Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1406
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod jkmaxfli » 06 úno 2021 23:09

Ahoj
PC mám propojené s AVR přes optiku.
Sestavu mám 5.1 (subwoofer Magnat Alpha RS 12 / Receiver DENON AVR-X1600H DAB)
Vše je v pořádku a funguje jak má, ale chtěl bych si uložit v AVR zvukový profil, kde mi bude hrát stereo 2.0 se subwooferem 2.1
Rozšíření stereo zvuku o subwoofer.
K tomu ale potřebuji extra propojit subwoofer asi se zvukovkou a ptám se:

Když propojím subwoofer: kde ve zvukovce bude 1x 3.5 jack konektor a v subwooferu 1x cinch a aktivuji v systémovém nastavení extra tento 3.5 jack port, myslíte, že to bude fungovat? A do jakého 3.5 jack konektoru na zvukovce píchnout kabel?
.....viz screenshoty.

A nebo, jak docílit, aby mi WinAmp produkoval stereo nahrávky 2.0 (MP3,WMA,FLAC,atd) v 2.1 (se subwooferem) ?
Našel jsem jen plugin Matrix Mixer, ale ten nemá ve výběru konfiguraci repro 2.1 viz screenshot dole.
Díky

Obrázek
Obrázek

Když dám konfiguraci 5.1, tak v output mixu není vůbec subwoofer :evil:
Obrázek
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 07 úno 2021 06:52, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler

Reklama
Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2097
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod Fox_25 » 07 úno 2021 06:29

W10 umí poslat zvuk do více výstupů, otázka je co na to zvukovka protože ta je defakto jedno zařízení, jestli vůbec umí poslat zvuk přes spdif a současné přes linkové výstupy.

https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 62f556aedd

Jaké máš AVR a jaký subwoofer? Některé subwoofery mají "silový" vstup který se zapojí na repro výstup zesilovače.

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1406
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod jkmaxfli » 07 úno 2021 06:39

DENON AVR-X1600H DAB
Magnat Alpha RS12


Obrázek
Obrázek
► Zobrazit spoiler

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8642
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod richchie » 07 úno 2021 08:49

Co si zkusit zaškrtnout kolonku SPIDF a nastavit v dané záložce?

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1406
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod jkmaxfli » 07 úno 2021 10:43

To už jsem zkoušel.
Sice je vidět v rozhraní, že subwoofer je aktivní (pohybující se zelený sloupec), ale bohužel stále jen 2.0 stereo ze sloupů, woofer ani ťuk.
Ale asi se na to vyprdnu, protože při přehrávání si myslím, že woofer jede, ale je to jen z těch předních sloupů, které mají opravdu tak věrný a hluboký bass, že si myslím, že to vychází z wooferu.
Chtěl jsem jen wooferem přikreslit opravdu velmi hluboké tóny.
► Zobrazit spoiler

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8642
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod richchie » 07 úno 2021 10:55

Co zkusit jiný program s vylepšením?
https://www.aimp.ru/
free
https://www.stereotool.com/download/

https://i.postimg.cc/50z6nBvx/zvuk-aimp.jpg

a co jsem koukal tak tvá deska(pokud je to ta v popisu) tak má Realtek ALC1200 tak se koukni do návodu k základní desce a měl by bez problémů zvládnout až 32bit tak si to taktéž nastav.

a aby jsi se netrálit s vylepšením tak složka s pluginem musí vypadat-
https://i.postimg.cc/BvPJ5q9D/plugin-aimp.jpg

a pokud budeš chtít vyzkoušet kvalitnější muziku tak strejda gůgl a do něj-
24bit dvd
nebo
sacd download.

Nastavení bit vidíš na tom obrázku co jsem dal s aimpem.
Naposledy upravil(a) richchie dne 07 úno 2021 11:34, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1406
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod jkmaxfli » 07 úno 2021 11:20

Díky, vyzkouším.

Kde konkrétně máš na mysli nastavit 32bit?
Ano mám Realtek ALC1200

Dodatečně přidáno po 5 hodinách 45 minutách 59 vteřinách:
Nějak se mi nedaří najít ten dsp stereo plugin do toho Aimpu
► Zobrazit spoiler

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8642
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Přidání subwooferu / Stereo 2.0 na 2.1

Příspěvekod richchie » 08 úno 2021 17:01

A kde se tě nedaří najít?Stáhnout-rozbalit do složky jak jsem dal název jak má vypadat a protože je jak je psáno je to DSP plugin tak zřejmě budeme hledat tam.V hlavním nastavení si nastavíš jak EQ programu tak na fotce co jsem dal jako první máš napsáno DSP manažer.Nastavíš si skrytý nebo viditelný a nastavíš.

Tu složku si musíš vytvořit a u tebe to bude vypadat jinak,protože tam mám dané rozšíření jako je youtube atd..
Něco na konverzi-
https://www.aimp.ru/forum/index.php?topic=34387.msg221403#msg221403

je jen třeba projít stránky a dát tam co potřebuješ.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Audigy RX funkční pouze stereo
    od sasshrek » 26 zář 2021 10:29 » v Problémy s hardwarem
    3
    300
    od sasshrek
    30 zář 2021 11:42
  • Přidání SSD do PC
    od Proctis » 29 črc 2021 19:37 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    269
    od Proctis
    29 črc 2021 20:44
  • Přidání Ram do pc
    od rincenzo » 20 srp 2021 11:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    360
    od CyberCodeDroid
    20 srp 2021 17:34
  • Přidání operační paměti RAM
    od Honza_Ryder » 25 úno 2021 17:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    332
    od Zivan
    25 úno 2021 21:28
  • Přidání HDD a RAM do nového PC - poruším záruku?
    od foto1977 » 24 lis 2021 22:22 » v Vše ostatní (hw)
    6
    180
    od foto1977
    25 lis 2021 09:15

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů