Zdravím.
Notebook se mi přehřívá - když mám déle zapnutý prohlížeč (Google Chrome) - konkrétně stránku Lockerz.com a dívám se na videa. CPU běží třeba i na 15%, ale teplota se vyšplhá i na 84stupňů.
Chtěl bych se zeptat, jestli mi může teď počasí venku nějak uškodit, když sedím s notebookem venku pod slunečníkem. Momentálně ukazuje 86 stupňů (mám zapnuto lockerz).
Nebo teplota spíš stoupá jen na základě chování NTB?
EDIT: Vylezlo to na 90, tak jsem zalezl do chladnějšího sklepa.
Může uškodit venkovní teplota? (CPU 70-84°C)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Může uškodit venkovní teplota? (CPU 70-84°C)
Vypadá to na zanesený větrák. Teplota mobile procesorů je bez zátěže kolem 65°C. Zkus to nějak pročistit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Už jsem to právě zkoušel vysávat průduchama .. na jiném fóru mi poradili, že mám na svém NTB (Tecra A10-12L) uživatelský vyjímatelný filtr, který pak můžu vysát a vráti. Ale nevím, jak ho vytáhnout.
Ta teplota mě fakt štve ... notes mám téměř rok.
Ta teplota mě fakt štve ... notes mám téměř rok.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vespod bys měl mít víko, které překrývá CPU. Zkus to odmontovat a podívat se přímo na ventilátor.
Bojím se, abych neporušil záruku ..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tak si zavolej na help desk a optej se, co vše můžeš odkrýt. Nicméně pokud tam není pečeť, tak záruku neporušíš.
Psal jsem do servisu do Prahy mail už asi před 1-2 týdny ohledně toho filtru. Neodepsali.
Dnes jsem napsal tedy do Brna, tak počkám na odpověď.
Dnes jsem napsal tedy do Brna, tak počkám na odpověď.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
OT: proto mám v oblibě Acer 

acer asus hp je v podstate jedno jaky si laptop vemete jde jen podstatne oto jakej mate procesor trebars mam kamarata ktori si kupil hp s pr dual core čo znamena že ma dve vstupi a jeden vystup alebo opačne
ale nie že ma dve jadra preto sa tie laptopi tak prehrievaju a pri mini zaneseni filtru ventilatora atd sa teplota šplha tak rychlo nahor že na ňom upražive volske oka ( vajička )
preto ak si kupujete laptop berte len s procesorom 2 duo core čo znamena že ma dve procesorove jadra a do každeho ide jeden vstup a jeden vystup a tie sa nehreju drebars na mojom laptope od asusu neviem si ho vynachvaliť som sťahoval tri filmi jeden pozeral a potom hral command adn conquer tiberium wars a to som sedel na slnku a teplotu som nad 45 stup clz nedokazal dostať a to vonku bolo 32
ps asus dava sem tam na niektore laptopi aj ochranu proti mrazu a zo zhodov nahod mam jeden a keť somt o skušal neveril som v pohode som ho nechal vonku na mraze v zime hodinua potom zapol a makal lepšie ako predtym ale to bolo asi tym že teplotu pri max zaťaženi mal 23 stup
TAKžE ASUS vrelo odporučam len sa predom poinformujte o tom čo kupujete alebo si ho vemte na skuš dobu niekde sa to da ps graf kartu berte len ak ma vlastny procesor ak nema bude vam vykon brať s procesora

preto ak si kupujete laptop berte len s procesorom 2 duo core čo znamena že ma dve procesorove jadra a do každeho ide jeden vstup a jeden vystup a tie sa nehreju drebars na mojom laptope od asusu neviem si ho vynachvaliť som sťahoval tri filmi jeden pozeral a potom hral command adn conquer tiberium wars a to som sedel na slnku a teplotu som nad 45 stup clz nedokazal dostať a to vonku bolo 32
ps asus dava sem tam na niektore laptopi aj ochranu proti mrazu a zo zhodov nahod mam jeden a keť somt o skušal neveril som v pohode som ho nechal vonku na mraze v zime hodinua potom zapol a makal lepšie ako predtym ale to bolo asi tym že teplotu pri max zaťaženi mal 23 stup

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nešlo by to přeložit?
Se slovenštinou nemám problém, přítelkyně mi nadává slovensky a někdy maďarsky, ale tohle nerozlousknu.

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
http://translate.google.com/translate?h ... %23p389555 jestli ti to pomůže, myslim že nic ale nepřeložil 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
CZechBoY: Sice jsi svůj příspěvek myslel ze srandy, ale příště by to chtělo více taktnosti a serioznosti.
Uživatel d1amond svůj příspěvek nemyslel nijak urážlivě, pouze jej přispěvatel napsal v některých bodech nesrozumitelně, třeba ze spěchu či z jiných důvodů. A není důvod jej urážet, buď rád že dokážeš psát svým způsobem a ostatním se nesměj.
OT: Sry za "rodičovské kárání", ale nedochází mi k rozumu tvůj příspěvek, že AMD je křáp kvůli nějaké nižší paměti.
Uživatel d1amond svůj příspěvek nemyslel nijak urážlivě, pouze jej přispěvatel napsal v některých bodech nesrozumitelně, třeba ze spěchu či z jiných důvodů. A není důvod jej urážet, buď rád že dokážeš psát svým způsobem a ostatním se nesměj.
OT: Sry za "rodičovské kárání", ale nedochází mi k rozumu tvůj příspěvek, že AMD je křáp kvůli nějaké nižší paměti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 13485
-
od lamin_cz
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 14:18
-
- 2
- 2583
-
od liborek
17 lis 2024 17:23
-
- 4
- 3279
-
od petr22
02 zář 2024 07:46
-
-
Porovnaní sestavy + kde muže být problém? Příloha(y)
od Ribendik » 12 pro 2024 11:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 868
-
od Zivan
12 pro 2024 12:26
-
-
- 9
- 3724
-
od Rewqa