Ahoj, jen tak ze zvědavosti jsem spustil Speed Fan a koukám, že Temp3 má 81°C.. Jak zjistím, co je ten Temp3?
Speed Fan - Temp3 Vyřešeno
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Speed Fan - Temp3
Otevři si bočnici a prošahej komponenty, ale možná to blbě detekuje Speed Fan.
Věř vždy biosu, ne těmto programům.
Věř vždy biosu, ne těmto programům.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
No mě to ukazuje zhruba 120°C... :-) a mám to na háku - ukazuje to blbě.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to severní můstek. Já mám neustále 79-80°C. Můžeš desku reklamovat a nebo to neřešit. To druhé bude snažší. Je také možné, že teplota není skutečná, ale že je vada čidla.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neřešit je jednoduchá věc. Ale aby deska neodešla..
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neodejde. Teploty severního můstku jsou dost často mnohem vyšší. Mám pocit, že hraniční jsou okolo 120°C, ale to tahám z hlavy, že jsem někde něco četl. Mám starou desku s 90°C a už maká třetí rok. buď v klidu. Ale reklamace je samozřejmě jedinné možné řešení, pokud to tak nebudeš chtít nechat. Tu můžeš však uplatnit měsíc před vypršením záruky.
Reklamace je totiž roziko měsíc bez desky, teda PC a můžeš se dozvědět to co jsem ti napsal, že je to v normě. Možná by se chtělo zeptat prodejce jestli je to oprávněný důvod.
Jaká je to deska? Gigabyte? Byl by konkrétní model?
Reklamace je totiž roziko měsíc bez desky, teda PC a můžeš se dozvědět to co jsem ti napsal, že je to v normě. Možná by se chtělo zeptat prodejce jestli je to oprávněný důvod.
Jaká je to deska? Gigabyte? Byl by konkrétní model?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
typ desky - MB Gigabyte 870A-UD3 - AMD 870, DDR3, s. AM3, ATX.. Sestavu jsem objednával přímo u czc.cz
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tady vidíš, že teploty severního můstku jsou často vyšší: http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... f=3&t=6999
Dále jsem se jinde dočetl, že nanesená pasta pod pasivem není z výroby lepší než levná jiná: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-A49 ... 331D8.html
A kdysi dávno jinde jsem se dočetl (u své desky), že teplota není taková jaká se uvádí. Měřili to a naměřili jinou hodnotu. Je totiž s podivem, že je teplota (u mě) neustále 79 nebo 80 a nikdy více ani méně, což si myslím, že bude blbým čidlem.
Já osobně na to prdím a řešit to nebudu, pokud by se neukázalo nějaké zajimavé řešení. Při koupí další desky v budoucnu se na to zaměřím a pokud to bude vysoké, půjde okamžitě zpět. Ale to už bude deska v jiné cenové relaci takže tam se o ničem jiném uvažovat nedá. Co více říct.
1) neřešit to
2) reklamovat
nic jiného s tím dělat nemůžeš nebo si koleduješ, že ztratíš záruku. Tak co ty o tom soudíš?
Dále jsem se jinde dočetl, že nanesená pasta pod pasivem není z výroby lepší než levná jiná: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-A49 ... 331D8.html
A kdysi dávno jinde jsem se dočetl (u své desky), že teplota není taková jaká se uvádí. Měřili to a naměřili jinou hodnotu. Je totiž s podivem, že je teplota (u mě) neustále 79 nebo 80 a nikdy více ani méně, což si myslím, že bude blbým čidlem.
Já osobně na to prdím a řešit to nebudu, pokud by se neukázalo nějaké zajimavé řešení. Při koupí další desky v budoucnu se na to zaměřím a pokud to bude vysoké, půjde okamžitě zpět. Ale to už bude deska v jiné cenové relaci takže tam se o ničem jiném uvažovat nedá. Co více říct.
1) neřešit to
2) reklamovat
nic jiného s tím dělat nemůžeš nebo si koleduješ, že ztratíš záruku. Tak co ty o tom soudíš?
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Speed Fan - Temp3 Vyřešeno
Věřím ti. Kašlu na teploty
Díky, vyřešeno!

Díky, vyřešeno!