Jak zapnout zdroj
Jak zapnout zdroj
Zdravím, měl bych takovej "divnej" dotaz, koupil jsem si SCSI řadič a chci mít cca pět disků, ale můj zdroj na to nestačí, proto bych si chtěl koupit další a zapínat ho před zapnutím mího kompu.....mám pořád takový nápady
protože mám komp rozloženej na stole (už jsem to tu zmiňoval) tak nebude s kabelama problém, jen nevím jak to udělat s tím zapínáním.....zřejmě je potřeba propojit (tlačítkovým vypínačem) dva kabely na ATX že? Díky za radu.

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
-
- Pohlaví:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Raději si kup silnější zdroj, nemuselo by to dělat dobrotu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zapnout ho lze návod zde
nicméně bych to možná udělal elegantněji
nicméně bych to možná udělal elegantněji
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Mě nic elegantnějšího nenapadá.....můj zdroj je tři měsíce starý takže výměna nepřipadá v úvahu, jinak ten druhej by napájel jen ty SCSI disky takže si myslím že to bude v pohodě, jen ho vždy zapnu před zapnutím mího kompu a pak ho vypnu po vypnutí mího kompu a "nikdo nic nepozná" ne? Pokud by někdo měl lepší nápad tak sem sním-musí to být ale všechno levné jinak si můžu rovnout koupit nový SATA disk a je to....ale to není žádná sranda
Řadič sem koupil starý, ten zdroj bych taky koupil starej.....za málo peněz hafo srandy
A to od Wesla je to co jsem hledal-dík.

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
-
- Pohlaví:
Proč myslíš? Já si myslím že na tom nic "závadného" není.....napadla mě ještě varianta koupit starej komp a tam dát řadič+disky a propojit to s mím kompem přes LAN ale tohle s tím zdrojem se mi líbí víc.....no zkusím to a uvidíme.....pak napíšu jak to dopadlo.
HiJackThis
HiJackThis
-
- Pohlaví:
Nezdůvodním ti to. Jen mám takovej pocit, že se ty zdroje budou hádat. Asi bych to přirovnal k tomu, jako kdybys zapojil monitor do jedné zásuvky a PC do jiné na druhé straně místnosti. Může (teoreticky) by i mělo to fungovat, ale také to může zlobit.
/Kdysi jsem měl trochu podobný nápad, když u TV odešlo VN. Jestli by tu obrazovku nešlo napájet z jiné nefunkční TV, kde VN bylo O.K. Ale pak jsem tu první opravil a k tomuto pokusu nedošlo - ale jít by to mělo/
To ale byla TV a PC je podstatně citlivější. Napiš pak jak to dopadlo.
/Kdysi jsem měl trochu podobný nápad, když u TV odešlo VN. Jestli by tu obrazovku nešlo napájet z jiné nefunkční TV, kde VN bylo O.K. Ale pak jsem tu první opravil a k tomuto pokusu nedošlo - ale jít by to mělo/
To ale byla TV a PC je podstatně citlivější. Napiš pak jak to dopadlo.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych to řešil takto. Mezi zdroji se musí propojit země (zpravidla hafo černých drátů) a v žádném případě výstupy napájení. Pak nebudou zdroje dělat problémy a každý si bude napájet jen to své. Oba zdroje bych spouštěl tlačítkem start na počítači zároveň. To by obnášelo propojit mezi sebou vodiče vedoucí od základní desky ke zdroji pro nastartování zdroje "do plných". Byl jsem líný hledat konkrétní osazení ATX konektoru, takže startovací je ten barevný drát (fiaový, zelený,.. jak kdy) na obrázku od Wesla, který se propojuje se zemí.
Ještě by bylo možné věc malinko zkomplikovat, přerušením startovacího vodiče od základní desky ke zdroji, tento přeložit na nový zdroj. Na výstup +12V nového zdroje zapojit malé relé a jeho spínacím kontaktem propojit ony dva startovací piny na stávajícím zdroji. Posloupnost pak bude: tlačítko start > naběhnutí nového zdroje > spuštění disků + přítah relé > start stávajícího zdroje > náběh systému. Při vypínání to samé, jen obráceně.
Ještě by bylo možné věc malinko zkomplikovat, přerušením startovacího vodiče od základní desky ke zdroji, tento přeložit na nový zdroj. Na výstup +12V nového zdroje zapojit malé relé a jeho spínacím kontaktem propojit ony dva startovací piny na stávajícím zdroji. Posloupnost pak bude: tlačítko start > naběhnutí nového zdroje > spuštění disků + přítah relé > start stávajícího zdroje > náběh systému. Při vypínání to samé, jen obráceně.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tak to je na mě už moc složité a navíc bych nechtěl na můj Fortron sahat......zkusím to dle návodu od Wesla ale až v sobotu, za chvíly jedu pryč a budu dva dny jezdit.......zas to má tu výhodu že si vyzvednu řadič, disky, zdroj. Tak tedy v sobotu uvidíme......díky všem
HiJackThis
HiJackThis
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Je to jen na tobě
Každopádně propoj mezi zdroji černé vodiče. Samozřejmě ne všechny, stačí z volného molexu na obou zdrojích, propojit jedním drátem. Bez tohoto by disky nemusely spolupracovat s řadičem, respektive, propojení by se uskutečnilo přes datový kabel, ale mohlo by dojít k nějakým nepěknostem. Za žádnou cenu nepropojuj jiné dráty, než černé.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4059
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 1
- 2474
-
od petr22