jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 670
Registrován: květen 09
Pohlaví: Muž

jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod ponik » 01 dub 2010 18:59

čau
odešel mi NB a u stolního PC mam starý CRT tak mě napadlo že bych moh ušetřit a připojit Monitor od NB (Acer travelmate 2490) k mýmu stolnímu PC (GK - ATI Radeon X1650)
1) Jak zjistim přes jaký rozhraní byl monitor připojenej na NB?
2) Šla by udělat redukce z toho konektoru v NB na klasickej co mam na GK? pokud jo tak jak?

Pls vynechte rady typu "kup novej monitor"

Předem dík za každou radu


Asus M5A78L LE, AMD Phenom II X6, ATI Sapphire HD6790, Corsair Vengeance Blue 2x4GB, HDD SSD CRUCIAL M4

Reklama
Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6304
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod karlos » 01 dub 2010 20:46

Patrně můžeš téma označit za vyřešené, protože to zapojit nejde a jedinou možnou radou je koupě nového monitoru :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 670
Registrován: květen 09
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod ponik » 02 dub 2010 00:27

No nejde to jenom do tý doby než nekdo přijde na to jak to udělat ....
teoreticky pokud zjistim kery je to rozhrani tak muzu zjistit kerej pin na NB konektoru odpovida pinu na klasickym konektoru ... ale to je to co nwm jak zjistit kerej pin je kerej
eště to necham otevřeny pro připad že by se našel někdo kdo by měl nápad
Asus M5A78L LE, AMD Phenom II X6, ATI Sapphire HD6790, Corsair Vengeance Blue 2x4GB, HDD SSD CRUCIAL M4

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22928
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod Pic » 02 dub 2010 00:43

To se mi nějak nezdá konektor na notebooku je výstup z GK notebooku. Ty však chceš připojit monitor notebooku na výstup GK z PC, což nemůže fungovat. To by jsi musel napojit přímo na přívody na LCD displej, což nemusí být možné, pokud na něj jde digitální signál a ne analog. To ovšem nevím.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14097
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod El Diablo » 02 dub 2010 07:14

Jde to ale není to zcela triviální záležitost...
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=57&p=7979196
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6304
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod karlos » 02 dub 2010 10:48

Toto bude určitě levnější a fungující varianta :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 670
Registrován: květen 09
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod ponik » 02 dub 2010 16:09

El Diablo - dik za navedeni .. na tom foru to sice neni uplně vyřešený ale neco sem z toho vyčet
Karlos - už na začátku sem žádal aby ste vynechali návrhy typu "kup novej monitor" (asi byla chyba psát to drobnym písmem)

Monitor je LG LP154W01 (TL)(E1) připojenej přes WXGA

věděl by někdo o způsobu jak DVI nebo VGA převést na WXGA?
a když už by se mi tam podařilo dostat data jak to budu napájet? z GK to jak to bylo na NB to asi nepude
Asus M5A78L LE, AMD Phenom II X6, ATI Sapphire HD6790, Corsair Vengeance Blue 2x4GB, HDD SSD CRUCIAL M4

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6304
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod karlos » 02 dub 2010 17:53

OK, omlouvám se. Pokud uspěješ dej mi prosím vědět, rád bych si rozšířil obzor. Dik
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 670
Registrován: květen 09
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod ponik » 02 dub 2010 18:25

samozřejmě že pokud se mi zadaří (zatim si tim nejsem moc jistej) tak tu popíšu jak na to .. ale to bude eště na dlouho .. teď googlim něco o DVI VGA a WXGA a snažim se zjistit jak z mý grafiky dostat signál WXGA
Asus M5A78L LE, AMD Phenom II X6, ATI Sapphire HD6790, Corsair Vengeance Blue 2x4GB, HDD SSD CRUCIAL M4

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 670
Registrován: květen 09
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod ponik » 02 dub 2010 18:49

našel jsem technický údaje o monitoru (AJ) je to teda pro LP154W01-TLA2 a ja mam LP154W01-TLE1 ale to doufam nebude vadit (ty posledni 4 symboly by měly bejt povrchova uprava monitoru).... na str.8 sjou rozepsaný jednotlivý piny ale že bych z toho byl nějak moc moudrej bych neřek

LP154W01-TLA2
Asus M5A78L LE, AMD Phenom II X6, ATI Sapphire HD6790, Corsair Vengeance Blue 2x4GB, HDD SSD CRUCIAL M4

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14097
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod El Diablo » 02 dub 2010 19:18

Víc ti s tím neporadím, nikdy sem to nedělal a asi ani nebudu. Zkus se obrátit spíš na ty fóra kde se to řeší. Každopádně to bude vyžadovat spoustu trpělivosti, zkoušení a nejspíš i peněz.
I když se zdá že je to zbytečná práce, protože to jde udělat jednodušeji a i levněji, zase něco naučíš a to není nikdy na škodu.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 670
Registrován: květen 09
Pohlaví: Muž

Re: jak připojit monitor od NB k stolnímu PC ?

Příspěvekod ponik » 02 dub 2010 21:41

No času mam dost ale dělam to proto že si myslim že to bude levnější než kupovat celej Monitor
a navic chci si to zapustit do dřeva aby mi to ladilo se stolem
a taky se tim chci neco přiučit

skusim se poptat i na jinejch forech ale stejnak tu necham viset dotaz:

Jak převést DVI nebo VGA na WXGA?
Asus M5A78L LE, AMD Phenom II X6, ATI Sapphire HD6790, Corsair Vengeance Blue 2x4GB, HDD SSD CRUCIAL M4


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde připojit druhý monitor
    od Dabidand8 » 11 pro 2018 19:41 » v Problémy s hardwarem
    10
    206
    od Dabidand8
    11 pro 2018 21:36
  • NTB druhý monitor vidí, ale monitor nic nezobrazí
    od CepiniusCZ » 23 črc 2018 23:01 » v Problémy s hardwarem
    0
    398
    od CepiniusCZ
    23 črc 2018 23:01
  • Pracovní 55" monitor/TV/multi-monitor
    od void » 23 dub 2018 00:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    789
    od SpaceExplo
    24 dub 2018 12:12
  • Nejde připojit do internet
    od tonyvrtal » 10 úno 2018 11:56 » v Sítě - hardware
    2
    453
    od Pic
    10 úno 2018 14:13
  • Kde připojit ventilátor
    od Barovsky » 27 led 2018 20:40 » v Vše ostatní (hw)
    12
    520
    od Cleric
    27 led 2018 22:04

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti