Ahoj, doufám, že to sem píšu správně.
Mám problém:
Propojil jsem si NB s mojí TV přes S-kabel, který vede z NB do TV, kde je S-kabel napíchnut do Scartu.
Všechno jde v klidu, obraz je jen trošičku rozmáznutý, ale co je špatně = je černobílý.
Nevíte čím to je?
Jediné, co mě napadá:
- je to S-kabelem a lepší už to nebude a barevně to půjde pouze přes VGA
- nebo je to mojí grafickou kartou (Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family) - že ji nemám moc kvalitní
Tak co vy na to?
Propojení NB s TV - černobílý obraz Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Propojení NB s TV - černobílý obraz
Spíš to máš špatně nastavený. Měl bys mít nastavený - klonování - kompozitní video a především správnou normu - např. PAL D.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To, že máš s-video výstup grafické karty spojený přes redukci s-video > SCART ještě neznamená, že bude všechno chodit. Pokud nemá televize vstupní videozesilovač, který umí zpracovat s-video signál, tato redukce ti nepomůže. Redukce s-video > SCART je pouze přechodem mezi dvěma různými konektory, není to převodník signálu z s-video na kompozit. Zda má televize s-video vstup zjistíš v návodu, případně při přepínání vstupů, zda ti kromě vstupu AV nabídne i variantu s-video.Řešilo se to tu už mnohokrát, viz http://www.pc-help.cz/search.php?keywords=%C4%8Dernob%C3%ADl%C3%BD+obraz&terms=all&author=&sv=0&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Mmmartine nechtěl bych se přít, ale pokud má kabel (s-video) zapojený do scartu, tedy za tuner přímo do videozesilovače, tak by neměl být problém. Osobně jsem se nesetkal s TV, která by s-video nevzala a byly to starý krámy. http://cs.wikipedia.org/wiki/S-Video
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně jsem se setkal s celou řadou televizí, které neumí zpracovat s-video signál. Možná to bude tím že jsem starší.
A pokud je obraz na televizi černobílý, hádal bych na 98% že to je tím, že televize "vidí" jenom luma složku s-video signálu na 20. pinu SCARTu a chroma složka končí na 15. pinu SCARTu a nevede dál do televize.

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Taky nejsem zrovna puberťák, bohužel. Počkáme jestli s tím něco vyvede a uvidíme. 

Blue Spirit píše:Spíš to máš špatně nastavený. Měl bys mít nastavený - klonování - kompozitní video a především správnou normu - např. PAL D.
Nenastavuju to jako na ostatních PC. Má grafická karta má vlastní nastavení, takže přes plochu a pravým tlačítkem a tam mám Vlastnosti grafiky a tam neklonuju obrazy, ale buď si vyberu ať je obraz na NB nebo jen na TV nebo na obojím...
A já jsem četl, že by měl být Pal-B, ale zkoušel jsem všechny možné tam. Od NTSC až po všechny PALka...
mmmartin píše:Osobně jsem se setkal s celou řadou televizí, které neumí zpracovat s-video signál. Možná to bude tím že jsem starší.A pokud je obraz na televizi černobílý, hádal bych na 98% že to je tím, že televize "vidí" jenom luma složku s-video signálu na 20. pinu SCARTu a chroma složka končí na 15. pinu SCARTu a nevede dál do televize.
Nemám CRT televizi, ale novou LCD LG, ale zkoušel jsem to i na Grundigu CRTčku a taky černobílý... Ani jedna TV u mě nemá S-Video vstup, takže to musím řešit přes ten SCART... A zítra (jestli budu mít čas) bych si chtěl koupit ten VGA kabel a to věřím, že už by mělo šlapat! Nemyslíte?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Přes VGA kabel to bude chodit určitě, pokud LCD má VGA vstup, což mají snad úplně všechny. Jenom nesmíš zapomenout na NTB aktivovat VGA výstup - nejčastěji to bývá kombinace kláves Fn+F5.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mmmartin: Mrkni se prosím i SEM. Notebook propojený s TV pomocí VGA kabelu a na TV je černý obraz. Díky.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
??. Zvolené téma neexistuje ??
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Promiň. Nikdo se problému neujmul, tak jsem téma smazal. Problém byl už vyřešen.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1993
-
od Melvidor
Zobrazit poslední příspěvek