Jakej CPU chladič?
Jakej CPU chladič?
Ahoj, mám AMD Phenom X3 8450 a mám tam danej sice boxovej chladič od AMDčka, ale takovej ten co se dává k silnějším procesorům, má dokonce heatpipe trubičky a celkově je takovej robustnější. Ale je dost hlučnej. Tak chcu nějakej, kterej to dobře uchladí a zároveň bude co nejtišší. Vybírám mezi Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 anebo Freezer 64 Pro. Nevím, ale podle popisu těch dvou mě přinde že jediný co se na nich liší je název..Pokud s tím někdo máte zkušenosti, kterej byste doporučili? Díky.
Neříkej hop, ani když přeskočíš... Nejdřív se podívej, do čeho jsi skočil!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakej CPU chladič?
Ten freezer 7 rev. 2 je novější a má podporu všech patic. Co se týče obecně freezerů tak z vlastní zkušenosti můžu říct že v klidu jsou tiché a točí třeba jen 1200 otáček. Jakmile ale CPU zatížíš klidně to začne točit i 2000 a to už dělá takový hluboký hluk. Dá se to vydržet, procesor to uchladí v pohodě, ale jestli chceš ticho připlať si za nějaký Scythe nebo CoolerMaster Hyper 212+
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Aha, dík, no a když bych se zeptal obecně, nějakej chladič pro můj procesor kterej bude dobrej a potichej s cenou kolem 500 Kč?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
nedavno jsem si koupil jiz zmynovany Cooler Master Hyper 212 Plus a nemuzu si ho vynachvalit, skvele chladi a neni slyset:-) radsi si tech 200kc priplat, je to opravdu skvely chladic:-) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000QRD
No, já zas do toho nechcu tolik vrážet, mě stačí nějakej "obyčejnější" jde mě jen o to aby to bylo potichý (nemusí to nutně být absolutně neslyšitelný
) a aby to dobře uchladilo ten procesor.. Netaktuju takže si myslím že mě stačí něco levnějšího.. Myslím že ani nijak zvlášť ten procesor nevytěžuju, žádný složitý výpočty na tym neprovádím nebo tak, leda hry ho možná trochu zaměstnají.. Ani při HD videu se nenadře, mám GK která má čip na zpracování HD videa.. Takže asi tak, podle mě mě stačí levnější 

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problémem A.C. Freezeru je to že při plném zatížení a maximálních otáčkách už je taky hlučný.Takže být tebou,tak si raději připlatím za Hyper 212.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Aha. No a z těch levnějších, eště sem nedávno zrovna četl recenzu, nevypadá špatně Scythe Katana 3 a není až tak drahej, s tím někdo máte zkušenosti?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2105
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
23 srp 2024 05:58