Ahoj,
doufám, že jsem někde nepřehlédl, že by byl tento problém již vyřešen, ale vážně jsem to nenašel. Potřebuji se připojit na zařízení (PLC), které mám připojené přímo do routeru. V zařízení mám statickou ip adresu, na kterou se z vnitřní sítě (Wifi) nemám problém připojit (zařízení tvrdí, že správně bych se měl připojovat na 192.168.1.10:80, ale funguje to i bez zadání toho portu). No ale já na něj potřebuji chodit také z internetu. Problém je ovšem v tom, že už do routeru samotného (nejsem hlavní správce, netuším, proč to tak je) se připojuji na adrese X.X.X.X:55 (třeba). Jde o to, že už na připojení k routeru potřebuji do adresy zadat port. Takže když na routeru nastavím port forwarding třeba z 5454 na těch 80, co po mě chce PLC a zadám do prohlížeče X.X.X.X:5454, tak se tam samozřejmě nedostanu, protože router chce 55. Nevím si rady... Je třeba nějaká šance zadat něco charakteru: X.X.X.X:55/(nebo nějaký jiný znak)5454 - prostě tak, abych se dostal do routeru, ale současně mu řekl, že chci přistupovat na port 5454?
Předem díky za všechny nápady a rady
Aleš
Port forwarding aneb jak se dostat na zařízení v domácí síti Vyřešeno
Re: Port forwarding aneb jak se dostat na zařízení v domácí
Napiš první 3 Bajty z tvé veřejné adresy.
213.X.X.X Myslíš, že není veřejná? Napadlo mě, že je to až "za nějakým dalším routerem", ale je to první router v domě... I když o tom to asi není, že?
Napsal jsi jen Bajt. Nicméně na 213 jsou veřejné IPky. Teď jen správně nastavit modemrouter. Povolit NAT atd., záleží na značce, každá to má jinak.
A jo, jsem idiot... 213.29.246.X. Router je ZyXEL P-660HN-T3A. NAT je aktivní (v režimu SUA Only). A port forwarding mám snad taky nastavený správně. Nevím ale, co bych měl zadat do prohlížeče, abych se dostal do webového rozhraní PLCčka. Pořád se mi tam přece plete ten port samotného routeru, bez jehož zadání se k routeru vůbec nedostanu... Díky moc!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jeste je otazka, zda mas verejnou IP, preci jen je to ADSLko a tam se s IPv4 setri.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Vidím to tak, že se na PLC budeš připojovat na jiný port (80 používají všechny prohlížeče). A v routeru naszavíš směrování toho jiného portu přímo na PLC. Zvenku potom použiješ IP:změněný port.
To zeus: Nejsem si úplně jistý. Většinu funkcí, pro které je potřeba veřejná, nepoužívám (nemám ICQ ani Mirandu, abych zkusil, jestli můžu přijmout soubor, z rapidshare nestahuji, utorrent a tomu podobné nepoužívám... Jen výčet poznávacích znaků, co jsem našel v jiných poradnách). Když použiji http://www.orthodox.cz/verejna-ip-adresa.phtml , tvrdí mi to, že mám veřejnou adresu 213.29.246.xxx, což přesně odpovídá reálné routeru. Ale jak říkám, abych se dostal do routeru, musím zadávat ten port. Tak to na mě budí dojem, že se někde nade mnou provádí jiný NAT. Ale vážně tomu moc nerozumím, možná říkám blbost.
To ITCrowd: Zkoušel jsem přenastavit ten port v routeru, ale nevím, kde ho přenastavit v tom PLC - porty jsou tam jen u SNMP (161) a UDPctrl port (280 - ten můžu měnit). Těch 80 mi to řeklo po resetu zařízení samo, ale jak jsem psal, funguje to i bez něj. Ale jen v lokální síti. Zveňku se tam pořád nedostanu... Přikládám printscreen routeru.
To ITCrowd: Zkoušel jsem přenastavit ten port v routeru, ale nevím, kde ho přenastavit v tom PLC - porty jsou tam jen u SNMP (161) a UDPctrl port (280 - ten můžu měnit). Těch 80 mi to řeklo po resetu zařízení samo, ale jak jsem psal, funguje to i bez něj. Ale jen v lokální síti. Zveňku se tam pořád nedostanu... Přikládám printscreen routeru.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nejaky port scanner, jinak na obrazku mas jinou interni IP nez v prvnim postu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Dostaneš se tam proto:
Pokud nemůžeš na PLC změnit port pak to musíš nastavit (přikládám obrázek).
To znamená, že když do prohlížeče napíšeš jen IP, pak je to IP:80. Bez něj by nefungovalo nic.80 používají všechny prohlížeče
Pokud nemůžeš na PLC změnit port pak to musíš nastavit (přikládám obrázek).
Předně všem moc díky za rady.
To zeus: to je dobrý postřeh, s tou IP, ale to je jen tím, že první příspěvek jsem psal po paměti. Opravdu to sedí na té, co je v printscreenu (ozkoušeno lokálně). Po ozkoušení těch portů mám všechny timed-out (jak server ports, tak application ports) vyjma portu 5900, který je využíván z jiného důvodu a portu, který musím zadat s IP, když chci do routeru.
To ITCrowd: Ale takhle to mám nastavené... (akorát se mi to jmenuje SDS Macro, místo PLC). Ještě jsem zkoušel prohodit start port a end port s těmi z port translation, ale taky nic. A myslím si, že dobře je to spíš takhle... Ale jak prostě do URL zadám jakýkoliv jiný port než ten, na kterém je router, chvíli to prohlížeč chroustá a pak napíše "Při pokusu kontaktovat server 213.29.246.xxx vypršel časový limit."
To zeus: to je dobrý postřeh, s tou IP, ale to je jen tím, že první příspěvek jsem psal po paměti. Opravdu to sedí na té, co je v printscreenu (ozkoušeno lokálně). Po ozkoušení těch portů mám všechny timed-out (jak server ports, tak application ports) vyjma portu 5900, který je využíván z jiného důvodu a portu, který musím zadat s IP, když chci do routeru.
To ITCrowd: Ale takhle to mám nastavené... (akorát se mi to jmenuje SDS Macro, místo PLC). Ještě jsem zkoušel prohodit start port a end port s těmi z port translation, ale taky nic. A myslím si, že dobře je to spíš takhle... Ale jak prostě do URL zadám jakýkoliv jiný port než ten, na kterém je router, chvíli to prohlížeč chroustá a pak napíše "Při pokusu kontaktovat server 213.29.246.xxx vypršel časový limit."
-
- Pohlaví:
PLC máš nastaveno jak? Pokud ti na routeru jinam port forwarding chodí, pak ověř zda je na PLC nastavená správně výchozí brána.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2324
-
od pinzerce
Zobrazit poslední příspěvek
16 lis 2024 13:56
-
- 11
- 5601
-
od draxxx
10 kvě 2025 18:02
-
- 7
- 3395
-
od petrvorisek
05 led 2025 16:26
-
-
iOS 18 - icloud lock i pro koponenty v zarizeni
od petr22 » 17 zář 2024 08:38 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3078
-
od petr22
17 zář 2024 21:21
-
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 4929
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-