Rychlost vypalování

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amos.zamba
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Rychlost vypalování

Příspěvekod amos.zamba » 19 dub 2008 17:24

Jak je to s rychlostí vypalování? Je nějaký rozdíl v kvalitě vypálení pokud pálím pomalejší rychlostí? Např filmy pálím na 16x médium rychlostí 2-4x s vidinou kvalitnější nahrávky. Je v tom něco, nebo se jen zbytečně obírám o čas?
Dík za vaše názory.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Rychlost vypalování

Příspěvekod X » 19 dub 2008 17:29

Jestli je to na Verbatimy, je to ztráta času. Pálil bych 16x.

amos.zamba
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod amos.zamba » 19 dub 2008 17:35

X píše:Jestli je to na Verbatimy, je to ztráta času. Pálil bych 16x.

No zrovna verbatimy nepoužívám. Nejen mi ale i mým přátelům udělaly problémy s mechanikou. Ještě jich mám někde plný štos, ale do mechaniky maj zákaz vstupu.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 dub 2008 17:39

Zajímavá otázka a už mnohokrát diskutovaná. Tak jen jeden z názorů, který jsem kdesi četl.
Záleží na tom. Není o kvalitě videa, ale o kvalitě záznamu. A také to není o rychlosti i když se to tak nazývá.
Jde o to že při vyšší "rychlosti" tam ten laser "rychle" vypálí ten bod (informaci) a jede dál. Při nižši "rychlosti" ten
bod vypaluje i několikrát - velmi zjednodušeně řečeno, ta dírá v té vrstvě je hubší.
Informace o videu a tedy i o kvalitě videa je pořád stejná. Jde spíš o to, že ty "hlubší" díry jsou čitelnější, než ty mělké a taky jsou ty hlubší odolnější proti vnějším vlivům - UV záření, mechanické poškození atd.
Ještě více zjednodušeno (to jsem v tom tuším Chipu nečetl :smile: ) je v tom rozdíl asi jako když do betonu vyryju svůj monogram hřebíkem anebo sbíječkou. Informace stejná - čtivost a trvanlivost rozdílná. :D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 dub 2008 17:40

Tak to potom jo. Když máš nějakou šunt mechaniku co nebere Verbatimy a pálíš na pivní tácky, tak radši sniž rychlost ...

amos.zamba
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod amos.zamba » 19 dub 2008 17:42

X píše:Tak to potom jo. Když máš nějakou šunt mechaniku co nebere Verbatimy a pálíš na pivní tácky, tak radši sniž rychlost ...

LG ... nevím možná šunt nebo ne ale verbatimy už nechci.

amos.zamba
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod amos.zamba » 19 dub 2008 17:44

Blue Spirit píše:Zajímavá otázka a už mnohokrát diskutovaná. Tak jen jeden z názorů, který jsem kdesi četl.
Záleží na tom. Není o kvalitě videa, ale o kvalitě záznamu. A také to není o rychlosti i když se to tak nazývá.
Jde o to že při vyšší "rychlosti" tam ten laser "rychle" vypálí ten bod (informaci) a jede dál. Při nižši "rychlosti" ten
bod vypaluje i několikrát - velmi zjednodušeně řečeno, ta dírá v té vrstvě je hubší.
Informace o videu a tedy i o kvalitě videa je pořád stejná. Jde spíš o to, že ty "hlubší" díry jsou čitelnější, než ty mělké a taky jsou ty hlubší odolnější proti vnějším vlivům - UV záření, mechanické poškození atd.
Ještě více zjednodušeno (to jsem v tom tuším Chipu nečetl :smile: ) je v tom rozdíl asi jako když do betonu vyryju svůj monogram hřebíkem anebo sbíječkou. Informace stejná - čtivost a trvanlivost rozdílná. :D

dík moc. Tak nějak jsem to myslel. Nemyslel jsem jen kvalitu ale i výdrž. Tak dík za odpověď, aspoň vím že se zbytečně neobírám o čas. Dík

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 dub 2008 17:45

Zkus novější firmware a pak otestuj ty Verbatimy. LG, laciná, nic moc s mnoha problémy, taky jsem jí používal, nyní radši Plextora.

amos.zamba
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod amos.zamba » 19 dub 2008 17:55

X píše:Zkus novější firmware a pak otestuj ty Verbatimy. LG, laciná, nic moc s mnoha problémy, taky jsem jí používal, nyní radši Plextora.

hmm to já raději budu pálit na levné IMATIONy a BENQy. Už na ně pálím 2 roky bez problémů a vzaly mi je zatím všechny přehrávače do kterých jsem jich strčil.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 19 dub 2008 18:00

já třeba musicu pálim 16x z důvodu toho,že se muže stávat že rychlejší záznamy mi nepřečte laser na věži..nebo přečte,ale snadnějc to přeskakuje....takže když pálim něco pro věž nebo dvd přehrávač,tak pálim pomalejc (cd-16x, dvd-4x) a když pálim něco co vim že budu strkat jenom do kompa,tak to dám naplno :bigups:
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 dub 2008 18:10

Plextor moc vlastních mechanik nevyrábí vetšinou je to OEM, LG, NEC...
Já pálím většinou nejvíc 2/3 maximálních otáček.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 dub 2008 20:10

amos.zamba píše:hmm to já raději budu pálit na levné IMATIONy a BENQy. Už na ně pálím 2 roky bez problémů a vzaly mi je zatím všechny přehrávače do kterých jsem jich strčil.

Je otázka, jak dlouho ty budou fungovat.

Plextor má některé na vlastních technologiích (mají všechny vychytávky) a pak další OEM Pioneer nebo Sanyo, ale i ty jsou upravené s Plextor firmware a docela dobré, spolehlivé. Zatím jsem nevyhodil ani jedno DVD9 a to dokonce ani ty, co jsem nedopatřením (špatný paragon s označením rychlosti) vypálil 4x místo 2,4x.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4852
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Vše ostatní (hw)”