:
gogo1963 píše:nebo ...když si ve windows, napiš si dole v liště do vyhledávání "msconfig" bez uvozovek ... pak enter, v okně klik na kartu "spuštění počítače ... jestli tam jsou dva windowsy ...

a pokud budou tak co

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5733
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod RIKI22 » 27 pro 2020 16:39

A už si skúsil HDD aj v inom porte ?Pripojenie HDD nezmení bios tak, že zmizne disk v biose.To ,či máš nainštalovaný Win v AHCI zistíš v OS.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5435
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod gogo1963 » 27 pro 2020 16:42

pokud jsou tam dva, klikneš na ten, který chceš spouštět a potvrdíš ho jako výchozí ... druhý můžeš odstranit
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 16:44

oki diky moc a da se nejak pak zjitsit ve win že jede AHCI


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lze zapojit USB 3.0 B do USB 2.0 B do tiskárny?
    od atari » 27 zář 2021 18:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    164
    od petr22
    27 zář 2021 18:32
  • Jak zapojit pc bednu na základovku
    od standacich » 22 lis 2020 11:39 » v Problémy s hardwarem
    4
    444
    od standacich
    22 lis 2020 11:55
  • kam a jaké zapojit kabely od zdroje seasonic GC-500
    od governante » 06 lis 2020 18:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    737
    od petr22
    06 lis 2020 20:35
  • Mám externí disk Seagate. Když ho strcim do TV, disk to najde, ale po rozklilnuti neukazuje ždi
    od Claremont » 24 zář 2021 16:03 » v Vše ostatní (hw)
    5
    268
    od Claremont
    25 zář 2021 19:37
  • Disk win 10
    od FruFru55 » 20 led 2021 14:46 » v Windows 10, 8, 7..
    1
    290
    od ITCrowd
    20 led 2021 15:55

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host