UPS jak správně zapojit?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ghacker
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

UPS jak správně zapojit?

Příspěvekod ghacker » 15 srp 2011 19:31

Mám vyhlídnutý lacinější model UPC:
http://www.alza.cz/apc-back-ups-400-d242690.htm potřebuju ho jen k dočasnému udržení napětí, silnější si myslím nepotřebuji.

A teď k popisu problému. Moje sestava je založená na notebooku TOSHIBA Satellite L650-1PT ten používám s externím monitorem, klávesnicí myší a reproduktory (Notebook je celou dobu zavřen nastaven tak, že když je napájen ze sítě "při zavření víka neprovádět žádnou akci."

Probém je v tom, že mi občas padá elektika né částo, ale když už, tak klidně několikrát zasebou. Stalo se mi že po tomto pádu mi nešel zvuk a pak dokonce ani monitor na notebooku naštěstí vše vyrešil restart. Nyní mi u ntb odešel i HDD (ne úsplně jen siglaizuje chybu sektoru kontrola SMART - notebook 4 měsíce starý takže záručně vymění v pohodě naštěstí) Myslím si že by to UPS mohla o hodně zlepšit a teď k samotnému problému.

1) Prosím poradte s optimalizací systému (win 7) jestli existuje lepší řešení, než možnost neprovádění ničeho při zavření víka ...

2) To důležitější jak správně zapojit UPS uvažoval jsem, že notebook dám na přepěťovou ochranu bez napájení UPS (tím bych snad zajistil vyšší jištění na výkyvy napětí, ale když vypadne el., tak se opět díky nastavení W7 hodí do režimu spánku, což si myslím, že není ideální) reproduktori na UPS a monitor na UPS (v tom vidím další problém, protože já každý den vypínám prodlužku (UPS) ze zásuvky a když bude monitor připojen na UPS, tak při vypnutý upc z elektrické sítě bude nejspíš odebírat energii na kontrolku z UPS (což rozhodně nechci) - dá se tomu nějak zamezit? Aby se monitor celkově vypnul i když by byl na UPS), nebo ho mám dát pouze na přepěťovou ochranu bez UPS, čímž zas nevím když vypadne el, jestli notebook nedostane "šok"?

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozdielny provider, rozdielne služby ako zapojiť
    od 28_nitro_28 » 21 čer 2025 11:09 » v Sítě - hardware
    2
    2720
    od cervcek Zobrazit poslední příspěvek
    25 čer 2025 22:59

Zpět na “Vše ostatní (hw)”