jak zapojit ssd disk

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod ITCrowd » 27 pro 2020 16:49

Klíč registru: HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-Msahci. Hodnota start=0
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11987
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod Marfy » 27 pro 2020 17:00

Zjistíš to i v programu As SSD Benchmark. Vlevo nahoře musí být místo ide AHCI.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod ITCrowd » 27 pro 2020 17:07

Já tedy nechci do toho kecat, ale... BIOS vidí disk vždy, ať už je uefi, nebo ne.
Bylo by vhodné, kdyby tazatel napsal, co je to za ssd desku a hdd.
Kdyby byl disk třeba nvme, pak připojení na nvme "bere" dva sata porty a tudíž by po připojení sata hdd ten ssd nebyl vidět. Ale je to jen domněnka.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5435
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod gogo1963 » 27 pro 2020 17:09

nvme je "master", bere, vidět by nebylo HDD ... ale podle všeho se jedná o nějakou stařičkou desku
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod ITCrowd » 27 pro 2020 17:13

Už tady takový případ byl.
A dokud nevypíše komponenty, nemá cenu diskutovat o stáří desky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 17:17

ssd je kingston a hdd mylsim western 500gb a deska gigabyte ale presný typ nevím

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod ITCrowd » 27 pro 2020 17:18

Přesný typ a výrobce. Tohle je k ničemu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

michalnet
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod michalnet » 27 pro 2020 17:31

to je pc otce na dálku jsem to zjistil
Název základní desky Gigabyte GA-H61M-USB3H (1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Disková jednotka KINGSTON SA400S37120G ATA Device (120 GB, SATA-III)
Disková jednotka WDC WD10EZEX-00BN5A0 ATA Device (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod ITCrowd » 27 pro 2020 17:40

Pravdu má gogo, je to stará deska.
Nicméně i tak by měl BIOS disky vidět.
Kde já bych viděl zradu, tak deska má sataII porty a zařízení jsou sataIII. I když by tato zařízení měla být kompatibilní, mě třeba disk sata1 v desce se sata3 nefungoval.
To, co jsi poslal vypadá jako výpis z woken?! Pak nevím, co se tu řeší...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5435
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: jak zapojit ssd disk

Příspěvekod gogo1963 » 27 pro 2020 17:44

koukám na ten bios, boot menu je rozklikávací, je tam vidět vždycky jen jedno zařízení ... podle priority ... když se na to klikne, měl by vyskočit seznam a změnit pořadí ... pak potvrdit před odchodem z biosu ... další věc může být, že pokud jsi instaloval windows na ssd jako GPT, v biosu je položka "storage boot option control" a ta může být nastavena na "legacy first", pak bootuje nejprve HDD, který je určitě MBR ... když tak tu položku nastavit na "uefi first"
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lze zapojit USB 3.0 B do USB 2.0 B do tiskárny?
    od atari » 27 zář 2021 18:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    164
    od petr22
    27 zář 2021 18:32
  • Jak zapojit pc bednu na základovku
    od standacich » 22 lis 2020 11:39 » v Problémy s hardwarem
    4
    444
    od standacich
    22 lis 2020 11:55
  • kam a jaké zapojit kabely od zdroje seasonic GC-500
    od governante » 06 lis 2020 18:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    737
    od petr22
    06 lis 2020 20:35
  • Mám externí disk Seagate. Když ho strcim do TV, disk to najde, ale po rozklilnuti neukazuje ždi
    od Claremont » 24 zář 2021 16:03 » v Vše ostatní (hw)
    5
    268
    od Claremont
    25 zář 2021 19:37
  • Disk win 10
    od FruFru55 » 20 led 2021 14:46 » v Windows 10, 8, 7..
    1
    290
    od ITCrowd
    20 led 2021 15:55

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti