Zdravim,
Mám notebook HP Probook 4525s, QCP konvertor (redukce USB 2.0 na na IDE 40/44 pinů a SATA) a starší HDD ST3160023A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100). Chtěl bych se podívat na disk popřípadě z něj něco přetáhnout. PC hdd našel kouknu se do správce disku a píše dynamický a neplatný, když na něj kliknu pravim mám na výběr pár možností, když kliknu aktivavovat napíše se Tato operace není povolena u neplatného balíku disku a když převést na běžný disk napíše se Pokud převedete disk na základní formát budou data z toho disku ztracensá , jenže já bych se chtěl podívat na disk bez toho abych, ho musel sformátovat. Ještě dodám, že disk je rozdělen na C s winy a D. Mám Windows 7 Home Premium 64bit. Díky za rady
//Hiren boot hdd přečte v pohodě vše je vidět.
Nelze číst z dynamického disku bez formátu
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nelze číst z dynamického disku bez formátu
- Přílohy
-
- mhdd.png (10.62 KiB) Zobrazeno 2766 x
Naposledy upravil(a) Microsheep dne 02 dub 2011 15:37, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze číst z dynamického disku bez formátu
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vypadá to dobře, jde mi o to, když nastavim HDD jako primární disk u sebe (budu moci z něj číst, instalovat OS), jestli bude moci být na něm furt nainstalovaný systém, který tam je a z počítače z kterého sem disk vzal by pracoval opět normálně.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je z jiného počítače s jinou základní deskou a s dalšími jinými součástmi, tak nebude v PC s těmito rozdílnými součástmi spolupracovat a tudíž je nerozezná a PC nepůjde spustit. S uvedeným postupem převodu nemám osobní zkušenosti, takže více neporadím. Počkej, zda se ozve někdo se zkušenostmi s tímto problémem.
EDIT: Také můžeš nejprve zkopírovat důležitá data, o která nechceš přijít na jiný disk, pokud jsou přístupná , jak píšeš a pak teprve se pustit do převodu. Jestliže to nepůjde spustit ani v původním PC, tak přeinstalovat systém, až bude disk v normálním formátu.
EDIT: Také můžeš nejprve zkopírovat důležitá data, o která nechceš přijít na jiný disk, pokud jsou přístupná , jak píšeš a pak teprve se pustit do převodu. Jestliže to nepůjde spustit ani v původním PC, tak přeinstalovat systém, až bude disk v normálním formátu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
To bych mohl, ale stejně by to nevyřešilo můj problém. Problém bude někde v komunikaci s Windows 7, nějaké ovladače nebo něco. CD sem k tomu nedostal a na internetu sem toho taky moc nenašel. Jelikož když otevřu mini xp přes hirens boot, tak funguje i HDD v pořádku i mechanika v pořádku, tak bych si to představoval ve win7. Ve win 7 sice hdd i mechaniku najde ale nejde číst ani z jednoho.
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Kdo umí číst kód HTML? Doladit jednu podmínku. Příloha(y)
od Minapark » 06 led 2025 09:21 » v Programování a tvorba webu - 22
- 10343
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 16:54
-
-
-
.pptx soubor ve formátu A4 Příloha(y)
od uzivatelzacatecnik » 11 říj 2024 10:39 » v Kancelářské balíky - 3
- 2893