Hlavním problémem mého počítače je, že jej předchozí majitel používal delší dobu bez jakéhokoli softwarového zabezpečení, takže je plný virů, spywarů a bůh ví čeho všeho - je šíleně pomalý, nezvládá některé běžné operace, dost programů je vlivem virů poškozených.
Z tohoto důvodu bych nerad stávající ovladače zálohoval, ale pro jistotu je po zformátování nahradil ovladači "novými/čerstvými." Jistota je jistota.
Počítač je zakoupen bez manuálu - proto dotaz ohledně zjištění využívaného hardware.
Na Vaší radu jsem stáhnul program EVEREST home edition a provedl diagnózu hardwaru. Takže jsem vlastníkem:
Základní deska:
CPU typ Mobile Intel Celeron M 370J, 1500 MHz (15 x 100)
Název základní desky Hewlett-Packard HP Compaq nc6110 (ES429ES#AKB)
Čipová sada základní desky Intel Alviso-G i910GML
Pracovní paměť 247 MB (PC2700 DDR SDRAM)
BIOS Typ Unknown (04/20/06)
Zobrazení:
Grafická karta Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (64 MB)
Grafická karta Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (64 MB)
3D-akcelerátor Intel GMA 900
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB]
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB]
Multimédia:
Zvuková karta Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [B-1]
Nosiče dat:
Ovladač IDE Intel(R) 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controllers - 266F
Pevný disk ST980815A (74 GB, IDE)
Optická mechanika PIONEER DVDRW DVR-K16Chtěl bych se Vás zeptat, jestli se dá najít "nějaký souhrný balíček" ovladačů k mému notebooku, anebo musím hledat ovladač ke každému zařízení zvlášť?
Na stránkách výrobce jsem našel toto:
http://h20180.www2.hp.com/apps/Lookup?h ... 0j&x=5&y=3Natušíte někdo, který z uvedených ovladačů je pro mne ideální? Z těch názvů nepoznám rozdíl...
---
Co se týče toho připojení k internetu. Nikdo jiný nemůžete poskytnout radu, jak zjistit nastavení, které bych po zformátování obnovil, aby mi internet opět fungoval?
Opět předem děkuji za všechny vaše podněty.