Dobrý den,
měl jsem na svém PC nainstalované w7 a xp, dneska jsem si řekl že už mám xp zbytečně, tak jsem zformátoval disk kde xp byly. Teďka při startu počítače se ukáže jen černá obrazovka s blikajícím podtržítkem v levém horním rohu.Dostanu se maximálně do biosu.Nerad bych přeinstalovával os, existuje nějaké řešení ? Za každou radu budu vděčný, předem děkuji
Seknutí při startu PC
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Seknutí při startu PC
Nabootuj instalační CD windows 7 a oprav zavaděč přes příkazy fixboot a fixmbr
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Děkuji za odpověď, akorát mám teď problém, když vložím DVD s windows, tak se chce buď instalovat windows znova a nebo to nabídne opravu PC, to jsem zkoušel ale nepomohlo.
EDIT
ještě jsem zkoušel nabootovat program Active@ boot disk a ten při zadání příkazů píše - fixmbr is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
EDIT
ještě jsem zkoušel nabootovat program Active@ boot disk a ten při zadání příkazů píše - fixmbr is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
Naposledy upravil(a) hollister dne 17 zář 2011 17:07, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš na výběr i opravnou konzoli?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
ne, jediné co vidím - 
V levém dolním rohu máš možnost Opravit tento počítač, přes kterou se dostaneš až k opravné konzoli.
PC - Intel Core i5-6500 / Gainward GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 / ASRock B150M PRO4 / Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 / Be quiet! Pure Power 9 CM 500W / CoolerMaster Centurion Silencio 352 Matte / BenQ GW2470H / Windows 10
takže nějak jsem se proklikal, ale zase to píše - fixmbr is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus to ve formě "bootrec /fixboot" a "bootrec /fixmbr"
tak v téhle formě to šlo, napsalo, že bylo vše úspěšné a teď to při startu napíše A disk read error occurred, Press ctrl alt del to restart, po restartu naběhne tato hláška znova, takže asi musím přeinstalovat celý win, co? :(
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tím, že jsi formátoval disk C, kde byl Win XP, ale i zaváděč Win 7, který jsi tím odstranil, tak Win nenaběhnou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě jsi naformátoval správný disk?
Ok, děkuji moc za rady, chybami se člověk učí..
Formátoval jsem určitě disk, kde byly XP, které jsem už nechtěl..
Formátoval jsem určitě disk, kde byly XP, které jsem už nechtěl..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7278
-
od Luk4579