Ahoj,
potřeboval bych od vás poradit. Mám doma nefunkční NTB (úplně nefunkční, kterej nemám smysl opravovat), ale potřeboval bych z něj dostat docela důležitý data (HDD je nepoškozenej). HDD jsem vyjmul, ale teďka se snažim přijít na to, jak ten disk propojit se stolnim PC (jestli to vůbec jde) a přetáhnout ty data. Existuje nějaká redukce nebo je případně možnost NTB HDD připojít přímo na MB a namapovat si ten disk?
Jedná se o WD1600BEVT, Serial ATA Hard Drive.
Díky :)
Záchrana dat z NTB HDD Vyřešeno
Re: Záchrana dat z NTB HDD
Snad se nepletu, ale mám dojem, že SATA HDD 2.5 má stejné konektory jako SATA HDD 3.5. Pak stačí ho do PC "pověsit na dráty" a PC by ho měl najít a pracovat s ním.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Vážně? No tak super, děkuju Ti za odpověď. :)
Pokud je NTB sata tak stačí pověsit na dráty jak píše satam... pokud je IDE a nemáš na to desku tak doporučuju takovouto redukci... udělá to stejnou práci bez rozebírání PC
http://www.alza.cz/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm
http://www.alza.cz/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Re: Záchrana dat z NTB HDD Vyřešeno
Ještě doplním - přidej ho jako další HDD, ne že původní odpojíš! Znamená to jeden datový SATA kabel navíc, na zdroji snad jeden SATA konektor navíc najdeš
2akem: Trochu čti vlákno, nahoře je přesný typ disku i s popisem, že jde o SATA
Ta redukce je sice dobrá, ale škoda peněz

2akem: Trochu čti vlákno, nahoře je přesný typ disku i s popisem, že jde o SATA

Ta redukce je sice dobrá, ale škoda peněz

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...