Mám PC staré šest měsíců. Už delší dobu, asi tři měsíce, se stává, že mi přestává svítit lapička na osvětlení klávesnice, která je připojena přes USB. Nejdříve začne blikat a pak úplně zhasne. Po nějaké době jde opět rosvítit. Toto se děje opakovaně, i někilikrát za den. Nemá na to vliv restart nebo spuštění PC ani operační systém. Měl jsem win xp a teď mám win7. To je jedno. Je podivné, že mi už takto odešla jedna lampička. Ve starším PC, který jem dal synovy, tento problém nebyl. Je taky podivné, že mi už odešly také dvě flashky. Vsunul jsem je do USB a spustily se a po chvíli přestaly být detekované. Prostě se nikde neobjevily. Nejdříve jedna a později další. Pře USB připojuju taky externí disk a bojím se, že mi může taky kleknout. To by byl průser. Flashku jsem vzal k jinému PC a taky nebyla vůbec vidět. Projel jsem je ve všech USB v mém PC a nikde se neobjevila. Používá USB dost často a mám obavy, že mi můžou zniočit další zařízení. Prodejce PC mi řekl, že mám přitáhnout kontakty v zásuvce a vypnou ve správci zařízení řízení spotřeby z důvodu úspory energie. Po restartu se to stejně opět zapne.
Takže problém je takový: odchází mi flash disky a lampičky, které jsou připojeny přes USB. Nevím, jestli je v USB připojení nějaký vyšší proud nebo nárazově jiné napětí. Prodejce mi ještě řekl, že je možné, že se může stát, že flash disk má statickou elektřinu, která ho při zasouvání do USB spálí. Nemůže být problém třeba ve zdroji?? Nebo v základní desce?? Dá se nějak softwérově změřit hodnota v USB?? Díky za rady. JM
Připojení USB
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Připojení USB
S největší pravděpodobností je v USB vyšší napájecí napětí, než by mělo být - jmenovitá hodnota je + 5V. Např Everest umí měřit jednotlivá napětí zdroje, ale lepší by bylo změřit napájecí napětí přímo v USB konektoru multimetrem. Pokud v USB konektoru odešla i žárovka v lampičce, se statickou elektřinou to téměř určitě souviset nebude - i když pro servis je to výmluva, která je napadne jako první. Pokud je PC v záruce, moc kolem něj raději nelaboruj reklamuj ho.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Díky za radu. Ráno tam zajdu. Pak se ozvu co mi vyřešili.
Dle servisu, byl asi slabý zdroj. Ještě nevím, jak to bude fungovat, protože mi nic nebliká a flesh funguje. Měl jsem zdroj 400W bez stabilizátoru. Teď mám 500W se stabilizátorem, tak snad to pojede. JM
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3065
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43
-
- 19
- 3928
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4937
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3372
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5014
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-