Dobrý den,
mohl by mi navrhnout někdo počítačovou sestavu bez myši, klávesnice a monitoru vhodnou pouze na úpravu a tvorbu fotografií v programech PHOTOSHOP a LIGHTROOM?
Nemám v úmyslu hrát na počítači absolutně žádné hry ani zpracovávat video. Pouze základní kancelářské programy a oba fotoprogramy s výstupem na televizi (kvalitní skener a tiskárna posléze...)
Možná to zní vychcaně , ale já bych byl vděčný za to, kdyby si nějaký počítačový fanda položil otázku, čím by si on sám vybavil své PC, kdyby se chtěl věnovat fotografii ( a to já stále dávám přednost pouze analogové kinofilmové fotografii, proto skener na negativy ) a kdyby se měl jako já vejít do cenové relace +/- 13,000 Kč a prostě mi byl schopný a ochotný vypsat, jaký zdroj, kartu atd., atd. V mém případě digitální fotografie je hudbou budoucnosti, /ale ona taková úprava JEDINÉHO snímku v LIGHTROOMU, ve formátu RAW zabere při převodu násobky 100 MB !!! /
Operační systém bych si asi koupil, ikdyž XP už dnes asi né, přestože jsem zvyklý dělat s ním. Nechci mít případné problémy se skolabováním systému a rád bych proto měl originál, který by mi opět někdo (tentokrát již někdo z mého okolí) dokázal případně znovu nainstalovat.
Takže asi tak. Lehce se to computerovému "domorodci" řekne, že v jeho computerové džungli seženu ingredience skoro všude, když já nevzdělané ucho ale nevím jaké.
Představte si, že si v restauraci dáváte často svíčkovou a konečně byste si ji rádi udělali a stále rádi dělali doma sami. Jenže nevíte o vaření a ingrediencích absolutně nic, pouze to umíte jíst a víte čím. Pokud vám nikdo nenapíše co přesně k výrobě potřebujete, tak si to doma nikdy nepřipravíte a nesníte. I já bych rád dostal radu, co musí takové PC obsahovat, co je nejvíce vhodné pro mou potřebu úpravy fotografií, ať si počítač nevybavuji něčím, co nikdy nevyužiji.
Jsem opravdový obyčejný MAČKAČ, který pracuje v zaměstnání s počítačem u 3D měřícího stroje, ale čím je náš počítač vybaven, to nevím. pouze pro svou potřebu tam mám "vpraven"
Z pouze PHOTOSHOP, se kterým dělám už třetím rokem a je na něm stále co k učení. A ty netušené možnosti...
Takže vybavení se "solidním" počítačem, mimochodem mým prvním v životě ( a to mi letos bylo 45 let), považuji za takové splnění si svého přání po letech. Počítač je to PRVNÍ, co bych rád. Dle toho posléze i monitor , skener, tiskárnu, a jelikož nám pomalu odchází televize, po té přizpůsobím i nový HD televizní přístroj.
Díky předem každému !
PC pro správu fotografií
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC pro správu fotografií
Takže něco jsem ti tady postavil
Je to sice lehce přes 13k (13 500), ale máš v tom i originálky windows 7, 4 jádro a 4gb RAM
Je to sice lehce přes 13k (13 500), ale máš v tom i originálky windows 7, 4 jádro a 4gb RAM
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
iOS Export fotografii a videii
od Søren » 19 zář 2024 21:58 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 2859
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
20 zář 2024 00:36
-
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1800
-
od Speed_dead
01 kvě 2025 14:06
-
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5242
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-