Chlazení Toshiba L505-13g

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Renee
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Chlazení Toshiba L505-13g

Příspěvekod Renee » 29 led 2011 17:23

Zdravím, mám notebook Toshiba L505-13g a v poslední době dochází k samovolnému vypnutí, pravděpodobně kvůli přehřívání. (Po opětovném zapnutí mi Core Temp hlásí až 80°C na procesoru). Stává se tak samozřejmě při hraní, jak jinak :smile: . Mám notebook něco přes půl roku, používám ho v 95% případů na stole, ale bez přídavného chlazení. Přenáším ho často, několikrát týdně do školy. Myslíte, že už je natolik zanesen prachem aby měl potíže s uchlazením? Nebo je možné, že jsem při přenášení poškodil nějaký větrák?
Je mi jasné, že tím, že ho nechám vyčistit nic nepokazím, ale nemám s tímto zkušenosti... Koupil jsem ho u Alzy, ale nepředpokládám že mi servis provedou tam. V různých servisech by mi to asi vyčistili, ale nevím, zda se na čištění vztahuje záruka nebo ne, a jestli mi to na záruční list vyčistí i jinde než tam, kde jsem to koupil. Mohl byste mi někdo prosím sdělit vaše zkušenosti s podobnými kroky?
Předem děkuju za veškerou pomoc.

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Chlazení Toshiba L505-13g

Příspěvekod Owner » 04 úno 2011 22:14

Na znečištění notebooku se v žádném případě nevztahuje záruka, je to běžné opotřebení. Pokud si nevěříš, tak to odnes do kvalifikované IT prodejny a oni ti to za nějaký poplatek vyčistí.
Jestli se zvýšené teploty projevovaly od koupě, pravděpodobně špatně vyřešené chlazení, kterému pomůže chladicí podložka, nebo se jedná o špatně namontované chlazení a tomu zase pomůže servis.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

PAdsamP
nováček
Stav:

Re: Chlazení Toshiba L505-13g

Příspěvekod PAdsamP » 22 črc 2011 16:24

Zdarec. Mám stejnej Noťas a stejnej problém sem měl nedávno, měl sem ho už skoro rok a řikal sem si to je divný, pořád byl v záruce tak sem ho šoupnul do alzy a tam mi napsali že žádné problémy s přehříváním neobjevili ikdyž u mě doma mi hlásilo CPU až 97°C. Vyčistili mi ho a vyměnili chladící pasty atd. Takže ted šlape zas v pořádku.

Hele Renee když mám stejnej notebook tak si mě prosím přidej třeba na skypu: stiffemeister1 nebo na FaceBooku: Adam Rymarczyk
Mě třeba trápi nefunkčnost FN kláves, funguje akorát JAS displeje jinak nic a donedávna byl ten JAS obráceně. Když sem reinstaloval OS tak mi PC hlásilo že Grafická karta kterou mám ATI Radeon HD 5165 je najednou ATI Radeon HD 4650. Nevim co to je ale tohle mi nějak nevadí. Dokonce i hra DiRT 2 už mi nelaguje kdy v karavanu si potřeboval nějaký crossfire nebo tak něco a ted mi to jede krásně...Ozvi se prosím

Díík 8) 8)
NTB http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l505-13g-d151307.htm
Win 7 x64, Intel Core i5 430M (2,26GHz, Turbo Boost 2,53GHz), 4GB RAM DDR3, ATI "Mobility" Radeon HD 4650 1GB, HDD 500GB

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové chlazení na procesor
    od koblihas89 » 18 dub 2025 06:06 » v Vše ostatní (hw)
    9
    2641
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 dub 2025 11:01

Zpět na “Vše ostatní (hw)”