Nazdar,
mám jeden hloupý dotaz. Moje PC je osazeno stařičkým AMD SEMPRON 3000+, 1GB RAM , GK FX5500 256MB. Tato konfigurace mi prozatím stačí, hry nehraju a flashové video na youtube to taky ještě přehraje.
Teď se mi naskytla možnost získat zdarma desku GIGABYTE GA-8IPE1000-G Rev.4.0 s procesorem intel P4 @ 3,00GHz. Jelikož těmhle věcem moc nehovím, chci se zeptat jak moc velký výkonový rozdíl je mezi těmito procesory a jestli by mělo cenu dát si práci s přehazováním komponent. Rozuměj nahradit semprona za P4 samozřejmě včetně MB.
Vylepšení PC šrotu
Re: Vylepšení PC šrotu
myslím že ta P4 bude lepší , já osobně mám doma oba procesory a rozdíl tam bude , když to bude za rozumný peníz tak by to stálo za to
Acer E15 - CPU i5-5200U, RAM 8GB, Nvidia 840M
Ryzen 5 3600, 16GB GTX 1060/ 6GB
Ryzen 5 3600, 16GB GTX 1060/ 6GB
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
když to bude za rozumný peníz
Teď se mi naskytla možnost získat zdarma
Nic moc raketového nečekej, snad jen to, že my, ortodoxní Inteláci, tě rádi uvítáme v našich řadách

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Jestli ti to ovšem utáhne zdroj, přesně tento procesor mám, je to pěkný žrout, ale zase na druhou stranu: umí udělat pěknou saunu (odpadní teplo) a tak u nás suší prádlo 

Deska fungovala několik let se zdrojem 350W bez problému.
karlos: Žádný zázrak nečekám, jen jsem si říkal, že když je to zadarmo, proč to nezkusit. Deska podporuje dual-chanel, pokud se mi podaří tam seskládat 2GB paměti tak bych mohl mít alespoň slušný základ pro W7.
Začaly nám dlouhé večery takže si můžu hrát
karlos: Žádný zázrak nečekám, jen jsem si říkal, že když je to zadarmo, proč to nezkusit. Deska podporuje dual-chanel, pokud se mi podaří tam seskládat 2GB paměti tak bych mohl mít alespoň slušný základ pro W7.
Začaly nám dlouhé večery takže si můžu hrát

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho, co zde neustále čtu o problémech lidí s W7, bych si dlouhé zimní večery a noci, raději dopřával jinak, než odlaďováním chyb...
Já osobně přejdu na W7 až po přechodu na Visty a na ně přejdu, až WIN XP přestanou fungovat s programy, se kterými pracuji. V práci se to dokonce posune ještě dále, protože zde pracuji na W2000... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Za slušný peníz bych to bral. To co máš teď za nějakou korunu taky udáš.
Windows 7 by na tom měli jet naprosto v pohodě a můžu říct, že je to velmi schopný systém (pokud někdo není kopyto a nezboří ho, jako jakýkoliv jiný).
Windows 7 by na tom měli jet naprosto v pohodě a můžu říct, že je to velmi schopný systém (pokud někdo není kopyto a nezboří ho, jako jakýkoliv jiný).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
No, mě W7 jedou celkem schopně i na staré konfiguraci. Jenom ta RAM 1GB je trošku míň. V dílně mám ale XPčka :-)
-
- Pohlaví:
Jdi do toho. sám jsem donedávna měl P4 na 3GHz. W7 na tom jely. Ram byla 1,5GB. Akorát ten 350W zdroj bude asi málo, zvlášť, pokud bys přidal nějakou lepší grafiku.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zdroj stačí bohatě. Stejná sestava i s 4670GK mi brala kolem 200W.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!