Ahoj,
mám starší notebook od ACER (model Extensa). Dneska ho už nepoužívám, koupil jsem si stolní PC, ale říkám si, že by se mi občas hodil třeba do knihovny. Notebook má jeden problém, díky kterému je prakticky nepoužítelný, proto se tu chci zeptat, zda by se s tím dalo něco dělat. Jde o sklápění displeje - jakmile otevřu notebook a displej je sklopen v tupém úhlu, monitor je černý. Když postupně displej sklápím a tím snižuji úhel, na obrazovce začínají lítat pruhy a až při velmi ostrém úhlu je obraz viditelný. To znamená, že displej musím mít skoro zavřený, aby byl vidět obraz. Vypadá to na špatný kontakt, protože pokud otevřu displej do normální polohy (tupý úhel) a jemně do něj zezadu klepu rukou, lítají přes monitor pruhy a občas je něco vidět.
Notebook jsem používal cca rok a půl a místo vypínání jsem ho přepínal do režimu spánku právě tak, že jsem jen sklopil displej. Můj bratr má úplně stejný kus, stejně dlouho (jsme dvojčata:)) a ten jeho je pořád v cajku.
Záruku už nemám, proto se chci zeptat, zda je nějaká možnost, jak si můžu notebook sám opravit a kde přesně je problém.
Díky za rady
problém se sklápěním displeje u notebooku
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: problém se sklápěním displeje u notebooku
Pravděpodobný uvolněný kabel který spojuje display se základní deskou.
Pokud jsi průměrně šikovný tak bys to mohl opravit sám, problém je trochu ta demontáž. Na webu je hafo návodů jak rozebrat cokoliv a ZDE je jeden z nich.
Podle toho jak to popisuješ bych tipoval že se kabel jen pohybuje v konektoru, ale také může být přerušený.
Pokud jsi průměrně šikovný tak bys to mohl opravit sám, problém je trochu ta demontáž. Na webu je hafo návodů jak rozebrat cokoliv a ZDE je jeden z nich.
Podle toho jak to popisuješ bych tipoval že se kabel jen pohybuje v konektoru, ale také může být přerušený.
Naposledy upravil(a) guest dne 30 říj 2010 20:03, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problém se sklápěním displeje u notebooku
Spíš bych to viděl tím neustálým otevíráním a zavíráním na přelomený kabel. Sehnat si na Googlu servisní manuál pro ten book a rozebrat a zkontrolovat 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3517
-
od rakato11
Zobrazit poslední příspěvek
20 říj 2024 18:45