Přepínání mezi dvěma monitory

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Mavi
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: leden 08
Pohlaví: Muž

Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod Mavi » 27 zář 2009 15:03

Dobrý den, právě zkouším připojit 2 monitory k PC, všechno funguje OK, akorát bych potřeboval, když mám na jednom (primární, LCD) mám zapnutou nějakou hru, tak jde nějak udělat abych mohl mezi jedním a druhým monitorem přepínat a na tom drůhým ovládat třeba ICQ? že bych zmáčknul třeba ALT+CAPS LOCK a ono mi to hodilo klávesnici a myš na druhý monitor takže bych mohl ovládat to co je na něm, a nemuselo to přitom shazovat hru co je na primárním? .. GK mám nVidii, díky za odpovědi :) :bigups:



Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7743
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod mmmartin » 27 zář 2009 16:20

Pokud tvoje grafická karta podporuje režim Rozšířená pracovní plocha a má dva VGA výstupy, pak to lze. m Na každém monitoru se ti bude zobrazovat jedna aplikace, myší budeš přejíždět z jednoho monitoru na druhý a budeš tak ovládat tu aplikaci, na jejímž monitoru je kurzor.

Uživatelský avatar
Mavi
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: leden 08
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod Mavi » 27 zář 2009 17:08

No to jo, to vím, ale když jsem třeba ve hře tak nejde přejet doleva na druhej monitor, není nějakej příkaz na to na kterým monitoru bude myš a klávesnice? prostě abych nemusel vždycky schazovat hru na lištu když chci přejet na druhej monitor abych mohl někomu napsat na ICQ

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7743
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod mmmartin » 27 zář 2009 17:44

Na rozšířenou plochu se přechází přes pravý okraj primárního monitoru.

Uživatelský avatar
Mavi
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: leden 08
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod Mavi » 27 zář 2009 17:49

Ale ne z fullscreen aplikace

Uživatelský avatar
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7260
Registrován: červenec 07
Bydliště: Třinec
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod Owner » 27 zář 2009 18:19

Alt+Tab a vybrat tu aplikaci,ke které se chceš dostat.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7743
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod mmmartin » 27 zář 2009 19:01

Mavi píše:Ale ne z fullscreen aplikace
Nechci se hádat, ale mně to chodí i z full screen aplikace a oběma směry - fuul screen může být na jednom i na druhým monitoru.

Uživatelský avatar
Mavi
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: leden 08
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod Mavi » 27 zář 2009 19:19

takže u jakýkoliv aplikace/hry kterou máš fullscreen tak můžeš přejet z jednoho monitoru na druhej? A jak jsi toho dosáhl? Když mám jakoukoliv hru kde mám vidět kurzor tak nemůžu vyjet z monitoru na druhej... a když mám hru bez kurzoru.. tak to asi ani nemusím komentovat :smile:

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7743
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod mmmartin » 27 zář 2009 19:50

Spustím obě aplikace, aktivuju režim Rozšířená pracovní plocha a na sekundární monitor přesunu jednu z aplikací - tj. na primárním monitoru zmenším okno této aplikace klikem na překrývající se čtverečky v pravém horním rohu, okno chytím myší za modrou lištu nahoře, přes pravý okraj monitoru přesunu na sekundární monitor a kliknutím na čtvereček v pravém horním rohu roztáhnu okno na celou obrazovku, případně pak ještě zvolím full screen. Na primárním monitoru mi pak zůstane druhá otevřená aplikace. Myší pak přejíždím přes pravý okraj primárního monitoru na sekundární monitor, případně přes levý okraj sekundárního monitoru zpět na primární a mám po kliknutí na příslušnou plochu možnost ovládat tu aplikaci, na které je momentálně kurzor. Funguje to i v případě, že v jedné z aplikací se ve full screen kurzor nezobrazuje. Pokud se nezobrazuje v obou aplikacích, pak je to trochu problém, ale můžeš přecházet mezi aplikacemi jak radí Owner.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod guest » 27 zář 2009 20:06

Dovolím si vložit se vám do toho, protože mne to také zajímá. Nejsem si jistý, jestli to co radí Owner je to pravé.
Jsou spuštěny 2 aplikace, hra + ICQ, ICQ je na druhém monitoru. Pokud jsem ve hře a použiju Alt+Tab, tak se mi to přepne na ICQ, ale bude to opravdu na sekundárním monitoru? Snad mi rozumíte.

Alt+Tab sice "ví" že chci druhou aplikaci, ale neví že ji chci zobrazit na druhém monitoru !?

Uživatelský avatar
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7260
Registrován: červenec 07
Bydliště: Třinec
Pohlaví: Muž

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod Owner » 27 zář 2009 20:23

Bral jsem to tak,že na druhém monitoru budeš mít spuštěné ICQ a na prvním hru.
Alt+Tab vypne hru z módu,kdy omezuje myš jenom na jeden monitor a "pustí" ji na celou plochu.
Potom stačí myší jet doprava (pokud 1.monitor je vlevo) a vyskočí ti na druhém monitoru.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přepínání mezi dvěma monitory

Příspěvekod guest » 27 zář 2009 20:31

Rozumím, pak je mi to jasný.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Synchronizace obrazu mezi dvěma tablety
    od Kaplan007 » 01 kvě 2018 19:58 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    381
    od ITCrowd
    04 kvě 2018 16:32
  • Výběr mezi dvěma BT reproduktory
    od nuggett » 16 bře 2018 18:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    5
    682
    od Dreatha62
    21 bře 2018 14:54
  • Monitor, přepínání mezi PS4 a PC
    od imunita » 14 bře 2018 16:37 » v Problémy s hardwarem
    3
    263
    od imunita
    14 bře 2018 16:40
  • OBS studio problém s dvěma obrazy.
    od liborek » 28 dub 2018 20:10 » v Vše ostatní (sw)
    4
    483
    od liborek
    30 dub 2018 09:03
  • Reset Loop se dvěma RAM moduly
    od slayer_killer » 03 úno 2018 01:29 » v Problémy s hardwarem
    8
    295
    od slayer_killer
    03 úno 2018 11:24

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Turion a 9 hostů