Jak může dlouho jet?
Jak může dlouho jet?
Zdar, chci se zeptat na Váš názor jak si myslíte že může běžet dlouho v kuse můj komp (viz popis) běžel mi totiž asi 3-4 měsíce nonstop
takže jsem chtěl znát Váš názor jestli mu to mohlo nějak extra ubrat na životnosti
Chvílema se ozýval větrák ve zdroji ale jinak jsem nic nepozoroval. A už dlouho slyšet nebyl. Díky za názory.
Naposledy upravil(a) Zeppelin dne 27 bře 2009 12:51, celkem upraveno 1 x.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
Re: Jak může dlouho jed?
Můžeš být klidný, počítač poběží nonstop tak dlouho, dokud se nerozbije.
Časté vypínání mu naopak škodí víc, než provoz nonstop.
Časté vypínání mu naopak škodí víc, než provoz nonstop.
Re: Jak může dlouho jet?
To X: dík, já tam nejdříve měl "t" ale pak jsem to přepsal na "d" páč jsem si říkal "jedu" takže "d"
To Radix: to, že poběží dokud se nerozbije je celkem jasný
ale bráno statisticky tak pokud běží komp nonstop tak je to zhruba 2x tolik než normál používání, z čehož usuzuju, že pokud by například měl normálně vydržet 5 let tak nonstop poběží tak půlku, tedy 2,5 roku.... každá komponenta má přeci určitou životnost v hodinách. Jinak jsem se docela divil, že ten větrák ve zdroji byl slyšet.... a zněl celkem blbě... ale jak jsem psal už je to teď v poho. Jinak celý komp je v provozu asi rok a půl, HDD jen rok.
To Radix: to, že poběží dokud se nerozbije je celkem jasný
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
Já pozoruji, že při delším "běhu" (asi 2-3 dny) se mi PC zpomaluje. Nejspíš špatná správa operační paměti v XP.
- Martinor
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
On občas neuškodí restart PC.Když spouštíš hodně programů a zavíráš je tak je to pak hodně zpomalený.
Lenovo IdeaPad S540-15IWL- verze 81SW000VCK
Hardwaru zas naopak vypínání a zapínání spíš škodí.
- Martinor
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Ano to už vím :) psal jsi to o pár příspěvků výše :)
Lenovo IdeaPad S540-15IWL- verze 81SW000VCK
Radix píše:Hardwaru zas naopak vypínání a zapínání spíš škodí.
a jak?? přiuč mě
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Součástky neustálým ohříváním a chladnutím dilatují a tím se snadněji mechanicky poškodí, vzniká únava materiálu.
to je strašně malej vliv, spíš životnost skracuješ když pc nevypneš
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Kdybys sečetl počet hodin provozu do první poruchy u počítače (nebo podobného zařízení), který se často zapínal a vypínal, versus počítač, který jel nonstop, tak ten, co jel nonstop vydržel určitě více. To platí obecně, samozřejmě u konkrétního počítače se může vyskytnout skrytá vada, která to může obrátit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Porovnaní sestavy + kde muže být problém? Příloha(y)
od Ribendik » 12 pro 2024 11:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1282
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 12:26
-