Různý obraz na dvou monitorech? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

deere
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Různý obraz na dvou monitorech?

Příspěvekod deere » 09 zář 2009 16:40

Zdravím,
jsm tu nováček, tak doufám, že první dotaz bude vlože správně:)
Mám dotaz, který se týká dvou monitorů, které mám připojené přímo ke grafické kartě pevného PC.
Jde mi o to, že bych na jednom monitoru rád normálně pracoval a na druhém monitoru zobrazil něco jiného, ale v případě potřeby přepnul můj obraz.
PC je v prodejně s náhradními díly, já mám jeden monitor na svém stole a koukám na něm do katalgou náhradních dílů a do účetního programu, kde vidím nákupní ceny, prodejní apod. Druhý monitor je na pultu, který je otočený na zákazníky, tak bych viděli do katalogu náhradních dílů. Jenže já bych rád pomocí nějaké programu chěl, aby na to monitoru na pultě běžel normálně třeba spořič, nebo nějaké video, a až bych chtěl třeba zákazníkovi ukázat něco v katalogu, tak bych mu tam přepnul mojí plochu, kde by viděl to co mám já na ploše - katalog. Klonování plochy nepotřebuji, protože tam zákazník uvidí všechno, kde se šťourám. Rozšíření plochy je nepraktické, protože na ten druhý monitor nevdím.

Myslíte, že existuje nějaký prográmek, který by tohle uměl?

Díky za každý tip.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Různý obraz na dvou monitorech?

Příspěvekod mmmartin » 09 zář 2009 16:55

U rozšířené plochy nepotřebuješ na druhý monitor vidět. Na zákaznickém monitoru ti poběží spořič, smyčka s reklamou nebo cokoliv jiného a pokud budeš chtít klietovi ukázat něco jiného, připravíš si to napřed na svém monitoru a pak to myší přesuneš na ten zákaznický.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

deere
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod deere » 09 zář 2009 17:09

To jo, ale zase to neuvidím na mém monitoru, třeba ten katalog. S tím zákazníkem konzultuji, co je třeba a co ne apod....
Vím, že se to dá připravit na mém monitoru a přestrčit na zákaznický, ale je to nepraktické. Navíc mi to neumožňuje koukat do katalogu současně. :huh:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 zář 2009 17:11

A Více ploch to neřeší ?

deere
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod deere » 09 zář 2009 19:08

A myslíš, že bych každou plochu (v mém případě 2) mohl zobrazit na jiném monitoru?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 zář 2009 20:10

Nemám s tím zkušenost ale moje představa je že na svém monitoru máš 2 plochy. Na jedné běží to co vidí zákazník a na druhé máš svůj katalog. Když najdeš potřebná data, tak je přetáhneš na monitor zákazníka.

deere
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod deere » 10 zář 2009 07:34

Tohle je všechno hezký, ale já na ten druhý monitor nevidím. Sedím u stolu u svého monitoru a u výdejního pultu, který je zhruba o půl metru výše, je monitor otočený na zákazníky. Takže tam absolutně nevidím. Stačí mi, aby se na zákaznickém monitoru přehrávalo video, když já budu chtít (nemusí nic jiného, jen video), pak kliknu a přeskočí tam klon mé obrazovky, pak zase kliknu a skočí tam opět video.
Někde na dalších fórech jsem se dočetl o funkci "Divadlo" (Theater) u grafických karet ATi, kde pustíte video do fullscreenu při klonování monitorů a pak to na monitoru jedna shodíte na lištu, tak to na monitoru dvě zůstane viset. Pak jen stačí video vypnout a už je tam zase klon. Jenže já jsem tuto funkci u této karty nenašel (mám Ati).
Nebo by to stačilo přes nějakou funkci "freez", kdy zamrzne obraz na monitoru 2 a já na svém pracuji dál, pak jí zase na monitoru 2 vypnu a je tam klon.

Jenže jak na to :huh:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 zář 2009 09:39

Jseš Tatar? Propzkoumáš laskavě co jsem vygoogloval za tebe a přestaneš remcat? Máš v těch programech vše co chceš, jen si vybrat!

deere
nováček
Stav:
Kontakt:

Re: Různý obraz na dvou monitorech?  Vyřešeno

Příspěvekod deere » 10 zář 2009 17:03

OK, díky, že jsi to za mě vygoogloval. Jdu to vyzkoušet.....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
    od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    2000
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    12 říj 2024 21:07
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    8456
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08
  • Rozmazany obraz doprava/dolava
    od AirCrew » 17 dub 2025 11:11 » v Vše ostatní (hw)
    7
    2617
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    18 dub 2025 13:18

Zpět na “Vše ostatní (hw)”