Využiju na hry 8GB RAM?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fidik
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Využiju na hry 8GB RAM?

Příspěvekod Fidik » 11 srp 2010 00:42

..dejme tomu v dalším roce a půl, abych nemusel upgradovat, nebo 2, či 4 GB úplně postačí?

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Využiju na hry 8GB RAM?

Příspěvekod Spyke » 11 srp 2010 00:49

IMHO se situace nároků na operační paměť oproti dnešním titulům moc nezmění. Myslím si tedy, že 8GB je zbytečné, 4GB postačí.

Proč se vlastně ptáš na horizont 1,5 roku dopředu? Kdyby to nějak závažně nestačilo, což dost pochybuju, mohl by si přikoupit, ne? :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Fidik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fidik » 11 srp 2010 00:56

jasný, jenže když do komplu dám 25000, tak bych chtěl, aby to třeba ty dva roky bylo aktuální :P

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 11 srp 2010 01:02

Za dva roky to stejně už nebude ono a paměti, které by si přikupoval k těm stávajícím budou již za hubičku.

Ale stejně, dnes podle mě nemá cenu kupovat více než 4GB, pokud je to na hry, i s ohledem na budoucnost. Herní průmysl nepůjde moc kupředu, dokud budou konzole takové krámy.. :wink:

Fidik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fidik » 11 srp 2010 01:05

no já se ptal, protože kolikrát jsem tady četl: "to stejně nevyužiješ", a když v tom mironet konfigurátoru stačí jeden klik pro 4X větší RAM než je v základu, tak proč ne.. ale zaráží mě, že ještě dávají do herních počítačů 2GB RAM.. není to málo?

Fidik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Fidik » 11 srp 2010 01:07

nebo třeba i když jsem procházel notebooky, tak levnější stroj disponoval s větší pamětí než dražší.. nechápačka

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 11 srp 2010 01:13

Není to vždy jen o velikosti paměti (teď vynechám její parametry), nýbrž větší roli ve hrách hraje CPU a obzvláště pak GK. Zkus se někdy podívat, kolik si taková hra ukousne z operační paměti, není totiž vyjímkou, že i 2GB bohatě stačí. 4GB se dávají hlavně kvůli aplikacím, které to vyžadují, s ohledem na plynulost systému a také budoucnost. Do konfigurátorů se 2GB dávají hlavně kvůli ceně.. :wink:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 srp 2010 03:11

Jaký OS na tom chceš provozovat?

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 11 srp 2010 07:13

A je to tu zase... Už by to chtělo asi nějakou nástěnku nebo co... Nezáleží na hře, záleží na operačním systému. Pokud použiješ 32bit. OS, tak ten dokáže využít jen 2^32 tj. cca 4GB paměti (a to včetně paměti videokarty). Více paměti využije 64 bit. OS. Pak se teprve lze ptát jak je to s hrami. Osobně si myslím, že kombinace 3x2GB DDR3 + win7 64. je optimální kombinace a bude ještě nějakou dobu. Ale u her nikdy nevíš - přijde něco nového a vše je jinak. Mám pocit že už to tady jednou bylo - tuším u Crysis??? že v plné palbě nemohla jet na žádném HW té doby??? nejsem si jist. Každopádně - spíš bych to viděl na upgrade grafické karty než pamětí, a pokud přijde úplná novinka, tak budeš měnit celý HW.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 11 srp 2010 08:06

Na hry určitě nevyužiješ 8GB paměti.Jedna aplikace si nikdy tolik paměti nevezme.To bys musel mít spuštěno třeba 8 náročných aplikací.V běžném používání a hraní není rozdíl mezi 4 a 8GB žádný.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 11 srp 2010 08:09

Fidik píše:no já se ptal, protože kolikrát jsem tady četl: "to stejně nevyužiješ", a když v tom mironet konfigurátoru stačí jeden klik pro 4X větší RAM než je v základu, tak proč ne.. ale zaráží mě, že ještě dávají do herních počítačů 2GB RAM.. není to málo?

Ano, ale ty herní PC s 2GB paměti nejsou herní PC. Dneska tuhle nálepku dostane každé PC, aby se lépe prodávalo. Ale vždyť prodejci mají pravdu. Rozjedeš na tom Pinball, Spider Solitaire a Piškvorky? Rozjedeš! Tak je to v tom případě herní PC a basta... :lol:

Jo a PC si nestav přes konfigurátor a řekni radši tady nám, vyjde to levněji a záruky atd. máš stejné.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 11 srp 2010 09:04

Fidik píše:nebo třeba i když jsem procházel notebooky, tak levnější stroj disponoval s větší pamětí než dražší.. nechápačka

To já chápu. Obchodní trik. Vypíchnout jednu "super" komponentu, aby se lidi chytli. Vypadá to skvěle a výhodně, ale je to v podstatě k ničemu. Viděl jsem hromady "výhodných" PC. Silný procesor, mraky paměti se sloganem "Skvělý levný herní PC". Ale malý HDD a grafika integrovaná. Ne všichni lidi dávaj pozor na vyváženost sestavy. Obzvlášť lidi, co tomu rozumí jen částečně.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”