Ztráta wifi signálu v karavanu - jak nejlépe chytat?

...

Moderátor: Mods_senior

tomas.222
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ztráta wifi signálu v karavanu - jak nejlépe chytat?

Příspěvekod tomas.222 » 13 říj 2014 11:33

Dobrý den, pracuji v Belgii, což je druhořadé, ale Belgie je pokryta wifi-nou belgacomfon.be do které se přihlašuji. Mám ale problém, jakmile jsem venku, tak satelitní signál chytám, ale jakmile vlezu do karavanu ve kterém bydlím, tak signál ani ťuk, doteď mi to nevadilo, bylo teplo a mohl sem vysedávat venku, ale jakmile se blíží zima.... Nevím jestli jde tohle nějak vyřešit, nějaký router nebo tak, počítačím moc nerozumím.... prostě bych potřeboval nějaký dobrý přijímač, jestli to teda je možné. Předem moc díky.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 20 říj 2014 22:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Síla signálu

Příspěvekod wattmetr » 13 říj 2014 11:38

Přidej ještě nějaké informace:
Na čem, jak a "co" vlastně chytáš?
Ten karavan je z hliníkového (potažmo jakéhokoli "kovového") plechu? To spolehlivě odstíní jakýkoli VF (vysokofrekvenční, tedy i Wifi) signál.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 říj 2014 11:44

Wifi nebo satelit? Pokud wifi, tak nechyta satelitni signal.

V pripade wifi je nejjednodussi poridit externi antenu ktera se vystrci na strechu (drzak byva magneticky).

tomas.222
nováček
Stav:

Příspěvekod tomas.222 » 13 říj 2014 11:52

No, vlastně ja nevim co to je, jestli satelit nebo wifi, ale v tabletu a mobilu mi to naskočí jako wifi síť, do které se musím přihlásit, no karavan je z hliníku, a mohli byjste mi prosím někdo podrobněji popsat co mám vlastně udělt? nechci do toho moc investovat, nevím jak dlouho tu budu, ale zároveň nechci celou zimu sedět venku abych mohl volat přes skype a číst zprávy.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 říj 2014 12:24

1. Zjistit, o jakou síť se jedná - sat nebo wifi, nejspíš wifi
2. Na karavan nainstalovat příslušnou anténku - viz petr22 a svod stáhnout dovnitř
3. Uvnitř pak záleží na tom, jak se chceš připojovat. Nejlepší by asi byl wifi router abys nebyl omezený "drátem"
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

tomas.222
nováček
Stav:

Příspěvekod tomas.222 » 13 říj 2014 15:50

A mohl by mi prosím někdo sem hodit odkaz na nějakou tu anténku? pokud možno co nejlevnější, a zároveň vše ostatní co k tomu budu potřebovat? a nebude mi to dělat problém z tím zaheslováním té síťě kterou nyní chytám jen venku? Děkuji. PS: Omlouvám se, ale ja jsem co se týka počítačů úplně mimo.

tomas.222
nováček
Stav:

Příspěvekod tomas.222 » 20 říj 2014 21:22

Tak jsem zase ma mesicnim turnusu v Belgii. Vzal sem si notas, vevnitr chytnu z nepochopitelneho signal wifi. Asi ma notas lepsi wifinu. Ani tablet ani mobil nechyta. Notas ma 2 carky. Najde mi to cili bezdratovou sit wifi kliknu na ni pripojit se, chvilku to pracuje a pak mi to napise ze se nelze pripojit a nabidne mi to 2 odkazy. Je mozne ze pocitaci vadi nejaka ta brana toho prihlaseni aby mi internet sel nebo kde vydite chybu? Diky moc za radu

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Ztráta wifi signálu v karavanu - jak nejlépe chytat?

Příspěvekod Pic » 20 říj 2014 23:32

Je to podivné, jaké odkazy to nabízí? Pokud je to veřejně přístupná WiFi síť (neznám podmínky v Belgii) a není chráněná heslem, měla by být při dostatečném signálu přístupná. Může to být i síť chráněná, ale to by mělo být při vyhledávání sítě uvedeno (chráněná). V tom případě to chce přihlašovací jméno a heslo. Může to být i soukromá WIfi síť a majitel spoléhá, že se z okolí nebude připojovat. Z toho co píšeš se nedá asi více určit. Má to síť nějaký název (měl by se zobrazit)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 20 říj 2014 23:39

psal, ze belgacomfon.be
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 říj 2014 23:59

Ten název nám asi moc nepomůže. Já jej nějak přehlédl. Pokud to je veřejná síť a jak píše venku bez problému přístupná, tak buď venkovní anténu, nebo natočit karavan tak, aby u okna karavanu přijímal WiFi v dostatečném signálu (pokud to pomůže). Plechový karavan bohužel moc nepropouští vysokofrekvenční signály, což je také WiFi.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozšírenie signálu Wi-Fi
    od cobr4in » 18 srp 2024 19:50 » v Sítě - hardware
    2
    3047
    od cobr4in Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 22:19
  • Vypadnutí signálu do monitoru
    od Vila de Este » 23 pro 2024 21:52 » v Problémy s hardwarem
    7
    2999
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 pro 2024 11:45
  • Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
    od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2618
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    20 pro 2024 20:07
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5474
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2885
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08

Zpět na “Vše ostatní (inet)”