Kolik má cenu tenhle notebook??Jak je to se zárukou u Dellu?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Kolik má cenu tenhle notebook??Jak je to se zárukou u Dellu?

Příspěvekod Trog » 08 srp 2012 08:04

Mužete mi poradit kolik máji cenu tyhle notebooky?

http://pc.bazos.cz/inzerat/17591204/Dvo ... ll-101.php

http://pc.bazos.cz/inzerat/17590947/Del ... 422013.php

Jak je to se zárukou u značky Dell když notebook změní majitele?Je záruka dále platná???

PS: Z oficiálních stránek Dell

Nárok na uplatnění záruky zaniká v následujících případech:

Vypršela-li u reklamovaného zboží dnem převzetí do opravy záruční doba.

Porušením ochranných pečetí a nálepek, pokud na výrobku jsou - poškozením zboží při přepravě (tyto škody je nutné řešit přímo s dopravcem).

Používáním zboží v podmínkách, které neodpovídají svoji teplotou, prašností, vlhkostí, chemickými a mechanickými vlivy běžnému kancelářskému prostředí.

Neodbornou instalací, zacházením, obsluhou, nebo zanedbáním péče o zboží.

Pokud se závada projevuje pouze u software, u kterého není kupující schopen doložit legální způsob nabytí, nebo použitím neautorizovaného software a spotřebního materiálu.

Zboží bylo poškozeno nadměrným zatěžováním nebo používáním v rozporu s podmínkami uvedenými v dokumentaci nebo všeobecnými zásadami.

Provedením neoprávněného zásahu do zařízení či jiných úprav bez svolení prodávajícího.

Zapojením do elektrické sítě neodpovídající příslušné normě ČSN.

Zboží bylo poškozeno živly.

V případě neoprávněné reklamace bude prodávající účtovat veškeré náklady spojené s opravou a testováním. Zboží je kupujícímu zpět zasláno buď na dobírku nebo po zaplacení faktury. Prodávající si vyhrazuje právo nahradit vadné a neopravitelné zboží za jiné, obdobné, se srovnatelnými technickými parametry.

PPS:nic o propadnutí záruky při změně majitele zde nepíšou...Ale prej na záruku nemám nárok?

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Kolik má cenu tenhle notebook??Jak je to se zárukou u De

Příspěvekod jaojao » 08 srp 2012 08:21

Pokud je záručák v pořádku (datum, razítko, podpis) a nákup provedl občan (ne firma-IČO, obch. název), tak není důvod, proč reklamaci neuznat - prodavač si sice může pamatovat, s kým mluvil, ale těžko může vědět, jestli nejste všichni jedna rodina.........., to bys pak nemohl nikomu dic darovat, či prodat, jelikož bys pak musel uplatňovat záruku jako původní majitel :-( .

Pokud přesto prodejce odmítá uznat reklamaci pak existuje něco jako ČOI obrátil bych se na ni !!!
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 08 srp 2012 08:24

Již jsem tu za to byl málem bit, ale podle Občanského zákoníku je původní záruka NEPŘENOSNÁ. Prodejce drží záruku jen původnímu kupujícímu, ten pak v rámci pravidel Občanského zákoníku "drží záruku" dalšímu, jemuž to prodá. Že je někdy praxe trochu jiná a prodejci si nechtějí zadělávat na špatnou pověst, je věc druhá.
Pokud se týká obou notebooků, minimálně je mi podezřelé, že je prodává stejná osoba a najednou jich má takový přebytek!
PS. 2 jajojao: a víš kam zákazníka podle zákona může ČOI poslat?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 srp 2012 08:41

V pripade prodeje zbozi v zaruce se povinnost uplatnovat zaruku presunuje na prodejce.

Prodas notebook v zaruce, rozbije se, zaruku uplatnujes ty.

V pripade, ze na dokladu ktery na uplatneni zaruky slouzi neni uvedno jmeno tak je nedokazatelne kdo ma narok na uplatneni zaruky. V pripade ze tam jmenoje je to vabank - jestli budou chtit pri uplatneni zaruky doklad totoznosti.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 08 srp 2012 09:08

satam píše:víš kam zákazníka podle zákona může ČOI poslat?

Ta tvoji zprávu zaeviduje, postoupí ji příslušnému odboru a odtud se ti někdo po přezkoumání, posouzení následně ozve se stanoviskem k danému problému. (eventuelně poradí další možný postup)
Alespoň dosud tomu tak bylo.
Naposledy upravil(a) jaojao dne 08 srp 2012 09:16, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 08 srp 2012 09:14

2 jaojao: V mém případě máš pravdu v postupu, neboť ČOI musí ctít úřední postupy, ale výsledek by měl v 90% případů být takový, jaký jsem napsal. A petr22 v tom nemá hokej, naopak naproto správně, i když trochu nesrozumitelně říká, že záruku u původního prodejce uplatní původní kupující, i když již věc prodal. Je to věc dohody mezi původním a novým kupujícím a podle Občanského zákoníku je to naprosto v pořádku. Petr22 to má dobře srovnané.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 08 srp 2012 09:19

Ano záruku by měl uplatnit kupující na prodejci, a ten zase u předchozího (původního) prodejce, takhle to měl mít srovnané.
(byls rychlejší, já jsem to mezitím poopravil :smile: )

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 srp 2012 09:26

Vzdyt to prece pisu: Prodas notebook v zaruce, rozbije se, zaruku uplatnujes ty (myslel jsem ze je jasne kde).

Upravte si ty posledni prispevky, nejak to nedava smysl... jako kdyby tam neco chybelo

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 08 srp 2012 09:31

No a ted k první položené otázce kolik mají tyhle nootebooky cenu?
TEn prodávající jsem já!!!Nedopatřením se mi sešly doma dva notase a Della bych rád prodal...Je stary cca rok a pul a je na něm podle staranek dellu a servicního Tag kodu 200 dní záruky.Kolik má cenu? 4000? Méně?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 08 srp 2012 09:32

Trochu se to zvrtlo, ale myslím, že jsme to vyřešili a teď bychom měli poradit Trogovi s těmi noťasy. Já už jsem svůj názor dávno napsal (08:24). :P

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 08 srp 2012 09:33

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 srp 2012 09:41

Ja osobne bych skusil o 1kkc vic nez je v tom inzeratu, ale nedaval bych to na Bazos

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    9499
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2025 12:23
  • Notebook 15 - 17 000
    od Kaspo » 22 říj 2024 09:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2607
    od Kaspo Zobrazit poslední příspěvek
    22 říj 2024 09:47
  • Notebook 15k
    od Shashekk » 19 lis 2024 09:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC