Externí HDD - trvalé připojení ? Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Externí HDD - trvalé připojení ?
Ahoj.Pořídil jsem si externí HDD Asus, který připojuji k PC přes USB 2.Zajímá mě, jestli je možné nechat tento externí HDD trvale připojen k PC.To znamená, jestli můžu normálně vypínat a zapínat PC beze strachu ze ztráty nebo poškození uložených dat.Nebo je nutné po každém použití HDD odpojit?Jaké jsou vaše zkušenosti?Děkuju.
Re: Externí HDD - trvalé připojení ?
Já osobně externí disky (nejen flashky) nikdy „bezpečně neodebírám“. Vždycky je vytahuju nebo vypínám natvrdo. Vycházím z toho, že v XP (které mám) jsou všechna tato zařízení optimalizována pro rychlé odebrání. Někteří tě od toho sice budou zrazovat, ale já s tím nikdy neměl negativní zkušenost – vždy se všechno zapsalo a žádné zařízení neumřelo. Jediné na co dávám pozor – jestliže disk nebo flashka signalizují blikáním činnost, vytahuju je až po skončení této signalizace (v případě, že těsně před vytáhnutím něco z/na ně kopíruju).
Chceš-li ale externáč používat jako běžný disk, doporučuji povolit zápis do mezipaměti („optimalizováno pro výkon“) a při jeho vypínání „bezpečně odebírat“; ovšem korektní vypnutí Windows provede před vlastním vypnutím všechny zápisy, takže při vypínání systému disky potřeba „odebírat“ není.
Chceš-li ale externáč používat jako běžný disk, doporučuji povolit zápis do mezipaměti („optimalizováno pro výkon“) a při jeho vypínání „bezpečně odebírat“; ovšem korektní vypnutí Windows provede před vlastním vypnutím všechny zápisy, takže při vypínání systému disky potřeba „odebírat“ není.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Externí HDD - trvalé připojení ?
Osobně to dělám už rok a je to všechno v pořádku.
Mám hdd EMC ego
Neříkám, že se ti to nemůže stát.
Mám hdd EMC ego

Neříkám, že se ti to nemůže stát.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Externí HDD - trvalé připojení ? Vyřešeno
Díky oběma za rady :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 5008
-
od standacich
Zobrazit poslední příspěvek
18 úno 2025 20:29
-
- 3
- 3142
-
od kecalek
18 lis 2024 12:22
-
- 3
- 2290
-
od shockwave
01 zář 2024 09:51
-
- 6
- 3362
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3304
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-