Zdravím.
Chtěl bych pc sestavu se zaměřením na hry, popřípadě filmy atd., s tím, že bych se rád vešel do 12-13k..
Zkusil jsem toto:
Zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92668
Procesor: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73478
Základní deska: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91915
HDD: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82774
RAM: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66935
Grafická karta: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89646
Mechanika: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58293
Skříň: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41922
Tak co na to říkáte? Jen uvítám, když mi to nějak překopete, pokud to povede k lepšímu výkonu za stejnou cenu.
Rada při stavbě PC sestavy
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Rada při stavbě PC sestavy
Vítej na Pc-Helpu!
Hezky sestavené, udělal jsem jen pár kosmetických změn, cenou by to mělo být v limitu..
* CPU: AMD Phenom II X4 955BE
* Chladič: Gelid Tranquillo
* MB: Gigabyte 870A-USB3
* GK: Gigabyte HD 6850 OC
* RAM: Kingston HyperX 4GB 1333MHz CL7
* HDD: Samsung F3 1TB
* PS: Corsair Builder CX500 V2
* Case: Thermaltake M5
* Mechanika: Samsung SH-222AB
Celkem: 12 997,-
Hezky sestavené, udělal jsem jen pár kosmetických změn, cenou by to mělo být v limitu..

* CPU: AMD Phenom II X4 955BE
* Chladič: Gelid Tranquillo
* MB: Gigabyte 870A-USB3
* GK: Gigabyte HD 6850 OC
* RAM: Kingston HyperX 4GB 1333MHz CL7
* HDD: Samsung F3 1TB
* PS: Corsair Builder CX500 V2
* Case: Thermaltake M5
* Mechanika: Samsung SH-222AB
Celkem: 12 997,-
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Díky :-)
Hezké, tak jestli je to takhle podle tebe v té cenové relaci nejlepší možnost, asi šáhnu po téhle verzi :) Případně jestli bude mít někdo ještě nějaké návrhy, jak na něčem ušetřit atd., zvážím samozřejmě také. Já jsem se snažil složit to z co nejspolehlivějších komponentů, nerad něco měním či reklamuju..
Na to chlazení jsem se díval jako na zbytečný výdaj navíc, chtěl jsem to řešit klasicky větráčkama :)) Ale pravda je, že se v tom skoro nevyznám, zatím zatím jsem stolní pc nevedl..
Ještě jsem se chtěl poradit s výběrem monitoru. Chci 24'' LCDčko s full HD rozlišením, ale doteď jsem se tím vůbec nezaobíral, tak jsem z té palety výrobků lehce zmatený.. Samozřejmě bych chtěl nepřekročit horní hranici 4000,- a najít monitor s co nejlepším výkonem cena/výkon. Jen se bojím abych ve své neznalosti nekoupil nějaký plasťák, co mi za rok odejde.
Zatím mě zaujali tyto dva monitory: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69378 ; http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71553 - ten první má lepší parametry, druhý zase LED podsvícení a poloviční spotřebu.
Pokud byste ale věděli o něčem lepším, spolehlivějším, třeba i výhodný monitor s 22'' úhlopříčkou, vůbec bych se nezlobil :)
Hezké, tak jestli je to takhle podle tebe v té cenové relaci nejlepší možnost, asi šáhnu po téhle verzi :) Případně jestli bude mít někdo ještě nějaké návrhy, jak na něčem ušetřit atd., zvážím samozřejmě také. Já jsem se snažil složit to z co nejspolehlivějších komponentů, nerad něco měním či reklamuju..
Na to chlazení jsem se díval jako na zbytečný výdaj navíc, chtěl jsem to řešit klasicky větráčkama :)) Ale pravda je, že se v tom skoro nevyznám, zatím zatím jsem stolní pc nevedl..
Ještě jsem se chtěl poradit s výběrem monitoru. Chci 24'' LCDčko s full HD rozlišením, ale doteď jsem se tím vůbec nezaobíral, tak jsem z té palety výrobků lehce zmatený.. Samozřejmě bych chtěl nepřekročit horní hranici 4000,- a najít monitor s co nejlepším výkonem cena/výkon. Jen se bojím abych ve své neznalosti nekoupil nějaký plasťák, co mi za rok odejde.
Zatím mě zaujali tyto dva monitory: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69378 ; http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71553 - ten první má lepší parametry, druhý zase LED podsvícení a poloviční spotřebu.
Pokud byste ale věděli o něčem lepším, spolehlivějším, třeba i výhodný monitor s 22'' úhlopříčkou, vůbec bych se nezlobil :)
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takhle, můžeme výkon ještě navýšit změnou GK a vzít Gigabyte GTX 560 OC. Konkurencí od AMD je jí 6870, kterou ale výkonem lehce překonává. Popř. ještě výkonnější SOC edici Gigabyte GTX 560 SOC, ovšem také o 300,- dražší. V tom případě bychom ale museli ušetřit na MB a vzít totožnou jen se 2x sloty pro paměť - GIGABYTE GA-870A-USB3L, case vyměnit za velice oblíbený CM Elite 311 a HDD, pokud by ti tedy stačilo mít jen 500GB, prohodit za Samsung F3 500GB. A stejně to bude lehce přes limit, záleží tedy, jestli by to pro Tebe bylo finančně únosné. Jinde bych totiž již nešetřil..
Chladič CPU si určitě pořiď, BOX od AMD sice procesor uchladit zvládne, ale teploty nejsou žádná sláva a navíc by sis v zátěži myslel, že máš u stolu turbínu. Jejich BOXy stačí leda k X3, ovšem Phenomy s vyšším TDP si již zaslouží něco lepšího. Obzvláště Black edice, které mají odemčený násobič a tedy se počítá s OC. Gelid Tranquillo je pak v poměru cena/výkon téměř nepřekonatelný, za ty peníze prostě nic lepšího nepořídíš a ač se ta investice může zdát poněkud vyšší, je opodstatněná. Phenom ti s ním ochotně přes 4GHz půjde.
A k monitoru, do 4k vezmi Samsung S24A300BL, s ním máš kvalitu zaručenou..

Chladič CPU si určitě pořiď, BOX od AMD sice procesor uchladit zvládne, ale teploty nejsou žádná sláva a navíc by sis v zátěži myslel, že máš u stolu turbínu. Jejich BOXy stačí leda k X3, ovšem Phenomy s vyšším TDP si již zaslouží něco lepšího. Obzvláště Black edice, které mají odemčený násobič a tedy se počítá s OC. Gelid Tranquillo je pak v poměru cena/výkon téměř nepřekonatelný, za ty peníze prostě nic lepšího nepořídíš a ač se ta investice může zdát poněkud vyšší, je opodstatněná. Phenom ti s ním ochotně přes 4GHz půjde.
A k monitoru, do 4k vezmi Samsung S24A300BL, s ním máš kvalitu zaručenou..

Bohužel, už takhle je to dost těsné, co se mých finančních prostředků (jakožto chudého studenta) týče :-) Původně jsem byl o 1K níž, tím chlazením se ta cena trošku navýšila.. Snad bude tahle sestava pro moje účely dostatečná, jako HW laik plánuji dělat posléze s tím počítačem co nejméně, takže mi snad nějakou dobu v této podobě vydží :-)
Okej, to Tranquillo si pořídím taky, ať to mám se vším všudy :-)
Ten Samsung vůbec nevypadá špatně, je na tom prakticky stejně jako ten BenQ, jen je o něco dražší. Ale hlavní je, aby se mi nerozsypal před očima :))
No, pokud nemá někdo z publika ještě nejaké připomínky či návrhy, tak to vypadá, že jsi mi právě složil PC
Teď už můžu jen sledovat, co je skladem a objednat :-)
Okej, to Tranquillo si pořídím taky, ať to mám se vším všudy :-)
Ten Samsung vůbec nevypadá špatně, je na tom prakticky stejně jako ten BenQ, jen je o něco dražší. Ale hlavní je, aby se mi nerozsypal před očima :))
No, pokud nemá někdo z publika ještě nejaké připomínky či návrhy, tak to vypadá, že jsi mi právě složil PC

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Samozřejmě, jakožto také student, chápu..
Psal jsem tři komponenty, na kterých lze ještě ušetřit, pokud je tedy vyměníš, celkovou cenu můžeš o takových 500-600 skrouhnout. Myslím, že i tak bude sestava dost výkonná a připravená nějakou dobu poslušně sloužit. Ono, pokud chceš vzít Benq, můžeš, nejsou to špatné monitory, Samsung doporučuji protože s ním mám prostě lepší zkušenosti. Navíc v případě vadného pixelu ti ho bez keců vymění, což by si u některých výrobců pohledal. Můžeš ještě počkat, zda-li se k tomu nevyjádří někdo další, ať máš jistotu, že tě tu jen netahám za nos..

Psal jsem tři komponenty, na kterých lze ještě ušetřit, pokud je tedy vyměníš, celkovou cenu můžeš o takových 500-600 skrouhnout. Myslím, že i tak bude sestava dost výkonná a připravená nějakou dobu poslušně sloužit. Ono, pokud chceš vzít Benq, můžeš, nejsou to špatné monitory, Samsung doporučuji protože s ním mám prostě lepší zkušenosti. Navíc v případě vadného pixelu ti ho bez keců vymění, což by si u některých výrobců pohledal. Můžeš ještě počkat, zda-li se k tomu nevyjádří někdo další, ať máš jistotu, že tě tu jen netahám za nos..

Ehh, tak mi to nedalo spát.. Ještě se chci zeptat, jak velký je výkonnostní rozdíl mezi Gigabyte GTX 560 OC a Gigabyte GTX 560 SOC? Kdybych už chtěl investovat něco navíc..
Co se týká té garance žádného vadného pixelu, někde jsem vyčetl, že u Samsungu to platí jen po 3 dny od zakoupení zboží. Potom máš zkrátka smůlu, pokud se ti například po měsíci objeví vadný pixel na monitoru.. U BenQ by měla platit záruka od 5ti vadných pixelů výše, ale zase nevím, jak to mají s tou lhůtou. Každopádně všechny monitory zakoupené na internetu by neměl být problém vrátit do 14ti dnů, nehledě na nějakou garanci...
Aspoň takhle jsem to o té garanci vyčetl, kdyžtak mě prosím oprav.
Co se týká té garance žádného vadného pixelu, někde jsem vyčetl, že u Samsungu to platí jen po 3 dny od zakoupení zboží. Potom máš zkrátka smůlu, pokud se ti například po měsíci objeví vadný pixel na monitoru.. U BenQ by měla platit záruka od 5ti vadných pixelů výše, ale zase nevím, jak to mají s tou lhůtou. Každopádně všechny monitory zakoupené na internetu by neměl být problém vrátit do 14ti dnů, nehledě na nějakou garanci...
Aspoň takhle jsem to o té garanci vyčetl, kdyžtak mě prosím oprav.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozdíl ve výkonu mezi takty 830MHz a 900MHz bude takových 7%. SOC verze se už dotahuje na dražší GTX 560Ti.
Ano, jenže vadný pixel je už od výroby, nevznikne časem. Takže pokud si s ním monitor pořídíš, zjistíš to okamžitě a tedy ti nic nebrání obratem ho reklamovat..
Ano, jenže vadný pixel je už od výroby, nevznikne časem. Takže pokud si s ním monitor pořídíš, zjistíš to okamžitě a tedy ti nic nebrání obratem ho reklamovat..

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3112
-
od PavelKilleR
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 15:10
-
- 3
- 3520
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
- 4
- 1912
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2260
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
Rada s výběrem komponent/PC - cenový strop 70 000 Kč
od Narthelianail » 16 črc 2024 07:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2317