rad by som sa opytal par otazok k samotnemu Ray Tracingu. Velakrat sa mi stalo, ze pri vybere AMD karty sa velmi Ray Tracingu nedarilo a davalo to velmi malo FPS v konecnom dosledku. Preco ma nVidia taky velky naskok v Ray Tracingu ako AMD? Viac-menej vsetky hry su uz s moznostou pouzivania Ray Tracingu a ten RT je vizualne omnoho lepsi pre konecnu grafiku na monitore. Preco by si mal potom clovek vybrat karty AMD, ked ten RT je omnoho slabsi a pri maximalnom vyuziti je problem udrzat 50FPS.
Momentalne sa oplati najviac kupovat procesory AMD, no mali by sme pockat pri kupe procesoru na modely 3D v najnovsich 9000 series? Mam vyhliadnuty procesor pre seba Ryzen 7 9700X, ale rovnako pokukujem po Ryzen 7 7700X(ten je uz nejaku dobu stary), do buducna sa zrejme oplati ostat pri najnovsej generacii. Viac-menej ako ma clovek vediet, co je spravne kupit do buducna na napriklad 3-4 roky? Ten Ryzen 7 9600X je v hrach silnejsi ako Ryzen 7 7700X a stoji rovnako, no v takom multi-core benchmarku vedie 7700x, kedze ma viac jadier. Niekto tu raz spominal, ze skoro ziadna hra nevie efektivne vyuzit vsetky jadra procesoru a sustredia sa viac-menej na Single core silu procesoru. Tak ako to v skutocnosti je? Oplati sa cloveku pokukovat vobec po generacii 7000 series alebo uz by mal clovek rozmyslat o 9000 series do buducna?
Stacil by procesor Ryzen 7 9600X alebo mam rozmyslat o Ryzen 7 9700X? Cenovy rozdiel je 100 euro, ten zahrna +2 jadra a lepsi vykon celkovo.

Dost ma zaujima vas nazor, kedze AMD slubilo zlepsenie RT v novych kartach, ktore sa maju oznamit v Januari 2025.