Zdravím vás!!
Mám docela pěkný problém. Chtěl jsem nainstalovat Windows XP a na začátku instalace se mně ptali zda na disk C: nebo E: já jsem ale před volbou odstranil oddíly u obou disků. Teď ale ten problém na disku E: byly důležité data nemáte ponětí jak se k nim zase dostanu? Zatím není naformátovaný jen je odstraněný oddíl.
Dík předem za pomoc
Jak obnovím data z nechtěně odstraněného oddílu? * Vyřešeno
- dannyhavlicek
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak obnovím data z nechtěně odstraněného oddílu? * Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 26 lis 2011 16:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Navrácení dat“
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Navrácení dat“
Re: Jak obnovím data z nechtěně odstraněného oddílu? *
Nejlepší nástroj na obnovu smazaných dat je R-Studio. Mně zachránilo všechna data z havarovaného a znovu inicializovaného RAID-0.
http://www.data-recovery-software.net/
Smůla je, že stojí 80 $ a trial neumí obnovovat.
Jestliže jsi ale ochotný do tohoto programu investovat, můžeš si trial stáhnout a nejprve zjistit, jestli je schopen data na odstraněném oddílu najít (já věřím že ano).
Z free nástrojů je prý dobrá (nejlepší? Jadna z nejlepších?) Recuva. Můžeš vyzkoušet nejprve tu.
http://www.slunecnice.cz/sw/recuva/
http://www.data-recovery-software.net/
Smůla je, že stojí 80 $ a trial neumí obnovovat.
Jestliže jsi ale ochotný do tohoto programu investovat, můžeš si trial stáhnout a nejprve zjistit, jestli je schopen data na odstraněném oddílu najít (já věřím že ano).
Z free nástrojů je prý dobrá (nejlepší? Jadna z nejlepších?) Recuva. Můžeš vyzkoušet nejprve tu.
http://www.slunecnice.cz/sw/recuva/
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pozor!!! Nalezená data, ale musíš ukládat na jiný disk, ne na ten, z něhož data zachraňuješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já dal za obnovu dat v m-softu asi 600kč (kolem 100-150GB)..
http://www.slunecnice.cz/sw/getdataback/
Je sice placený, ale pokud potřebuješ zachránit jen pár souborů, tak stačí trial. Tebou zobrazené soubory se totiž ukládají do tempu...
Podmínkou je samozřejmě to, že obnovovaný disk připojíš do počítače s funkčním systémem a nainstalvoaným GDB!
Je sice placený, ale pokud potřebuješ zachránit jen pár souborů, tak stačí trial. Tebou zobrazené soubory se totiž ukládají do tempu...
Podmínkou je samozřejmě to, že obnovovaný disk připojíš do počítače s funkčním systémem a nainstalvoaným GDB!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Pic píše:Pozor!!! Nalezená data, ale musíš ukládat na jiný disk, ne na ten, z něhož data zachraňuješ.
Vzhledem k tomu, že jde o data na smazané pártyšně, tak v tomto případě takové nebezpečí nehrozí.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Kdysi dávno se mi povedla úplně stejná věc - tehdy ještě s win98 na souborovém systému FAT32. Tehdy stačilo jen vrátit oddíl zpět, samozřejmě neformátovat a data se objevila sama. Ovšem nemůžu zaručit, že stejný postup bude fungovat i na ntfs. Podotýkám, že velikost oddílu zůstala stejná.
Nevím, jestli by na NTFS tento alchymistický pokus fungoval, ale odhodlal bych se k němu asi až ve chvíli, kdy by všechny ostatní pokusy selhaly.
- Mýliti se je Myloš.
Ano, R - Studio je i podle mě a spoustě dalších lidí nejlepší. Nevím, zda bude stačit pouze trial, je tu i možnost (asi víme jaká) si sehnat plnou verzi a pokud ti opravdu pomůže, můžeš si jí z vděčnosti zakoupit, jen pozor, R - Studio existuje v několika verzích dle filesystému. Rozhodně za žádných okolností neobnovovat na stejný disk, protože, a to si spousta lidí neuvědomuje: R - Studio bude skenovat data sektor po sektoru a až je obnovíš, zapíšou se na jiné místo disku ... a v tom je potíž, je totiž velká šance, že se strefí nějakým sektorem (nebo všemi) do ještě neobnovených dat a tím je již nevratně přepíše!!!
X píše:R - Studio existuje v několika verzích dle filesystému
Ano, ale také existuje univerzální.
- Přílohy
-
- R-Studio.png (10.35 KiB) Zobrazeno 1167 x
- Mýliti se je Myloš.
To ano. Já jen aby nepořídil omezený na nekompatibilní FS.
ITCrowd píše:Tehdy stačilo jen vrátit oddíl zpět, samozřejmě neformátovat a data se objevila sama.
To se mi na FAT32 také stalo při hraní s linuxovým fdiskem, ale když jsem to pak zkoušel opakovat, tak to dopadlo asi ve čtvrtině případů. Ale je to důkaz že ta data tam stále jsou a jde jen o to najít způsob jak se k nim dostat:
Nothing is destroyed until it is replaced.
Auguste Comte (1798-1857)
X: Tak to bych ještě měl dodat že ten GDB má dvě verze, pro FAT32 a pro NTFS

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4998
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3602
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3697
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 3
- 2677
-
od petr22