Zdravím,
mám GTX 670 a už dlouho přemýšlím nad tím, jak nastavit 3D nastavení v Control Panelu, abych dosáhl co nejlepší kvality a výkonu. Existuje nějaké takové nastavení?
Používám poslední beta drivery.
Mám momentálně tohle:
Akcelerace více GPU / monitorů - Režím výkonu jednoho monitoru
Antizotropní filtrování - Řízeno aplikací
CUDA - GPU - Všechny
Filtrování textur - Antizotropní optimalizace - Vypnuto
Filtrování textur - Kvalita - Kvalita
Filtrování textur - Negativní odklon úrovně LOD - Uchytit
Filtrování textur - Trilineární optimalizace - Vypnuto
Maximální počet předem renderovaných snímků - Použít nastavení pro 3D aplikace
Okolní prostředí - Vypnuto
Optimalizace podprocesů - Auto
Režim řízení napájení - Preferovat maximální výkon
Trojité vyrovnávání - Zapnuto
Vertikální synchronizace - Použít nastavení pro 3D aplikace
Vyhlazování hran - FXAA - Zapnuto
Vyhlazování hran - Režim - Řízeno aplikací
Vyhlazování hran - Gama korekce - zapnuto
Vyhlazování hran - Nastavení - Řízeno aplikací
Vyhlazování hran - Průhlednost - Více vzorků
Ještě bych se chtěl zeptat, co za vlastnosti má FXAA, CSAA (xQ), TXAA. MSAA je více vzorků, supersampling je SSAA, správně?
Jaké máte nastavení vy?
nVidia Control Panel - nastavení GK
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: nVidia Control Panel - nastavení GK
Začnu od konce.
Jaké nastavení máte vy?
Co mě se týká tak žádné. Po reinstalu windows si automaticky astáhnul a nainstaloval driver 295.73 a ten jsem tam nechal. Snažil jsem se hodně, ale zatím mě žádná hra ani žádný benchmark nedonutil k potřebě instalace něčeho jiného prý lepšího. A žádné ztráty FPS taky nikde vidět nejsou.
Takže pokud mají ovladače nulový přínos, jaký přínos má jejich nastavení?
Jaké nastavení máte vy?
Co mě se týká tak žádné. Po reinstalu windows si automaticky astáhnul a nainstaloval driver 295.73 a ten jsem tam nechal. Snažil jsem se hodně, ale zatím mě žádná hra ani žádný benchmark nedonutil k potřebě instalace něčeho jiného prý lepšího. A žádné ztráty FPS taky nikde vidět nejsou.
Takže pokud mají ovladače nulový přínos, jaký přínos má jejich nastavení?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Nevím, jestli jsi nepochopil, co jsem žádal, nebo jsem já nepochopil, co jsi napsal. Osobně si myslím, že novější drivery = lepší optimalizace (FPS), ale budiž. Neptal jsem se však na vliv driverů (=ovladačů) na výkon (FPS), ale na 3D nastavení v nVidia Control Panelu. Konkrétně třeba na to, jestli je výhodnější nastavit AA ve hře nebo v ovládacím panelu karty, kolik FPS by mi to mohlo přidat nebo naopak ubrat, jak moc se zlepší obraz/výkon po zapnutí toho a toho apod. Ono samotné nastavení v ovládacím panelu má rozhodně vliv na výkon.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jen poznámka - Beta driver není zpravidla určen k běžnému používání, ale slouží k testování před konečnými finálními úpravami.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To samozřejmě vím. Můžeme opustit téma drivery a věnovat se 3D nastavení?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Obecně lze říci, čím více chceš kvalitnější obraz, tím více zatížíš GK na úkor jejího výkonu (ovšem do jisté míry. Jinak řečeno, pokud chceš vyšší výkon, musíš omezit parametry zlepšující kvalitu obrazu. Pokud nestačí a chceš o tom vědět více, buď si počkej až se ozve kovaný hráč, který dotazy zodpový, nebo zadej jednotlivé dotazy do GOOGLE a ten najde hafo různých odkazů na diskuzní fóra o těchto problémech. Já hrají hry jen pro odreagování a nelámu si hlavu s tím na kolik FPS běží, pokud nejsou problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se nic nezmenilo, tak nV ma v ovladacich i profily pro hry - podle jmena spustitelneho souboru se 3D nastavi samo. Takze v panelu se nevrtej a nastavuj pouze ve hre.
P.S. Nehraju a ani nemam diskretni VGA.
P.S. Nehraju a ani nemam diskretni VGA.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2367
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:34