Typ chyby je obvykle pouziti 4 modulu, s temi pocitac spis nefunguje spravne nez funguje.
Mel jsi tam dat 2x 8GB a ne 4x 4GB.
Posledni pocitac fungujici korektne se 4 a vice moduly co jsem videl byla graficka stanice od HP.
Přidání RAM do staršího PC Vyřešeno
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Re: Přidání RAM do staršího PC
Jasne, Ivy Bridge podporuje 8GB moduly, takze idealni byl nakup dvou 8GB modulu. A az pak se mohl treba udelat pokus s pridanim tech puvodnich dvou 4GB.
Memtest ti rekne, ve ktere casti pameti je chyba, ale nerekne, jaky je to fyzicky modul.
Memtest ti rekne, ve ktere casti pameti je chyba, ale nerekne, jaky je to fyzicky modul.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Škoda, že jsem to nevěděl dříve. Nyní budu testovat stabilitu PC s těma chybama RAM, když to pojede, tak to nechám být, jinak bych vzal v bazaru nebo na Alze ty 8 GB moduly. Tam jsou sice dražší než na netu, ale maj je snad otestované.
Naposledy upravil(a) Prorock dne 30 říj 2024 10:16, celkem upraveno 1 x.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Neoznaci vadny modul, protoze ten modul nemusi byt vadny.
Je treba vyzkouset bud kazdy modul zvlast, nebo po dvojicich. Pokud nebude nikde chyba, tak je problem
pouze v tom, ze tam mas 4 moduly soucasne a nejsou kompatibilni.
Ja jsem osobne v desce se Z77 chipsetem nikdy 4 moduly nerozchodil, slo to zapnout jen se 2.
Pokud pise Memtest chyby, tak to NIKDY nebude fungovat spravne! Zadny z tech modulu nemusi byt vadny.
"Tam jsou sice dražší než na netu, ale maj je snad otestované."
Prodejce moduly netestuje, vzdyt je dostanes zabalene primo od vyrobce.
Je treba vyzkouset bud kazdy modul zvlast, nebo po dvojicich. Pokud nebude nikde chyba, tak je problem
pouze v tom, ze tam mas 4 moduly soucasne a nejsou kompatibilni.
Ja jsem osobne v desce se Z77 chipsetem nikdy 4 moduly nerozchodil, slo to zapnout jen se 2.
Pokud pise Memtest chyby, tak to NIKDY nebude fungovat spravne! Zadny z tech modulu nemusi byt vadny.
"Tam jsou sice dražší než na netu, ale maj je snad otestované."
Prodejce moduly netestuje, vzdyt je dostanes zabalene primo od vyrobce.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 30 říj 2024 10:20, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Memtest jsem zatím nezkoušel, jen testování, které je ve Windows 10 ..
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Spust Memtest z flashky a nech bezet dokola nekolik hodin.
Never zadnemu testu, ktery se spousti z Windows, nedokaze otestovat celou pamet.
Never zadnemu testu, ktery se spousti z Windows, nedokaze otestovat celou pamet.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Tak ten MemTest86 mi po 4 průchodech našel 123 chyb, ale PC je zatím stabilní, i při hraní her. Je to testováno 4x4, po jednotlivých modulech se mi to zatím testovat nechce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Stabilni do chvile, nez neco zkusi pouzit ty casti pameti, kde je hlasena chyba.
Jen upozornuju, ze chyba pameti se muze projevovat take tak, ze stahnes soubor a zjistis, ze je poskozeny,
nebo prekopirujes soubor a ten take bude poskozeny. Pokud nemas pri kopirovani zaplou verifikaci, nepoznas
to.
Jen upozornuju, ze chyba pameti se muze projevovat take tak, ze stahnes soubor a zjistis, ze je poskozeny,
nebo prekopirujes soubor a ten take bude poskozeny. Pokud nemas pri kopirovani zaplou verifikaci, nepoznas
to.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Takže Váš názor je výměna těch 4 modulů ? Půjdou tam dát místo nich 2 tyhlenty ? https://www.alza.cz/apacer-8gb-ddr3-160 ... 821834.htm
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Mám podobne starú dosku a 4x4GB ram 1600MHz a žiadný problém.Zapnutý XMP režim + navyše zvyšená frekvencia na 2000MHz. Ale mám posledný aktuálny bios,ktorý je pre dosku.Tak najskôr si porieš aktualizáciu biosu a potom pokračuj v riešení problému,ak sa neodstráni.Neviem na akej frekvencií Ti bežia ram ale zrejme na 1333MHz.
Ale všimol som si ,že ani pri starých ram si nezapol XMP režim a bežali Ti na 1333MHz namiesto 1600MHz.A určite by som nekúpil do dosky ram menej ako 1600MHz.
A to máš Z dosku.Na bazoši nájdeš ram.
Ale všimol som si ,že ani pri starých ram si nezapol XMP režim a bežali Ti na 1333MHz namiesto 1600MHz.A určite by som nekúpil do dosky ram menej ako 1600MHz.
A to máš Z dosku.Na bazoši nájdeš ram.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Aktualizoval jsem BIOS a spustil MemTest86. Chyby to opět našlo, ikdyž jich bylo méně než předtím (28 po 2 průchodech). Jinak nevím kde v BIOSU se ten XMP zapíná, ty stávající paměti jsou 1333Mhz, ty předchozí 1600 Mhz, PC3 maj ty nové nižší, viz přílohy.
Naposledy upravil(a) Prorock dne 31 říj 2024 09:39, celkem upraveno 1 x.
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Podľa CPU-Z tieto ram, čo máš teraz nemajú XMP režim a bežia na svojej frekvencií.Pozri si screen z CPU-Z položka SPD.