Připojení k síťové složce z jiné sítě Vyřešeno
Re: Připojení k síťové složce z jiné sítě
Přes WD to jde, ale lepší by to bylo bez toho WD. Veřejnou adresu mám, ale nevím jestli nastavit na routeru port forwarding nebo něco v cloudu.
Pajo prestan resit cloud a res konkretni sluzbu, dneska se cloud nadava vsemu moznemu, i tomu wd, jen netusim co je na tom cloud, je to jen makretingove oznaceni. No pokud mas verejnou ip tak je potreba obecne povolit komunikaci na porty z wan a nastavit presmerovani na konkretni ip toho wd v siti. Spousta obic routru nema firewall, ale jen virtual server.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Jo s tím Cloudem to je pravda, to je dnes vše. Takže stačí nastavit virtual server na na nějaký port? Nebo je přesně pro WD nějaký daný?
Já jsem ho nastavil na xxx.xxx.xxx.xx:8900 a přesměroval na ip toho WD, ale nefunguje. Není problém, že to WD nemá uživatelský účet?
K pc bez účtu se člověk také vzdáleně nepřipojí.
Já jsem ho nastavil na xxx.xxx.xxx.xx:8900 a přesměroval na ip toho WD, ale nefunguje. Není problém, že to WD nemá uživatelský účet?
K pc bez účtu se člověk také vzdáleně nepřipojí.
-
- Pohlaví:
Co jsi zač? Celá síť je o účtech a přístupových právech. Ke každé sdílené složce musí být nastavena práva - tedy účet a heslo. Buď tak laskav a nech to na někom, kdo tomu rozumí. Koleduješ si o obrovské problémy.
Kraviny, co mají wokna jako domácí skupiny a sdílení bez hesel žádný správce nikdy nepovolí.
Kraviny, co mají wokna jako domácí skupiny a sdílení bez hesel žádný správce nikdy nepovolí.
pajacz17 píše:Není problém, že to WD nemá uživatelský účet?
Ano, to je problém. Nejsem si jistý, ale řekl bych, že jeden v základu už bude nastavený + veřejné složky.
Tak jo já to nechám na někom kdo tomu rozumí. To je fakt rada jak prase.
-
- Pohlaví:
To je jediná dobrá rada, kterou ti při tvých znalostech můžu dát. Pochybuji, že by sis nechal operovat slepé střevo třeba od automechanika, nebo instalatéra. To, že umíš nainstalovat windows ti při síťařině nepomůže.
klasika přes VPN pak použít symbolické linky pro lepší práci s daty....
Nejsme žádný machr,ale zas úplný idiot taky ne. Vím, že síťové složky jsou heslovány, ale nevím jak se to nastavuje na WD My Cloud. To je vše.
-
- Pohlaví:
To si povíme po prvním incidentu. A je taky možné, že na něj vůbec nepřijdeš. Jen se pak modli, aby to zaměstnavatel nedal vše k náhradě. Z tvých témat je mi jasné, že se pokoušíš o stavbu sítě u malé firmy. Proto jsem ti doporučil profesionály.
pajacz17 píše:Nejsme žádný machr,ale zas úplný idiot taky ne.
Tohle může napsat úplný negramota. "Nejsme" - kdo vy? "machr,ale" - za čárkou se dělá mezera, tuhle chybu bych pochopil, ale tu předešlou nepochopím, jak jí někdo může být schopen vůbec udělat?
U malé firmy občas něco udělám, co zvládám. Ten Cloud je můj soukromý. Dobrá, nebudu se hádat. Naučím se s tím žít, že jsem blb.
U nejsme jsou pouze přehozená písmenka, takže to jsem si dovolil opravdu hodně. Chápu.
U nejsme jsou pouze přehozená písmenka, takže to jsem si dovolil opravdu hodně. Chápu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2987
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4274
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7142
-
od Rosta_Kolmix
18 lis 2024 20:57
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4689
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4721
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-