Zdravim,
koupil jsem si notebook a vzhledem k předchozím zkušenostem bych se chtěl zeptat, jak co nejvíc šetřit baterku?
Mám notebook v podstatě pořád v síti, takže jí mám vyndat? Předtím jsem jel takhle pořád baterka a adaptér v síti a odešla ani ne za dva roky.
Jak co nejvíce šetřit baterii?
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak co nejvíce šetřit baterii?
Pokud jsi si koupil NB, tak předpokládám, že nový v obchodě a tím s nainstalovanými Win 7. Zde si můžeš v sekci Napájení (klikni na Start a napiš Možnosti napájení a pak klikni na zobrazený název) nastavit požadovaný režim.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
myslel jsem jako šetřit, ne aby se nevybíjela, ale aby se hned neodešla.
něco ve stylu, jestli když jedu v síti, tak jí mít vyndanou, nebo tak
něco ve stylu, jestli když jedu v síti, tak jí mít vyndanou, nebo tak
- ClearSky
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Az bude nabita, vyndat ze site. Nekdy je i dobre nechat ntb uplne vybit a pripojit na nabijecku ale nezapinat ho. Zapnout, az bude nabity
The ///M. The most powerful letter in the world.
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
ok, díky, takže baterku nejvíc kazí, když je plně nabitá a připojená v adaptéru?
Nevyndávej, i když jsi napojen přímo na el. síť. Pokud máš NB a baterii úplně novou, tak se doporučuje provoz jenom na baterii až do skoro úplného vybití a pak NB připoj do el. sítě. Pokud je baterie zcela nabita, tak NB opět odpoj od el. sítě a pracuj jenom na baterie a opět až do skoro úplného vybití. Tento cyklus opakuj až třikrát. Poté si připoj NB do sítě natrvalo. Pokud budeš mimo dosah el. sítě, tak bys měl vydržet 2 až 3 hodinky provozu na baterie - záleží samozřejmě od výrobce.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
super, díky!