Příspěvekod pee.tr » 03 dub 2008 09:00
No tak procesor mi běží při teplotě 55-59C.
A jelikož mi v práci běží na 60ti už 4 a půlk roku bez problému, asi to i doma nechám být, jako že to je ještě OK.
MB mi píše 45C.
Jenže vrásky mi dělají HDDs.
Mám jeden starší PC vedle a tam jedou oba dva na 45C, zatímco mé hlavní pracovní PC má 3HDD, kde dva (120 Maxtor a 200WD) jsou na cca 55C, ale jeden (250WD) na 74-77C (!!!). Ani v jednom PC nejsou nikterak chlazené, pouze ty větší maji asi mírně hůř odvětranou case (nejsou dole vpředu orvory). Jenže teplota neklesla ani pod odnětí bočního krytu. Pokud v tom 250WD nedochází v posldních dnech k nějakému drhnutí, tak mi takto jede už asi 2 roky a problém s ním nebyl. Tak nevím, zda to blbě měří nebo je tam fakt tolik stupňů. Na dotyk se určitě teplejší než ty zbývající dva nezdá, spíš naopak. Ale to asi nepoznám co je uvnitř. Ale přijde mi to neskutečně moc (77C), přitom je umístěn kousek vedle té dvoustovky, co má 55C. Je nějaká závislost na velikosti HDD a jeho teplotě? Asi ho zkusím přemístit blíž k otvoru na FDD, kterým to aspoň trochu pasivně chladím (ale dosud jsem i tyto otvory měl uzavřené).
Předem děkuju za vaše reakce.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.