Hledám, jelikož mě to zajímá, mechanické rozměry ATX skříně a základní desky. Základní desku jsem již našel Teď bych ještě chtěl najít něco podobného ke skříni. Narazil jsem na velmi pomalý web o formátech ohledně PC, ale tam daná norma není.
OT: Při pátrání jsem objevil i zapojení 200W zdroje včetně popisu funkcí.
ATX norma - mechanické rozměry
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ATX norma - mechanické rozměry
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 20 pro 2010 10:29, celkem upraveno 2 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ATX norma
Pokud by i nějaká norma byla, tak se k nim horko těžko dostaneš. V drtivé většině nebývají dostupné a za její dostupnost vysolíš nemalé částky. Osobně si ale myslím, že žádná norma není jelikož je taková rozmanitost tvarů a použitých tlouštěk plechů až z toho jde hlava kolem. Prostě budou mít rozměry desky a na to udělají skříň aby se tam vešlo i příslušenství. Kdyby na to byla norma, tak budou všechny skříně vypadat stejně a budou se lišit jen ve značce. Možná tak nějaké vnitřní/podnikové normy budou, ale k těm se vůbec nedostaneš
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
K ATX normě na základní desky jsem se dostal. Proto jsem přesvědčený, že někde by mohla být volně přístupná i norma na ATX skřň. Pokud by si výrobci dělali skříně jak se jim to hodí, tak by I/O shild nepasoval, stejně by nešly zašroubovat přídavné karty, nešel by uchytit zdroj, či DVD nebo HDD. Respektive člověk by měl výběr základních desek silně omezený a témeř s každým větším upgrade by musel kupovat i novou skříň či dokonce zdroj apod. To se neděje, proto musí existovat nějaká norma, co nevlastní jeden jediný výrobce.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- Pohlaví:
Určitě je a bude veřejně dostupná, ale dá to hromadu hledání - http://www.google.cz/search?hl=cs&sourc ... =&gs_rfai=
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To, co máš výše není norma, ale specifikace 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: ATX norma - mechanické rozměry
Blue Spirit : Pravdu díš. Proto jsem se tu chtěl zeptat, zda někdo neví kde, abych tím nestávil celý svátky. Zatím všechny linky mě dovedly na http://www.formfactors.org kde však jakékoliv informace o ATX skříni nejsou. Začal jsem na wiki a pak propátrával externí odkazy. Prakticky všechny vedou na zmíněný web.
memphisto : Máš pravdu, nicméně mě jde o rozměry skříně jenž je daná nějakou normou. Nemusí to být nutně norma, ale cokoliv jiného, kde vyčtu závazné rozměry ATX skříně. jedná se mě především o přichycení zdroje, přídavných karet, 3,5 a 5,25 mechanik a rozměr a polohu I/O panelu. Rozhodně nečekám, že najdu interní normy nějakého výrobce.
memphisto : Máš pravdu, nicméně mě jde o rozměry skříně jenž je daná nějakou normou. Nemusí to být nutně norma, ale cokoliv jiného, kde vyčtu závazné rozměry ATX skříně. jedná se mě především o přichycení zdroje, přídavných karet, 3,5 a 5,25 mechanik a rozměr a polohu I/O panelu. Rozhodně nečekám, že najdu interní normy nějakého výrobce.

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ATX norma - mechanické rozměry
Tak hledej specifikace k jednotlivým komponentům a od toho si odvodíš potřebné rozměry.
Třeba jako je tady
Třeba jako je tady
-
- Pohlaví: