Ahoj, zajímalo by mě, kdy a jak je možné docílit toho, aby soundbar zapínal/vypínal a měnil hlasitost spolu s TV (zkrátka aby se dala TV normálně používat bez dalšího ovladače, jako kdyby tam žádný soundbar nebyl).
Co jsem se tak díval, tak je asi nutné, aby soundbar podporoval HDMI-CEC a propojit ho s TV přes HDMI?
Při propojení přes optický výstup to možné není?
Jak se chová ovládání hlasitosti když něco připojím přes optický výstup- jde změnit hlasitost ovladačem od TV? (soundbar může být „vybuzený“ na nějakou konstantní hlasitost a budu měnit jen sílu signálu, co do něj posílám.. nebo se to takto nechová?)
Zatím se ptám čistě obecně.. co případně zohlednit při výběru soundbaru.. a i ze zvědavosti (protože přes optický výstup jsem nikdy nic připojeného neměl..)
Předem Díky za rady
Propojení soundbaru s TV
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Re: Propojení soundbaru s TV
Ahoj,
jenom připojení HDMI-CEC ti zajistí jeden ovladač. Abys to mohl připojit jen přes HDMI, tak ještě TV musí umět HDMI ARC.
Moje android sony TV neumí zvukové profily, myšleno tak, že chci soundbar použít pro konkrétní výstup (kodi přehrávač v micro-thinkcellu). Jak moje TV vidí zapnutý soundbar, posílá vše do něj. Což pro pozemní vysílání fakt nechci. Když ten soundbar vypnu a přepnu na jiný zdroj, tak ho TV zase zapne. Takže stejně používáme dva ovladače z toho tem druhej jen na vypnutí soundbaru.
(TV ovladače to přepnout lze, ale ne přes 1 klik a to děti nezvládají)
jenom připojení HDMI-CEC ti zajistí jeden ovladač. Abys to mohl připojit jen přes HDMI, tak ještě TV musí umět HDMI ARC.
Moje android sony TV neumí zvukové profily, myšleno tak, že chci soundbar použít pro konkrétní výstup (kodi přehrávač v micro-thinkcellu). Jak moje TV vidí zapnutý soundbar, posílá vše do něj. Což pro pozemní vysílání fakt nechci. Když ten soundbar vypnu a přepnu na jiný zdroj, tak ho TV zase zapne. Takže stejně používáme dva ovladače z toho tem druhej jen na vypnutí soundbaru.
(TV ovladače to přepnout lze, ale ne přes 1 klik a to děti nezvládají)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7753
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-