Sat.prímač Opticum 4060cx Plus- dva Tv?
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sat.prímač Opticum 4060cx Plus- dva Tv?
Ahojte! Po úspešnom ukončení záväzku voči neférovému kábl. providerovi som si zakúpil sat. prímač Opticum 4060CX Plus. Môj problém je že potrebujem zapojiť dva Tv nezávysle...... Máte niekto skúsenosť s týmto prímačom aby ste mi poradili čo dokúpiť aby som mal na jednu parabolu zapojené dva Tv nezávysle? Dakujem za každú radu!
samael.35
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Sat.prímač Opticum 4060cx Plus- dva Tv?
Samozřejmě,že nezávisle to nejde.Jde jen propojit kablem druhý televizor,ale ovládat můžeš jen ten satelit,takže bude na obou stejný program.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Pokud nebudeš mít otáčecí (motorizovanou) parabolu, nebude snad problém, ale potřebuješ 2 satelitní receivery. Aspoň já měl na analogovém satelitu dříve vše rozbočené, ovšem bylo to komplikovanější a otáčecí parabola.
-
- Pohlaví:
Nemyslím že při dnešní nabídce je potřeba rotátor. Aby byl příjem nezávislý je třeba přijímač se dvěma tunery.
Pro mě jako perfekcionistu je rotátor nezbytný vždy
V analogové éře satelitního vysílání mi trvalo protočit 500 kanálů třičtvrtě hodiny, brzy vyzkouším projet 3000+ kanálů 

-
- Pohlaví:
Taky jsem to tu jednomu magorovi montoval, pak chodil po hospodách a chlubil se, že chytá AlDžazíru - ale to už je historie. 
Edit: To jsme ještě nevěděli o Bin Ládínovi a spol.

Edit: To jsme ještě nevěděli o Bin Ládínovi a spol.

Když jsem to provozoval, tak na satelitu nevysílala ani jedna česká či slovenská TV. Ale třeba poláky jsem si oblíbil. Chvíli jsem se špatnou kvalitou (měl jsem jen 120 cm a byla na ní potřeba - u nás - asi 2 m parabola) chytal i Sankt-Petěrburg (Leningrad), než s ní cukli ještě více na východ 

-
- Pohlaví:
Já měl na mysli období nějak kolem roku ´90 a v té době se opravdu - pro nás koukatelné prgr. - našly jenom v Polsku. Ale na to tady u nás stačilo sejto. I když žádná sláva. 

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jde to normálně.Pořiď Twin LNB nebo víc.
-
- Pohlaví:
Může mít 20 LNB a 20 TV ale stejně mu půjde na všech jen jeden program. 1 Tuner = 1 TV kanál. LNB není nic víc, než anténa.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
No na jeden twin snad dva samostatné přijímače.Jinak to u sat nejde.U sdílení pouze vše stejné.A prolomené karty s cryptoworkem snad jen do nového roku kdy podpora pro toto kódování končí.