Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 19:11

Zdravím,

mám problém. Zakoupil jsem si 3 Tb harddisk TOSHIBA . Vím, že WIN XP PRO 32 bit vidí zhruba 2 Tb. Ve Správě
SD.jpg
EASE.jpg
CDI.jpg
disků není vůbec a vidí ho některé aplikace. Bude jen na data - sekundární. Děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Reklama
RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5767
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod RIKI22 » 13 dub 2021 19:14

Už si ho skúsil previesť na MBR a rozdeliť ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48512
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 13 dub 2021 19:15

1. zlikvidovat Windows XP a nainstalovat aspon Windows 7

2. driver na podporu GPT, od Paragonu byl kdysi zdarma

3. udelat 2 TB MBR oddil (vetsi nejde) a pouzivat pouze 2 TB

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 19:18

Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 19:19

V čem ho mám rozdělit ? Děkuji.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48512
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 13 dub 2021 19:22

V tom z ceho mas scrreenshot - zrus tabulku oddilu, udelej MBR a 2 TB oddil.

Co to je za pocitac, ze tam musi byt 32 bit Windows XP (za pul roku oslavi 20 let), to je
nejake Pentium 4 ?

Jestli je to ten pocitac z podpisu tak tam mas grafiku se 2 GB VRAM, ktere ani nejde
vyuzit, protoze Windows XP maji limit 4 GB na soucet RAM + VRAM.

Dej tam Windows 7 pokud ten procesor je aspon Core Duo.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 19:41

Je to sestava z podpisu a je z roku 2010.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48512
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 13 dub 2021 19:44

Z podpisu nejde poznat, co presne je to za procvesor - nicmene sestava z roku 2010
musi utahnout Windows 7 levou zadni (jsou z roku 2009).

Tam nebude problem s GPT a 3TB diskem, jen musis provest cistou instalaci 64bit verze.

32bit verze mozna pujde upgradovat z Windows XP, ale co s 32bit OS v roce 2021, ma stejny
limit pameti jako Windows XP.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 19:46

Je to INTEL dual core E5200.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 19:47

V tom EASE US s tím nejde nic dělat.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2004
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod sojkin626 » 13 dub 2021 20:51

K čemu počítač slouží? Měl bys vážně uvažovat o W7 nebo pokud s tím nemáš problém tak o nějaké Linux distribuci.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Manjaro 21.0 KDE|Windows 10 Pro # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5767
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod RIKI22 » 13 dub 2021 21:39



  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak zprovoznit a přepnout grafickou kartu na notebooku lenovo z50-75 AMD
    od Tomykovec » 26 pro 2020 21:43 » v Problémy s hardwarem
    1
    220
    od phixion
    27 pro 2020 10:42
  • Mrtvý harddisk?
    od Honza265 » 05 srp 2021 02:16 » v Problémy s hardwarem
    3
    353
    od rhsCZ
    05 srp 2021 15:31
  • Je harddisk v pořádku?
    od darkmarek » 15 říj 2021 17:01 » v Problémy s hardwarem
    3
    327
    od faraon
    16 říj 2021 05:36
  • Windows 7 a externí USB harddisk
    od Peva » 18 lis 2021 17:52 » v Vše ostatní (hw)
    14
    326
    od Peva
    20 lis 2021 18:02

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host