Prosím o radu. Chtěl bych přidat do svého Pc ještě jeden disk ale nevím jestli mam na desce pro připojení místo(asi se tomu říká slot??)Základní deska je ASus P5N-E SLI a už jsou do ní připojeny dva pevné disky.
1/ WD 740 ADFD Raptor
2/ WD 3200 AAKS
Nový disk bych chtěl Velociraptor WD3000GLFS.
další disk Vyřešeno
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: další disk
Deska má 4X SATA (co jsem teda napočítal),takže máš jich dost a není problém.
Pokud nebudeš taktovat,tak to s dovolením přesunu do jiného oddělení.
Pokud nebudeš taktovat,tak to s dovolením přesunu do jiného oddělení.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
no disk tam pude ale rozmysli si jestli to má cenu ten disk
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Děkuji za rady, pokud jsem správně rozuměl tak Sata je připojení pro disk, takže maximálně mohou být 4.Díky
SATA je připojení pro disky SATA (dnes jde vesměs o SATA II).
IDE je připojení pro disky IDE (PATA) – máš-li takový (anebo DVD mechaniku), můžeš připojit, ale nový IDE disk už bych nekupoval. 2 kanály (tvoje deska má ještě oba) = až 4 zařízení.
Když jsem výše psal o 5 konektorech, podivil jsem se, proč potom Marfy píše pouze o 4 discích.
Pravdu máme oba:
IDE je připojení pro disky IDE (PATA) – máš-li takový (anebo DVD mechaniku), můžeš připojit, ale nový IDE disk už bych nekupoval. 2 kanály (tvoje deska má ještě oba) = až 4 zařízení.
Když jsem výše psal o 5 konektorech, podivil jsem se, proč potom Marfy píše pouze o 4 discích.
Pravdu máme oba:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42351 píše:Diskové řadiče:
Řadič RAID
Počet IDE konektorů: 2
Počet SATA konektorů: 5
...
Dvojice IDE kanálů podporuje Ultra ATA/100 rozhraní a umožní zapojit až 4 IDE zařízení. Dále lze připojit až 4 Serial ATA 3Gb/s disky, včetně funkcí pro tvorbu diskového pole RAID 0, 1, 0 + 1, 5 nebo JBOD, navíc deska podporuje i rozhraní eSATA jedním SATA konektorem vyvedeným na zadní panel.
no DVD mechaniky mam dvě.jsem stará lama, takže jak to je? mužu mít tedy 3 disky a 2 DVD mechaniky?a proč by jsi už další disk nekupoval?
Počítejme ještě jednou; můžeš mít:
4 IDE zařízení, z toho už máš 2 (DVD). Na IDE tedy můžeš připojit ještě 2 harddisky, nebo další 2 DVD…
4 SATA zařízení, z toho už máš 2 HDD. K SATA konektorům tedy můžeš připojit ještě další 2 disky (anebo DVD).
neboli ještě máš 4 volné pozice.
K zaově slovům „rozmysli si jestli to má cenu ten disk“ se přidávám – čím víc disků v počítači, tím víc počítač žere a tím víc je slyšet.
Já mám ve své krabici taky 2× SATA disk a 2× IDE DVD. Dřív jsem nedostatek kapaciti řešil výměnou menšího disku za větší, v současné době kupuju jen externí disky – ze dvou důvodů: 1) nepotřebuju mít všechna data v PC, 2) zálohování (externáč v šuplíku s ponožkama
).
4 IDE zařízení, z toho už máš 2 (DVD). Na IDE tedy můžeš připojit ještě 2 harddisky, nebo další 2 DVD…
4 SATA zařízení, z toho už máš 2 HDD. K SATA konektorům tedy můžeš připojit ještě další 2 disky (anebo DVD).
neboli ještě máš 4 volné pozice.
K zaově slovům „rozmysli si jestli to má cenu ten disk“ se přidávám – čím víc disků v počítači, tím víc počítač žere a tím víc je slyšet.
Já mám ve své krabici taky 2× SATA disk a 2× IDE DVD. Dřív jsem nedostatek kapaciti řešil výměnou menšího disku za větší, v současné době kupuju jen externí disky – ze dvou důvodů: 1) nepotřebuju mít všechna data v PC, 2) zálohování (externáč v šuplíku s ponožkama

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Do slotu IDE/ATA můžeš dát dva disky a dvě mechaniky. Pokud máš uvedené disky i 2 mechaniky IDE , tak již žádný disk ani mechaniku IDE nepřipojíš, ale máš tam ještě 5 volných slotů SATA pro disky a mechaniky SATA. Nevím jak to máš osazeno.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: další disk Vyřešeno
ok. ten externí disk stojí za zvážení. díky
Jinak ještě k externím diskům – krom velikostí (2,5 anebo 3,5 palce) existují jak „skutečně externí“ disky (disk je napevno zašroubovaný/zatavený do krabice), tak řešení alias „stavebnice“.
První variantu doporučuji tam, kde budeš mít jen jeden dva externí disky, anebo ten disk budeš často přenášet.
Pří více discích se imho nevyplatí náklady na převodníky – stačí univerzální kastle (box) anebo konektor (případně stojánek).
Staré IDE disky (ty, co jsem měl dřív v počítači) teď připojuji přes jeden společný boxík (strčím do něj právě ten disk, který potřebuju).
Když jsem si před časem kupoval nový SATA disk, pořídil jsem si na něj takový stojánek.
První variantu doporučuji tam, kde budeš mít jen jeden dva externí disky, anebo ten disk budeš často přenášet.
Pří více discích se imho nevyplatí náklady na převodníky – stačí univerzální kastle (box) anebo konektor (případně stojánek).
Staré IDE disky (ty, co jsem měl dřív v počítači) teď připojuji přes jeden společný boxík (strčím do něj právě ten disk, který potřebuju).
Když jsem si před časem kupoval nový SATA disk, pořídil jsem si na něj takový stojánek.
hezkej 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
NB DELL Latitude 7440,ale i někteé další problém s lepením.
od Ketty02 » 10 črc 2024 18:55 » v Vše ostatní (hw) - 1
- 2698
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
10 črc 2024 19:52
-
-
- 5
- 1239
-
od mmmartin